Melcior Marcer i Torrella

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMelcior Marcer i Torrella
Biografia
Naixement1883, Barcelona
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Mort24 novembre 1972, Barcelona
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
OcupacióEnginyer industrial

Melcior Marcer i Torrella (Barcelona, 1883 - Barcelona, 24 de Novembre del 1972) va ser un enginyer industrial, enginyer químic, geòleg i fotògraf català.

Biografia[modifica]

Fill d'ebenista, va aprendre l'ofici i treballà amb el seu pare per a poder costejar-se els estudis. L'any 1907 va obtenir el títol de Batxillerat. Havent acabat el Batxillerat va matricular-se a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona. Va ser membre dels Estudis Universitaris Catalans on hi publicà diversos articles sobre química i geologia. Fou membre del Centre Excursionista de Catalunya on participà en la creació d'una secció de geologia i geografia física l'any 1908. També va ser membre de la Secció de Fotografia del CEC juntament amb Josep Maria Co i de Triola. L'any 1911 amb altres exalumnes va impartir classes de Geologia amb el títol Geologia Catalana. L'any 1915 va graduar-se en Enginyeria industrial, aquest mateix any constava com a vocal dins de la Secció de Geologia i Geografia del CEC. Formava part de la Comissió de Publicacions de la revista Tècnica (revista de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya). L'any 1920 es va casar amb Carme Camps i Bosch amb qui tingué dos fills. Dos anys més tard marxà a París on entrà en contacte amb la International Society of Leather Trades, va ser escollit com a membre dins de la secció espanyola conjuntament amb Lluís Isamat Lazzoli. En finalitzar l'estada a París tornà a Barcelona on treballà per la indústria privada. Tot i això, no va deixar de participar en el foment dels estudis de la Geologia, la Química i la Enginyeria Industrial. L'any 1935 continuava publicant la revista Tècnica. Durant la Segona República tingué un càrrec dins del partit conservador Acció Popular Catalana, amb l'inici de la Guerra Civil el partit va desaparèixer.

Fons Fotogràfic[modifica]

A l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona s'hi troba el fons de Melcior Marcer. Format per un extens recull d'imatges en placa de vidre de temàtica social, familiar, paisatgista, urbana i arquitectònica. Les imatges del fons van ser preses a partir del 1915.

Enllaços externs[modifica]