Naughty but Nice (pel·lícula de 1939)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaNaughty but Nice
Fitxa
DireccióRay Enright Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióSamuel Bischoff Modifica el valor a Wikidata
GuióRichard Macaulay i Jerry Wald Modifica el valor a Wikidata
MúsicaHarry Warren i Johnny Mercer Modifica el valor a Wikidata
FotografiaArthur L. Todd Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeThomas Richards Modifica el valor a Wikidata
ProductoraWarner Bros. Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorWarner Bros. Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1939 Modifica el valor a Wikidata
Durada89 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia musical Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióNova York Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0031712 Filmaffinity: 349433 Letterboxd: naughty-but-nice Allmovie: v103664 TCM: 2144 AFI: 6116 TMDB.org: 253802 Modifica el valor a Wikidata

Naughty but Nice és una pel·lícula de comèdia musical de Warner Bros. de 1939 dirigida per Ray Enright, protagonitzada per Dick Powell i Ann Sheridan i amb Gale Page, Ronald Reagan i Helen Broderick. La història i el guió originals van ser escrits per Richard Macaulay i Jerry Wald, i la pel·lícula inclou cançons amb música de Harry Warren i lletres de Johnny Mercer, així com música adaptada de Bach, Beethoven, Liszt, Mozart, Robert Schumann i Wagner. Ann Sheridan va cantar personalment a la pel·lícula, excepte la cançó "In a Moment of Weakness", en la qual va ser doblada per Vera Van.

Argument[modifica]

El professor Donald Hardwick, que dóna classes als seus estudiants en contra la la música swing i el el jitterbugging, va a la ciutat de Nova York per publicar la seva simfonia, però accidentalment escriu una cançó de swing d'èxit ("Hooray for Spinach, Hooray for Milk") amb la connivència de l'aspirant a lletrista Linda McKay. Després que el professor s'emborratxi accidentalment, Hardwick promet quedar-se a la ciutat de Nova York durant l'estiu i escriure cançons amb McKay, i tenen tres èxits més.

Malauradament, la cantant Zelda Manion aprofita els seus talents per a la seva pròpia avantatge en emborratxar de nou a Hardwick i enganyar-lo perquè signi un contracte amb el seu editor. El seu nou lletrista, Joe Dirk, posa problemes a Hardwick copiant una peça de música clàssica i signant-hi el nom de Hardwick. En el judici de Hardwick, les seves tietes convencen el jutge que la melodia anterior va ser copiada d'una peça encara anterior que ara és de domini públic.

Repartiment[modifica]

Producció[modifica]

Naughty but Nice tenia els títols provisionals de "Professor Steps Out" i "Always Leave Them Laughing".[1]

Després de set anys i 37 pel·lícules, el cantant Dick Powell estava cansat de ser encastat amb els mateixos papers per la Warner Bros., per la qual cosa es va negar a plegar fins que s'acabés el contracte: Naughty but Nice va ser la seva darrera pel·lícula per a l'estudi, que va respondre no estrenant-la. Un any més tard van canviar d'opinió quan Ann Sheridan va començar a rebre molta publicitat i va ser titllada de "The Ooomph Girl". Per treure'n profit, van llançar finalment Naughty but Nice.[2]

Referències[modifica]

  1. "Notes" on TCM.com
  2. Naughty But Nice (1939) - details, TCM.com; accessed September 23, 2015.