Maria Anna Victòria de Baviera (delfina de França)

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Monograma de Maria Anna Victòria de Baviera
La princesa Maria Anna de Baviera, delfina de França.
Escut de Maria Anna Victòria de Baviera com a delfina de França

Maria Anna Victòria de Baviera, delfina de França (Munic, 28 de novembre de 1660 - Versalles, 20 d'abril de 1690) fou princesa de Baviera amb el tractament d'altesa reial que contragué matrimoni amb el príncep hereu francès, el Gran Delfí.

Era filla de l'elector Ferran I Maria de Baviera i de la princesa Enriqueta Adelaida de Savoia. Mentre que per via paterna era nét de l'elector Maximilià I de Baviera i de l'arxiduquessa Maria Anna d'Àustria, per via materna ho era del duc Víctor Amadeu I de Savoia i de la princesa Cristina de França.

El dia 7 de març de 1680 contragué matrimoni a Munic amb el príncep hereu Lluís de França, fill primogènit del rei Lluís XIV de França i de la infanta Maria Teresa d'Espanya. La parella tingué dos fills:

El casament de Maria Anna Victòria de Baviera amb el fill primogènit del rei de França s'inscriu en el marc d'una tàctica diplomàtica de Munic per mantenir bones relacions amb París a part de les tradicionals relacions mantingudes amb Viena. Així, l'elector bavarès es posà enmig del xoc de la política imperial i de la política francesa tradicionalment enfrontades durant els segles XVI, XVII i XVIII.

Maria Anna morí a Versalles a l'edat de 29 anys.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Maria Anna Victòria de Baviera (delfina de França)