Resolució 1799 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1799 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/1799 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:5836)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació15 febrer 2008 Modifica el valor a Wikidata
1798 Modifica el valor a Wikidata
1800 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a la R.D. del Congo

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1799 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 15 de febrer de 2008. Determinant que la situació a la República Democràtica del Congo continuava constituint una amenaça per a la pau internacional i la seguretat a la regió, el Consell de Seguretat va decidir ampliar el règim de sancions d'aquest país gins al 31 de març.[1]

Detalls[modifica]

Actuant en virtut del Capítol VII de la Carta de les Nacions Unides, el Consell també va prorrogar fins a la mateixa data el mandat del Grup d'Experts que vigilava les mesures, tal com es disposa a la resolució 1771 (2007).

El règim de sancions consisteix en un embargament d'armes contra grups armats del país que no formen part de l'exèrcit integrat o de les unitats de policia, així com la prohibició de viatjar i la congelació dels béns dels qui violen l'embargament, tal com es determina a les resolucions 1493 (2003), 1596 (2005), 1698 (2006) i 1771 (2007).

Durant el període fins al 31 de març, el Consell es proposa seguir revisant les mesures per ajustar-les, segons correspongui, a la llum de la consolidació de la situació de seguretat al país. Tanmateix, el Consell va reiterar la seva preocupació pel que fa a la presència de grups armats i milícies a la part oriental del país, especialment a les províncies de Kivu Nord i Sud i el districte d'Ituri, que perpetuaven un clima d'inseguretat a tota la regió.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 1799 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.