Luis de Alarcón-Ocaña

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLuis de Alarcón-Ocaña
Biografia
Naixement(es) Luis de Alarcón-Ocaña y Soria Modifica el valor a Wikidata
segle XVI Modifica el valor a Wikidata
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Mortsegle XVII Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Valladolid Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsGabriel de Ocaña y Alarcón, Francisco Antonio de Alarcón y Céspedes Modifica el valor a Wikidata
PareGabriel de Alarcón-Ocaña Modifica el valor a Wikidata

Luis de Alarcón-Ocaña y Soria (Madrid, ss. XVI-XVII) va ser un noble i polític castellà, I senyor de Pozuelo de Alarcón[1] i servidor dels reis Felip II, III i IV com a membre del Consell d'Hisenda.

Fill de Gabriel de Alarcón i María de Soria, va néixer i va ser veí de la vila de Madrid. Va educar-se a la Universitat de Valladolid, va ser-ne col·legial de Santa Cruz. Va servir a tres monarques de la casa d'Àustria, va iniciar la seva tasca amb el rei Felip II, i va continuar a la cort amb els seus fill i net Felip III i IV. Sempre lligat al Consell d'Hisenda i al Tribunal de Comptadoria Major, a més d'exercir de comptador major de les tres ordes militars de Sant Jaume, Calatrava i Alcántara.[2] Altrament va ser alcalde de la Germandat dels Cavallers Hijosdalgo de Madrid.[3][1] Va ser també comptador de l'emperadriu Maria d'Àustria,[3] la qual va donar-li la seva total confiança quan el va nomenar un dels seus testamentaris i l'encàrrec i execució del seu testament; també va servir a l'arxiduc Albert d'Àustria encarregat de la seva correspondència i de grans negocis que tenia a Espanya fins a la seva mort, així com a les infantes Isabel Clara Eugènia i Margarida,[2] que, segons Manuel Faria, li van confiar els seus majors secrets i el van afavorir amb nombrosos honors.[3]

Va casar-se amb Antonia de Céspedes, natural de Madrid, resident al costat del convent de San Felipe el Real.[2] Va tenir la següent descendència: Gabriel, cavaller de l'orde de Sant Jaume i secretari de cambra de Felip IV, i Francisco Antonio, també cavaller de Sant Jaume i estudiós de la Universitat de Salamanca, a més d'exercir nombrosos càrrecs públics.[3]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Suárez de Alarcón, Antonio. Relaciones genealógicas de la casa de los Marqueses de Trocifal... (en castellà). Madrid: Diego Díaz de la Carrera, 1656, p. 268-269. 
  2. 2,0 2,1 2,2 Álvarez y Baena, José. Hijos de Madrid... diccionario histórico (en castellà). Tom III. Madrid: Oficina de Benito Cano, 1790, p. 403-404. 
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 Faria y Sousa, Manuel de. Nobiliario del conde de Barcelos Don Pedro (en castellà). Madrid: Alonso de Paredes, 1646.