Pinky i Cervell

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióPinky i Cervell
Pinky and the Brain Modifica el valor a Wikidata
Gèneretelecomèdia Modifica el valor a Wikidata
CreadorTom Ruegger i Steven Spielberg Modifica el valor a Wikidata
CompositorRichard Stone Modifica el valor a Wikidata
Companyia productoraAmblin Entertainment Modifica el valor a Wikidata
PaísEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Canal originalThe WB Modifica el valor a Wikidata
Durada dels capítols22 min Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi9 setembre 1995 Modifica el valor a Wikidata
Últim episodi14 novembre 1998 Modifica el valor a Wikidata
Temporades4 Modifica el valor a Wikidata
Episodis66 Modifica el valor a Wikidata
Llista d'episodisllista d'episodis de Pinky y Cerebro Modifica el valor a Wikidata
Més informació
IMDB: tt0112123 Filmaffinity: 149171 Allocine: 4320 Rottentomatoes: tv/pinky_and_the_brain Metacritic: tv/pinky-and-the-brain TV.com: shows/pinky-and-the-brain TMDB.org: 2228 Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

Pinky i Cervell són dos personatges de ficció de la sèrie de televisió animada Animaniacs. Posteriorment van tenir la seva pròpia sèrie de televisió anomenada Pinky i Cervell , la qual va ser produïda per Steven Spielberg i Warner Bros Animation. Pinky i Cervell va tenir una durada de 65 episodis transmesos entre 1995 i 1998, després es crearia una altra sèrie anomenada Pinky, Elmyra and the Brain de 13 episodis.

Són dos ratolins de laboratori alterats genètica ment que viuen als laboratori s Acme. En cada episodi Cervell idea un pla per intentar conquistar al món al costat de Pinky.

La sèrie va guanyar un Emmy en 1999. Va ser emesa a Llatinoamèrica per Cartoon Network, Warner Channel, Boomerang i Tooncast ia Espanya per Toon Disney.

Personatges[modifica]

Cervell[modifica]

Cervell és un ratolí de gran intel·ligència i desitjos de conquesta mundial. La seva cua en forma de ziga-zaga li serveix per obrir la gàbia on viu, té un cap de grans dimensions a causa del seu cervell. La seva veu, feta en anglès per Maurici Lamarche, està basada en Orson Welles.[1] El doblatge en espanyol va estar a càrrec del veneçolà Orlando Noguera.[2]

A causa de la seva grandària, Cervell té un complex de Napoleó, la qual cosa impedeix l'èxit dels seus plans. Altres coses que impedeixen que Cervell conquisti el món són els errors de Pinky, la poca intel·ligència dels humà s o simplement mala sort.

Pinky[modifica]

Pinky és un altre ratolí alterat genèticament, encara que menys intel·ligent que Cervell. Tot i que la majoria de les vegades és insultat per Cervell, gaudeix passar temps amb ell.

Referències[modifica]