Què se n'ha fet, dels Morgan?

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Què va ser dels Morgan?)
Infotaula de pel·lículaQuè se n'ha fet, dels Morgan?
Did You Hear About the Morgans? Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióMarc Lawrence Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióMarc Lawrence Modifica el valor a Wikidata
MúsicaTheodore Shapiro Modifica el valor a Wikidata
FotografiaFlorian Ballhaus Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeSusan E. Morse Modifica el valor a Wikidata
ProductoraColumbia Pictures, Relativity Media i Castle Rock Entertainment Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorInterCom i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena2009 Modifica el valor a Wikidata
Durada103 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
RodatgeNova York Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2.35:1 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia romàntica Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióNova York Modifica el valor a Wikidata

Lloc webdidyouhearaboutthemorgans.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt1314228 Filmaffinity: 856693 Allocine: 140335 Rottentomatoes: m/1213718-did_you_hear_about_the_morgans Letterboxd: did-you-hear-about-the-morgans Mojo: grantparker09 Allmovie: v474413 TCM: 773661 Metacritic: movie/did-you-hear-about-the-morgans TV.com: movies/did-you-hear-about-the-morgans AFI: 64869 TMDB.org: 24438 Modifica el valor a Wikidata

Què se n'ha fet, dels Morgan? (en anglés Did You Hear About the Morgans?) és una comèdia romàntica estrenada el 18 de desembre de 2009 als Estats Units i el 8 i 18 de gener de 2010 a Espanya i Mèxic, respectivament. Protagonitzada per Hugh Grant i Sarah Jessica Parker. Dirigida per Marc Lawrence.[1] Ha estat doblada en català.[2]

Argument[modifica]

Paul i Meryl Morgan (Hugh Grant i Sarah Jessica Parker) tenen unes vides que són gairebé perfectes, només hi ha un gran defecte, el seu matrimoni està a punt d'esfondrar-se. Però la confusió romàntica i els dubtes sobre la continuïtat del seu matrimoni en què estan sumits no és res comparat amb el que estan a punt de viure: acaben de ser testimonis d'un assassinat i es converteixen en l'objectiu d'un perillós assassí a sou.

El programa de protecció de testimonis de l'US Marshall els arrossega de la seva estimada Nova York a un minúscul poble de Wyoming, on seran acollits per un matrimoni d'allò més excèntric, Clay i Emma Wheeler (Sam Elliott i Mary Steenburgen), i la relació que estava a punt d'enfonsar-se sembla estar a la vora del naufragi definitiu a les planes de l'oest... tret que en la seva nova vida, lliure de BlackBerry, els Morgan puguin abaixar el ritme i revifar la passió.

Repartiment[modifica]

Producció[modifica]

Es va començar a rodar el 23 de març de 2009. Es va rodar a la ciutat de Nova York, Estats Units, i en diverses poblacions de l'estat de Nou Mèxic, com a Santa Fe o Pecos.

Premis[modifica]

Sarah Jessica Parker fou candidata per la seva interpretació al Premi Razzie a la pitjor actriu de 2010.[3]

Taquilla[modifica]

Estrenada a 2.718 cinemes nord-americans va debutar en quarta posició amb 6 milions de dòlars, amb una mitjana per sala de 2.434 dòlars, per davant de Lluna nova i per darrere de The blind side: Un somni possible. Va recaptar als Estats Units 58 milions. Sumant les recaptacions internacionals la xifra ascendeix a 85 milions. El pressupost estimat invertit en la producció va ser de 58 milions.

Referències[modifica]

  1. Horowitz, Josh. «Hugh Grant On Ego, Bad Hair And Sarah Jessica Parker's 'Strange Appetites'» (en anglès). MTV, 17-12-2009. [Consulta: 26 gener 2024].
  2. «Què se n'ha fet, dels Morgan?». esadir.cat. [Consulta: 21 febrer 2024].
  3. «‘¿Qué fue de los Morgan?’, con Hugh Grant y Sarah Jessica Parker» (en anglès). Diez Minutos, 09-04-2018. [Consulta: 26 gener 2024].