Natxo Sorolla Vidal

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaNatxo Sorolla Vidal
Biografia
Naixement25 novembre 1980 Modifica el valor a Wikidata (43 anys)
Pena-roja (Matarranya) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósociòleg, professor d'universitat, sociolingüista, columnista Modifica el valor a Wikidata
Membre de

Lloc webxarxes.wordpress.com Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): natxosorolla Modifica el valor a Wikidata

Natxo Sorolla Vidal (Pena-roja de Tastavins, 25 de novembre de 1980) és un sociòleg i sociolingüista. És doctor cum laude en Sociologia per la Universitat de Barcelona en l'especialitat d'Estructura i Canvi Social, professor associat de la Universitat Rovira i Virgili, col·laborador de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), professor visitant a la Universitat de Perpinyà i tècnic de la Xarxa CRUSCAT i investigador del CUSC-UB (Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona).[1]

És especialista en anàlisi de xarxes socials i sociolingüística, i ha fet recerca sobre el procés de substitució lingüística del català a la Franja de Ponent.[2][3] La seua tesi està centrada en els usos lingüístics dels preadolescents de les comarques centrals de la Franja de Ponent des de l'anàlisi de xarxes[4] i li va valdre el premi Ensaïmada Lingüística (2016) de la Facultat d'Economia de la Universitat de Barcelona (UB).[5] Entre altres projectes i publicacions, destaca la seua participació en l'explotació i difusió de resultats de les enquestes d'usos lingüístics de diferents territoris de llengua catalana.[6]

Referències[modifica]

  1. «Natxo Sorolla –». [Consulta: 12 novembre 2020].
  2. «El català a la franja de ponent: Natxo Sorolla, sociolingüista, Ramon Sistac, professor dialectologia UdL». TV3, 10-05-2013. [Consulta: 9 novembre 2020].
  3. Senar Canalís, Óscar. «La falta de consenso en política lingüística afecta a los hablantes: ven su lengua como materia de conflicto» (en castellà). eldiario.es, 22-10-2016. [Consulta: 9 novembre 2020].
  4. Sorolla Vidal, Natxo. Tria de llengües i rols sociolingüístics a la Franja des de la perspectiva de l'anàlisi de xarxes socials (Tesi: Doctorat). Universitat de Barcelona, 2016-01-14. 
  5. «Curriculum Vitae», 18-10-2007. [Consulta: 12 novembre 2020].
  6. «Natxo Sorolla –». UB. [Consulta: 9 novembre 2020].