Joe Spano

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJoe Spano

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement7 juliol 1946 Modifica el valor a Wikidata (77 anys)
San Francisco (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Califòrnia a Berkeley
Archbishop Riordan High School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactor de cinema, actor de televisió, actor de teatre, actor Modifica el valor a Wikidata
Activitat1967 Modifica el valor a Wikidata –
Premis

Lloc webjoespano.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm0816876 Allocine: 81326 Allmovie: p67079 TV.com: people/joe-spano IBDB: 71193 TMDB.org: 8192 Modifica el valor a Wikidata

Joseph Peter «Joe» Spano és un actor estatunidenc nascut el 7 de juliol de 1946 a San Francisco (Califòrnia).

Biografia[modifica]

Joe Spano tenia la intenció de continuar els seus estudis però pel seu interès per l'ofici d'actor, no va continuar. A San Francisco, va començar a treballar amb el grup d'improvisació The Wing. Va contribuir a fundar el Berkeley Repertory Theatre, presentant la seva primera producció Woyzek: va quedar-se en la companyia durant 10 anys i va aparèixer en diverses de les seves peces de teatre entre les quals Hamlet i Cat on  a Hot Tin Roof.

Es dona a conèixer amb Capità Furillo de la que interpreta  98 episodis i és nominat per un Emmy. Té a continuació papers recurrents en Murder One i New York Police Blues com a detectiu. Prova també en el cinema en Apol·lo 13 o Les dues cares de la veritat (1996).

Personatge recurrent en NCIS : Investigació especial des del primer episodi de la sèrie l'any 2003 (en el paper de Tobias Fornell), Joe continua interpretant el seu personatge l'any 2013 després de 27 aparicions.

El 2008, torna als escenaris en un one-man-show Buckminster Fuller: The History and Mystery of Life parlant de la vida d'un inventor.

Filmografia[modifica]