Resolució 1806 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1806 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Mapa de conreu de roselles d'opi a l'Afganistan
Identificador de llei o regulacióS/RES/1806 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:5857)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació20 març 2008 Modifica el valor a Wikidata
1805 Modifica el valor a Wikidata
1807 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a l'Afganistan

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1806 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 20 de març de 2008. Després d'observar la situació a l'Afganistan, el consell va ampliar el mandat de la Missió d'Assistència de les Nacions Unides a l'Afganistan (UNAMA) un any.[1]

Destacant la importància d'un enfocament global dels reptes que afronta l'Afganistan, i reafirmant el seu suport al govern i la gent d'aquest país, el Consell de Seguretat ha ampliat per un any el mandat de la presència de les Nacions Unides per al manteniment de la pau i va afinar les seves prioritats. El Consell ha instruït la UNAMA perquè liderés els esforços civils internacionals per promoure, entre altres tasques, un suport internacional coherent al Govern afganès i l'adhesió als principis de el pacte de l'Afganistan; enfortir la cooperació amb la Força Internacional d'Assistència per la Seguretat (ISAF); i, a través d'una presència més àmplia a tot el país, proporcionen un enfocament polític.

Més enllà de la resolució, UNAMA recolzaria els esforços per millorar la governança i l'imperi de la llei i la lluita contra la corrupció; exerciria un paper central de coordinació per facilitar el lliurament de l'assistència humanitària; promoure els drets humans; i assistiria al procés electoral, especialment a través de la Comissió Electoral Independent afganesa.

Alhora, el Consell convida als socis afganesos i internacionals a coordinar-se amb la UNAMA en l'execució del seu mandat i en els seus esforços per promoure la seguretat i la lliure circulació de les Nacions Unides i el personal associat a tot el país.

Destacant la importància d'enfortir i ampliar la presència de la UNAMA i d'altres programes de les Nacions Unides a les províncies, el Consell va animar al Secretari General a finalitzar els acords per abordar els problemes de seguretat associats.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 1806 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.