Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Quercinus (discussiócontribucions)

Bon dia,

Recentment he corregit i reanomenat la pàgina del riu rossellonès Bulès, d'acord amb la toponímia oficial publicada per l'Institut d'Estudis Catalans i amb la GEC. Tanmateix, a desenes de pàgines hi ha escrit "Bolès", que era l'anterior nom de l'article i com apareix escrit a la majoria de pàgines de la VP.

Canviar-les manualment és molt fatigós i és un problema amb què m'he trobat sovint. Quina és la millor manera de poder fer d'un sol cop una cerca i reemplaçament de totes aquestes mencions per tal que reflecteixin la forma toponímica correcta?

Gràcies!

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Quercinus (discussiócontribucions)

@Pere prlpz m'anoto aquesta solució, tot i que esperava que hi hagués alguna eina o giny disponible per a fer una operació d'aquestes característiques, ni que fos per a usuaris amb permisos d'edició ampliats. Gràcies!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Les eines que conec per aquesta feina són:

  • Bots. Els scripts estàndard de bots n'inclouen un per substituir text. O sigui, pots fer-ho amb bot sense necessitat de saber programar per fer-te un bot a mida.
  • Viquipèdia:AutoWikiBrowser

Però són dues eines que no he fet servir. Per això enllaçava alguns companys que sé que fan servir la primera o una d'equivalent. Si ho vols fer tu pots instal·lar-te un bot, però si només és per aquests articles segur que acabes moltíssim abans fent a mà les 23 edicions.

A Commons tenen un giny per fer canvis d'aquest tipus (i d'uns quants més) però no sé que ningú l'hagi adaptat a les Viquipèdies.

Leptictidium (discussiócontribucions)

En tot cas, les edicions del bot haurien de ser supervisades per evitar modificacions que no toquin (per exemple, en citacions textuals que facin servir la toponímia antiga, títols de referències, etc.).

Leptictidium (discussiócontribucions)

Fet Fet!

Quercinus (discussiócontribucions)

Moltes gràcies! Vaig canviar manualment les poques aparicions en què encara no s'havia fet efectiu el reemplaçament. Salut!

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Quercinus (discussiócontribucions)

@Amadalvarez: Bé, potser en aquest cas no en són moltes, però de tota manera si s'ha de fer manualment pàgina a pàgina les 23 vegades es requereix d'una bona estona i no sempre es troba el temps ni les ganes de fer-ho. Per això demanava si hi havia una forma més senzilla i automatitzada. Gràcies per la resposta.