Kid Pi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaKid Pi

(2021) Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement16 juny 2000 Modifica el valor a Wikidata (23 anys)
Sabadell (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Altres nomsKid Pi Modifica el valor a Wikidata
FormacióUniversitat de Barcelona
Escola Pia de Sabadell Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócantant Modifica el valor a Wikidata
Membre de
31 FAM (2017–) Modifica el valor a Wikidata

Eduard Freixas Palou (Sabadell, 16 de juny del 2000),[1] conegut artísticament com a Kid Pi, és un cantant català que pertany al grup 31 FAM. El seu nom artístic, no té ni motiu ni significat, va explicar que quan havien de penjar la primera cançó a YouTube va dir el primer nom que li va passar pel cap. Eduard és el vocalista del grup.[2]

Tot i així, l’Edi no seria la persona que és si no hagués passat una gran etapa de la seva vida a l’Esplai Can Colapi. Va formar part des de petit i va completar la seva etapa fent 6 anys de monitora. Podríem dir que gran part de la seva inspiració musical sorgeix a partir del trajecte viscut dins l’Esplai. Ha participat en varies peces musicals d’aquesta entitat, en temes com Som d’Esplai, Tekibu Song, Konstellation, MP4, el Tro de Ponent i El Secret de Tuhn.

Biografia[modifica]

L'Eduard (l'Edi) va néixer a Sabadell el 16 de juny del 2000, té dues germanes, una més gran i una més petita. Estudia comunicació audiovisual a la Universitat de Barcelona.

Si Freixas no pogués treballar del que fa, treballaria en el camp audiovisual, direcció de fotografia, o màrqueting. De fet fins que no va descobrir que li agradava la música ell volia fer cinema, i tenia molt clar que volia ser això, però a mesura que s'ha anat fent gran ho ha tingut menys clar i s'ha donat conte que li agrada molt la música.[3]

Ell és un dels participants del grup català de cançons "31fam"

Carrera Musical[modifica]

La carrera musical de Freixas és com els de la majoria del grup, va començar el 2017 traient una primera cançó «fashos de cent» i dies després magdalenes. El març del 2019 van treure el seu primer àlbum TR3TZE[4] que de 13 cançons l'Edi canta en 9, a l'estiu del 2019 van fer una gira per Catalunya.

Més tard van firmar amb una discogràfica "delirics", també els va contractar Starley Cooper, que és l'empresa de management i el representant artístic de 31 FAM, alhora que també és ''manager''.És l'encarregat de la imatge visual del grup, dels concerts i d'aconsellar al grup en les seves decisions, i a l’anar creixent també van contactar amb BlackVision, uns creadors de contingut visual que treballa amb diversos cantants de l'escena catalana, com per exemple Flashy Ice Cream i Lil Dami.

En època de pandèmia es va anul·lar la gira que tenien per estrenar el nou àlbum Valhalla[5] es un àlbum amb 8 cançons. I l’abril del 2021 van treure el seu tercer àlbum Jetlag [6] estrenat el 17 d'abril a la Sala BARTS.

Kid Pi, Lildid, Bandam i Triple A (31 FAM) cantant a la sala Barts.

Cançons més conegudes[modifica]

Les cançons més conegudes d'aquest grup són «Ferran Adrià», que diu que és molt important per ell, no per la cançó en si, si no pel moment, ja que diu que era en un moment de la vida que les coses anaven molt bé. La cançó de «Valentina» taté un disc d'or en seu honor.

Referències[modifica]

  1. https://santceloni.cat, Ajuntament de Sant Celoni-. «Música: Jetlag, concert de 31 FAM». [Consulta: 13 desembre 2022].
  2. «Tot sobre 31FAM :: 31-fam-official-fan-page» (en castellà), 28-01-2019. [Consulta: 10 novembre 2021].
  3. mogudatrap. «31 FAM: “Al català com a llengua dins la música urbana li falta molta tirada”» (en espanyol europeu), 29-05-2019. [Consulta: 10 novembre 2021].
  4. mogudatrap. «Presentem a: 31FAM» (en espanyol europeu), 11-06-2019. [Consulta: 10 novembre 2021].
  5. Enderrock.cat. «'Valhalla' de 31 FAM, cançó per cançó | Enderrock.cat». [Consulta: 10 novembre 2021].
  6. Enderrock.cat. «31FAM: «Hem après a transmetre el que volem dir amb la música» | Enderrock.cat». [Consulta: 10 novembre 2021].

Enllaços externs[modifica]