Resolució 1826 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1826 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Cinta de medalla de la UNOCI
Identificador de llei o regulacióS/RES/1826 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:5945)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació29 juliol 2008 Modifica el valor a Wikidata
1825 Modifica el valor a Wikidata
1827 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a Costa d'Ivori

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1826 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 29 de juliol de 2008. Observant la situació a Costa d'Ivori, el Consell ha decidit ampliar el mandat de l'Operació de les Nacions Unides a Costa d'Ivori (UNOCI) fins al 31 de gener de 2009 per ajudar a establir eleccions lliures i imparcials convocades a la darreria de novembre, i subratlla la importància del suport continuat de la comunitat internacional per ajudar el país de l'Àfrica occidental a consolidar sistemes i processos electorals.

Detalls[modifica]

El Consell va expressar la seva intenció de revisar, a més tard el 31 de gener, els mandats de la UNOCI i la seva unitat de suport francesa, així com els nivells de tropes de la Missió, a la llum dels progressos realitzats en la implementació dels passos clau de la pau i els processos electorals. Demana al Secretari General, Ban Ki-moon, que proporcioni un informe al respecte tres setmanes abans d'aquesta data, inclosos els punts de referència per a una possible eliminació gradual dels nivells de tropes de la UNOCI, «tenint en compte el procés electoral i la situació sobre el terreny, i en particular les condicions de seguretat».

El Consell va «encoratjar» les forces de defensa i seguretat de Costa d'Ivori i les Forces Nouvelles a desenvolupar conjuntament un pla integral per a la seguretat de les eleccions, en estreta coordinació amb el president Blaise Compaoré de Burkina Faso, facilitador del Diàleg Inter-ivorià, amb el suport tècnic i logístic de la UNOCI i les forces franceses.

El Consell va instar els partits polítics de Costa d'Ivori a complir plenament el Codi de bona conducta per a les eleccions, que van signar sota els auspicis del secretari general, i les autoritats de Costa d'Ivori, en particular, a permetre l'accés equitatiu als mitjans públics de comunicació. El text també va ressaltar la importància d'assegurar la igual protecció i respecte dels drets humans a Costa d'Ivori en relació amb el sistema electoral i, en particular, l'eliminació d'obstacles i desafiaments per a la participació de les dones i la plena participació en la vida.[1]

(2008 - 2009)

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]