Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióServei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya
Dades
Tipusagència governamental Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
CapJosep Vives i Gràcia
Part deDirecció General de Cooperació Cultural Modifica el valor a Wikidata

Lloc webbiblioteques.gencat.cat Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

El Servei de Biblioteques és un organisme que depèn del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i que treballa per al desenvolupament de les biblioteques públiques, així com per a la correcta articulació del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, per mitjà de la cooperació entre l'Administració local i l'Administració de la Generalitat.[1]

Actualment gestiona les tres biblioteques públiques de titularitat estatal: la Biblioteca Pública Carles Rahola de Girona, la Biblioteca Pública de Lleida i la Biblioteca Pública de Tarragona. A més a més, té la titularitat de dos bibliobusos que presten servei a les comarques de Lleida, com són el Bibliobús Garrigues-Segrià i el Bibliobús Pere Quart.

Funcions[modifica]

La Llei del Sistema Bibliotecari de Catalunya de 1993 estableix que les funcions del Servei de Biblioteques siguin les següents: [2]

  • Impulsar el foment de l'hàbit de la lectura i l'ús dels serveis bibliotecaris mitjançant campanyes específiques i accions a través del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.
  • Prestar els serveis nacionals de suport a la lectura pública i coordinar els serveis regionals de suport a la lectura pública que siguin competència de la Generalitat.
  • Coordinar i impulsar la prestació territorial dels serveis regionals de suport a la lectura pública.
  • Donar suport a la planificació, la gestió i la programació de les biblioteques públiques de titularitat estatal a Catalunya.
  • Coordinar les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya en els aspectes de processos tècnics, d'acord amb el que preveu la normativa sectorial.
  • Impulsar projectes i programes de cooperació bibliotecària.
  • Col·laborar amb la resta de biblioteques del Sistema Bibliotecari de Catalunya.
  • Dirigir l'elaboració i el manteniment del Catàleg Col·lectiu de la Lectura Pública i del Sistema Bibliotecari de Catalunya.

Referències[modifica]