Strike Witches

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Strike witches)
Strike Witches
GènereCiència-ficció (mecha), Fantasia[1]
Manga
EditorialKadokawa
RevistaComp Ace
PublicacióMarç 2008[1] – en progrés
Anime
DirectorKunihisa Sugishima
EstudiGonzo
CanalYoutube, Crunchyroll[2]
Emissió2007 (i rellançat el juliol[2] de 2008)[1]2008[3]
Episodis12[2]
Anime
Anime: [3]
OVA: OPERATION VICTORY ARROW[3]
Novel·les
  • Preqüela publicada per Kadokawa Sneaker Bunko
  • Novelització de l'anime publicada per Kadokawa Sneaker Bunko[1]
Pel·lícula
  • Strike Witches - The Movie[4]

Strike Witches (ス ト ラ イ ク ウ ィ ッ チ ー ズ Sutoraiku Witchīzu) és un projecte multimèdia creat originalment per Humikane Shimada a través d'una sèrie de columnes il·lustrades en revistes. Més tard va ser adaptat en dues sèries de novel·les lleugeres, diverses sèries de manga, dues OVAs, una pel·lícula[5] i una sèrie d'anime[6] per televisió amb dues temporades i una altra en camí.[7]

Argument[modifica]

Sèrie ambientada a una Terra alternativa a mitjans del segle xx, on transcorre una lluita per protegir aquest món utilitzant una combinació de màgia i tecnologia en una recreació fictícia dels esdeveniments que ocorren en la Segona Guerra Mundial amb els exèrcits nacionals unint forces per fer front a una amenaça alienígena aclaparadora junts en lloc de lluitar entre si.[8]

Els Neuroi, unes entitats d'origen desconegut, van anar apareixent esporàdicament al llarg de la història humana, però mai va representar una amenaça seriosa fins després de la invenció del motor màgic, un dispositiu de vapor que amplifica la capacitat màgica d'una bruixa moltes vegades, i el consegüent augment en l'ús de la màgia. La primera onada d'atacs Neuroi culminaren en la Primera Guerra Neuroi, que va durar fins al 1917 i va ser una gran victòria per al Neuroi, ja que la humanitat encara no havia descobert un mitjà per lluitar eficaçment contra ells i es va veure obligada a retirar-se constantment. Tot i perdre la Primera Guerra Neuroi, la humanitat encara preval en els llocs on els atacs Neuroi eren rars.

La Primera Guerra Neuroi podria ser interpretada com una preparació del terreny pel que vindria més tard. El 1939, els Neuroi llancen un atac a una escala sense precedents a l'Europa continental. Com les nacions europees s'havien acostumant a la pau, no estaven preparats per l'assalt i van començar a caure un darrere l'altre. Ostmark va ser colpejada primer i va caure ràpidament. Karlsland, un estat militarista, va ser capaç de resistir els Neuroi per molt més temps, però així i tot es van veure obligats a retirar-se eventualment, amb el seu exèrcit dispersant-se cap a l'est i l'oest. Gallia no va ser capaç d'aguantar molt més contra un assalt per terra des dels ruscs Neuroi, i les forces militars allà va centrar els seus esforços en l'evacuació de la major quantitat possible de persones a Britannia, que, com una nació insular, era molt més defensable contra els Neuroi.

Els Neuroi es multipliquen ràpid i són capaços de llençar atacs imprevists fent aparèixer ruscs en zones inesperades. Les armes dels Neuroi prenen principalment formes similars a les aeronaus, però la seva tàctica més problemàtica i preocupant és la difusió d'una miasma corrosiva. No només els humans qualssevol manquen d'una defensa contra aquesta miasma, a més a més les restes dels terrenys afectats per ella són processades pels Neuroi en noves armes, enfonsant enormes sectors d'antigues nacions al mar. Com que la miasma sembla incapaç de propagar-se a través de grans masses d'aigua, la humanitat ha designat aquestes àrees com les seves principals línies de defensa. Les armes convencionals són pràcticament inútils contra tal enemic, i el seu avenç inexorable seria completament imparable de no ser per unes unitats que s'aixequen com l'última esperança de la humanitat.

Algunes dones, des de temps immemorables, han estat capaces de manipular energies, energies arcanes, màgia. Són les anomenades bruixes. Finalment es va descobrir que les bruixes podien bloquejar la miasma i els atacs del Neuroi, gràcies a la màgia, el que els permet apropar-se prou a aquests per potencialment defensar-se i contraatacar. Les bruixes jugaren ja un paper destacable en la Primera Guerra Neuroi, però no seria fins més endavant que podrien treure el seu màxim potencial, elevant-se com la darrera esperança de les nacions del món. Això fou possible en bona part gràcies al sorgiment d'un complement per a les bruixes en la batalla, la Unitat Striker, que va ser desenvolupada pel Dr. Miyafuji el 1935. Aquests aparells, equipats a les cames, venen a ser la nova escombra de les bruixes, amb múltiples beneficis: no només deixa els braços lliures, augmenta la mobilitat, l'estabilitat, la rapidesa i l'agilitat de la bruixa, la Unitat funciona amb un motor màgic que incrementa i amplifica els poders de la bruixa, millorant les seves habilitats màgiques. Els permeten volar ràpidament i amb gran agilitat empunyant armes que en qualsevol altre cas haurien de ser portades en vehicles, protegides a la vegada per la màgia. La nova generació de bruixes, que van volar amb aquesta nova Unitat Striker, van ser conegudes, amb gran devoció i respecte, com a Strike Witches. Amb baixes pràcticament nul·les i de gran versatilitat i dinamisme, les bruixes han estat resistint una rere l'altra les onades de Neuroi, mantenint segures les vides de moltes persones i salvant les d'altres moltes.

Els Neuroi es van expandir cap a l'est, conquerint gran part d'Orussia i expandint-se fins que la "Suomus Misfits Squad" va ser capaç d'anotar algunes victòries sorprenents i mantenir la línia contra l'avenç Neuroi. Salvaren, així, la nació de Suomus. Les victòries d'aquesta esquadra van inspirar la formació d'ales conjuntes de combat, que es componen de bruixes de diverses nacions treballant juntes, on van ser capaces d'aportar variades tecnologies i habilitats juntes. Aquestes se situen en les zones més estratègicament importants, i solen incloure algunes de les grans asos.

Malgrat que els Neuroi ataquen Europa, Àfrika i Àsia, les valentes noies de les diverses ales de combat lluiten juntes per protegir la humanitat.[7]

Sèries derivades[modifica]

Còmics[modifica]

  • Strike Witches: Witches of Andorra de Takeshi Nogami: de 32 pàgines amb una història situada a l'Andorra del 1940 i reconegut com a documentat de manera fidel quant a l'ambientació.[8]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 «Strike Witches Anime Confirmed for TV Relaunch in 2008». Anime News Network, 25-12-2007 [Consulta: 8 juliol 2017].
  2. 2,0 2,1 2,2 «Gonzo to Post Strike Witches Online Globally». Anime News Network, 21-06-2008 [Consulta: 8 juliol 2017].
  3. 3,0 3,1 3,2 «Strike Witches Gets 3rd TV Anime Series, OVA». Anime News Network, 13-10-2013 [Consulta: 8 juliol 2017].
  4. Jensen, Paul; Beckett, James «Shelf Life - Gundam Build Fighters Try». Anime News Network, 03-10-2016 [Consulta: 8 juliol 2017].
  5. «Strike Witches the Movie». Filmaffinity. [Consulta: 1r juliol 2015].
  6. «Strike Witches (Serie de TV)». Filmaffinity. [Consulta: 1r juliol 2015].
  7. 7,0 7,1 «Strike Witches wiki» (en anglès). [Consulta: 21 març 2015].
  8. 8,0 8,1 Doral, A. «Un manga amb Andorra d'escenari». Diari d'Andorra, 18-05-2012 [Consulta: 22 juny 2015].

Vegeu també[modifica]