Teuven

Plantilla:Infotaula geografia políticaTeuven
Imatge
El poble

Localització
Map
 50° 45′ 07″ N, 5° 52′ 34″ E / 50.752°N,5.876°E / 50.752; 5.876
EstatBèlgica
Regióregió Flamenca
ProvínciaLimburg
Districtedistricte de Tongeren
MunicipiVoeren Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Superfície7,264 km² Modifica el valor a Wikidata
Banyat perGulp Modifica el valor a Wikidata
Altitud97 m Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Codi postal3793 Modifica el valor a Wikidata

Teuven és un nucli del municipi de Voeren de la província de Limburg a Bèlgica a la vall del Gulp. Compta amb els nuclis Nurop, De Plank, Sinnich i Gieveld. Comptava el 1976 amb 508 habitants i 7,26 km².[1] La posició geogràfica una mica insulada i la baixa de la demanda de treballadors en l'agricultura, va contribuir a la despoblació progressiva. Només recentment, principal immigrants dels afores de Maastricht comencen a descobrir les oportunitats immobiliàries de Teuven.

Teuven formava part de la jurisdicció de Baelen al ducat de Limburg fins a l'ocupació francesa de 1795, quan l'administració francesa va incorporar-lo al departament de l'Ourthe, la futura província de Lieja. El 1963, en traçar la frontera lingüística, va passar a la província de Limburg. El 1977, va fusionar-se amb cinc altres municipis per a formar el municipi nou de Voeren.

Llocs d'interès[modifica]

Fills predilectes de Teuven[modifica]

Referències[modifica]

  1. F. Schlusmans, Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Voeren, 1992, citat en: «Teuven», De inventaris van het bouwkundig Erfgoed, Vlaams instituut voor het onroerend erfgoed (Institut flamenc del patrimoni immoble), [Consulta 13 de febrer de 2013], (en català: Inventari del patrimoni monumental)
Wikimedia Commons logo A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Teuven