Outernet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióOuternet
Dades
Tipussocietat Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicasocietat Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2014
Governança corporativa
Seu

Lloc webouternet.is Modifica el valor a Wikidata

Outernet és una tecnologia que permet l'accés lliure a Internet a través d'una constel·lació de baix cost de diferents microsatèl·lits CubeSat que orbiten la Terra. El projecte el va llançar Syed Karim, director d'innovació de l'empresa MDIF (Media Development Investment Fund: Fons d'inversions pel desenvolupament de mitjans de comunicació).

El debut d'Outernet va ser el 2015. Encara que, oferir la web via satèl·lit a llocs que no hi arriben línies de comunicació habituals no és una idea nova, però fins ara és una solució amb un cost elevat i que en molts casos tampoc assegura una gran velocitat. Mantenir outernet funcionant tindria uns costos que hauríem de mantenir any per any.[1][2]

Persones d'arreu del món, per mitjà de smartphones van participar en la selecció i priorització dels continguts que seran transmesos. El MDIF ha sol·licitat a la NASA utilitzar l'Estació Espacial Internacional però provar la seva tecnologia, però ha estat rebutjada al juliol del 2014. Avui, un 60% de la població mundial no té accés a internet. L'economia i la política són els principals problemes que sofreixen el seu avanç, per això, encara s'aposta per donar forma definitiva a l'Outernet.

Referències[modifica]