Prionomys batesi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuPrionomys batesi Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Dades insuficients
UICN18164 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreRodentia
FamíliaMuridae
GènerePrionomys
EspèciePrionomys batesi Modifica el valor a Wikidata
Dollman, 1910

Prionomys batesi és una espècie de mamífer rosegador de la família dels nesòmids.[1] És l'única espècie del gènere Prionomys. Viu al Camerun, la República Centreafricana i la República del Congo, en boscos que es convertiren a sabana durant l'època glacial i que després foren colonitzats per la selva pluvial.

P. batesi és un rosegador petit amb el pelatge curt i espès. La part superior del cos és marró clar amb una transició fins a la part inferior gris. La cara és més clara que el cos. La cua té una cobertura dispersa de pèls curts i marrons. Les orelles són curtes i rodones. La llargada corporal és d'entre 54 i 90 mm, la llargada de la cua d'entre 67 i 112 mm, la llargada de les potes posteriors és d'entre 13,0 i 17,0 mm i la llargada de les orelles d'entre 8,0 i 13,7 mm.

És un animal nocturn que viu sobretot en arbres. Menja només formigues.

L'espècie fou anomenada en honor de l'ornitòleg i botànic estatunidenc George Latimer Bates.[2]

Referències[modifica]

  1. Schlitter, D. Prionomys batesi. UICN 2008. Llista Vermella d'espècies amenaçades de la UICN, edició 2008, consultada el 7 febrer 2016.
  2. Beolens, B.; Watkins, M.; Grayson, M. The Eponym Dictionary of Mammals (en anglès). Johns Hopkins University Press, 2009, p. 31. ISBN 978-0801893049.