Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Ha arribat el moment de matar el Flow?

11
KRLS (discussiócontribucions)

Fa unes setmanes que reflexiono si ha arribat el moment de matar el Flow progressivament. Si teniu activades les funcionalitats beta, tindreu activada la funcionalitat "Eines de discussió", que facilita les respostes a les pàgines de discussió sense flow. Personalment, em sembla un Flow integrat al sistema original de discussió del Mediawiki amb l'avantatge que permet fer cerques en el contingut de les converses. Aquí hi ha més informació de l'extensió Talk pages project/Feature summary. Creieu que podríem començar "la regressió" i activar l'extensió per defecte als usuaris?

Townie (discussiócontribucions)

Suport Molt a favor, especialment a la Taverna. El tema de les cerques és molt empipador, i portem massa anys així.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Consentible em genera molts dubtes, tot i que també crec que amb el temps caldrà unificar criteris. Ara mateix la nova extensió permet simular prou bé el Flow, però crec que la distribució i la interfície amb aquest segueix sent més amable per a novells, sobretot en espais de facilitació de la participació. Començar un nou tema (que sovint és obert per novells) i etiquetar altres usuaris en segons quines pàgines és clarament més senzill amb el Flow.

KRLS (discussiócontribucions)

Quina diferència hi ha l'hora de mencionar algú amb l'Extensió i amb el Flow? En ambdós et permet cercar entre usuaris a mencionar i en ambdós casos usen la mateixa icona.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Res res, tens raó en això. Quan comences una discussió des de zero en un article qualsevol (a partir de l'enllaç vermell), l'editor visual no té cap tret distintiu que permeti intuïtivament entendre que aquell espai és per publicar comentaris, el botó de signatura no hi és (només a Insereix - Més - Signatura) ni tampoc s'activa l'@ per fer ping a d'altres usuaris. Són els espais de discussió més habituals i els que menys desenvolupament tenen si no és que els hi posem Flow o es demana que el nou desenvolupament les prioritzi d'alguna manera per ressaltar els ginys propis del debat.

Tot i així, insisteixo, entenc el vostre raonament i el comparteixo, però per temes de visualització i estructura de les converses no les tinc totes, sobretot en llocs generalistes per novells en què el seguiment, "scrolling", tancament de temes i selecció dels fils és més fàcil amb Flow. Per tant, ho deixo en un

Abstenció a l'espera de llegir parers d'altres usuaris.

KRLS (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

L'eina per començar una nova discussió estarà disponible aviat: mw:Talk pages project/New discussion.

Tot plegat està en fase beta. Hi ha 3 wikis de conillets d'índies i projectes en marxa. Penso que encara és aviat per apuntar-nos-hi. El que sí que podem fer és participar-hi més activament per assegurar que allò que funciona bé amb Flow hi estigui també en la nova eina. Al final haurem de fer marxa enrere amb el Flow, projecte abandonat, però aquesta vegada no ens toca ser els primers sinó supervisar-ho amb l'experiència adquirida.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Això pinta francament molt millor, @Vriullop. Gràcies per l'enllaç. D'acord en mantenir-nos a l'espera.

Vriullop (discussiócontribucions)

Està disponible en els projectes germans, l'acabo de provar a wikt:Viccionari:La taverna. El que no veig que funcioni és en una pàgina nova.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Suport total. Si bé no he provat la nova eina, i potser en algun aspecte no compleixi expectatives, sembla resoldre algunes de les característiques "insatisfactories" del Flow.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

[Incís] Mentrestant, n'he acabat de traduir tota la interfície a Translatewiki, que encara era a mitges. Us agraïré si en podeu validar les cadenes de missatge aquí per poder integrar del tot la traducció en català.

Resposta a «Ha arribat el moment de matar el Flow?»