Teatre Experimental Català

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióTeatre Experimental Català
Dades
Tipusgrup de teatre Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Teatre Experimental Català de Barcelona (amb les sigles TEC) fou una companyia de teatre catalana de l'anomenat teatre independent amb un cert pes dins el panorama teatral de la dècada dels anys 60 i 70 del segle passat.[1] La companyia, que actuava només en català i escollia obres de gran actualitat, va exercir també una tasca de divulgació sobre teatre a través de cursos i conferències. Entre 1963 i 1969 serà secció del Cercle Artístic de Sant Lluc, on havia substituït anteriors seccions teatrals com l'Agrupació Dramàtica de Barcelona i el Teatre Viu.

Muntatges[modifica]

Teatre de cambra al Cercle Artístic de Sant Lluc[modifica]

Activitats de divulgació[modifica]

  • Trobades brechtianes: “Introducción a Brecht” per Helmut Wienchs; “La música en la obra de Brecht” per Antoni Ros i Marbà; “Montaje escénico de L'obra de tres rals” per Frederic Roda; “Comentaris a les seves obres Santa Juana de los mataderos i La Bonanza de Sezuan” per Vicenç Olivares i Francesc Balagué; “Comentaris de les seves obres Galileo Galilei i Mare Coratge” per Francesc Balagué i Gil.
  • Sessions de lectura comentada d'autors contemporanis: Alfredo Badia llegeix "Penúltim silenci"; Rafael Tasis llegeix "Els profetes pessimistes" (17 i 22 de març de 1963)
  • Cicles dedicats a autors cabdals del teatre: Luigi Pirandello, Josep Robrenyo, Salvat Papasseit

Components[modifica]

Referències[modifica]

  1. BALAGUER, Francesc «El Teatre Experimental Català». Serra d'Or, desembre 1963.