Ludwig Wilhelm Maurer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLudwig Wilhelm Maurer

Medalló amb la fotografia de Ludwig Wilhelm Maurer Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Ludwig Wilhelm Maurer Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement8 febrer 1789 Modifica el valor a Wikidata
Potsdam Modifica el valor a Wikidata
Mort25 octubre 1878 Modifica el valor a Wikidata (89 anys)
Sant Petersburg (Rússia) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódirector d'orquestra, compositor, violinista Modifica el valor a Wikidata
EstilRomanticisme
InstrumentViolí Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables
Koncertante, per a quatre violins i orquestra.
Família
FillsVsevolod Maurer (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: 5260db48-2ee2-4393-b3ee-d0fdca74cc47 Lieder.net: 5006 IMSLP: Category:Maurer,_Ludwig_Wilhelm Modifica el valor a Wikidata

Ludwig Wilhelm Maurer (Potsdam, Berlín, 2 de febrer de 1789Sant Petersburg, Rússia, 13 d'octubre de 1878) fou un violinista, director d'orquestra i compositor alemany.

Fou deixeble de Haak, i als tretze anys ja tingué un contracte com a primer violí en l'Orquestra de la Cort de Berlín; l'any 1806 passà a Rússia, on donà diversos concerts, i aconseguí la plaça de mestre de capella del canceller Wsowologski. El 1832 es traslladà a Hannover com a director de concerts, i va romandre en aquesta ciutat fins al 1833, any en què retornà a Sant Petersburg, i se li confià la inspecció general de les orquestres imperials, però el 1845 deixà Rússia novament i s'establí a Dresden. Durant la seva llarga carrera artística havia donat nombrosos concerts en diverses capitals europees, fent-se aplaudir arreu on anava.

Deixà diverses composicions, entre elles les òperes: Der neue París, Aloise i Die Runenschlacht, que es va fer representar a Hannover, i un Konccertante, per a quatre violins i orquestra, que és la seva obra més important, ja que les altres, inclús les òperes, han restat oblidades.

Bibliografia[modifica]