The Bank Job

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Bank Job
Fitxa
DireccióRoger Donaldson Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
Dissenyador de produccióGavin Bocquet Modifica el valor a Wikidata
GuióDick Clement i Ian La Frenais Modifica el valor a Wikidata
MúsicaJ. Peter Robinson Modifica el valor a Wikidata
FotografiaMichael Coulter Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeJohn Gilbert Modifica el valor a Wikidata
ProductoraRelativity Media Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorFórum Hungary i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
Estrena19 febrer 2008 Modifica el valor a Wikidata
Durada102 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2.35:1 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de robatoris, thriller, drama i cinema de ficció criminal Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióLondres Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0200465 Filmaffinity: 998989 Allocine: 126279 Rottentomatoes: m/1189844-the_bank_job Letterboxd: the-bank-job-2008 Mojo: bankjob Allmovie: v388941 TCM: 662846 Metacritic: movie/bankjob TV.com: movies/the-bank-job AFI: 64578 TMDB.org: 8848 Modifica el valor a Wikidata

The Bank Job és una pel·lícula britànica de Roger Donaldson estrenada el 2008.

La pel·lícula és una temptativa de documentar un robatori que va tenir lloc a Londres el 1971, « Baker Street robbery », del qual els diners i els objectes preciosos robats mai no han estat trobats. Els productors afirmen que el govern Britànic va publicar una D-notice (ordre que impedeix als mitjans de comunicació publicar certes informacions) amb el probable objectiu de preservar la reputació d'un membre de la família reial britànica, segons la pel·lícula, la princesa Margarita.[1][2] Per contra, la pel·lícula conté diversos elements de ficció i és doncs difícil distingir el que és verdader de la resta.[3]

Argument[modifica]

Londres, al començament dels anys 1970. Terry Leather és un brètol sense envergadura que s'ha conformat amb robatoris de cotxes i amb petites maquinacions. És casat i pare de família. Un dia, una de les seves amigues, Martine, li proposa un robatori amb efracció en un banc de la ciutat. Per a Terry, es tracta de la sort de la seva vida. L'aposta: buidar la sala dels cofres on es troben diners i joies, passant per un túnel cavats des d'un comerç veí, després compartir el botí. Martine no ha proposat el gir de manera única per als diners. Recentment, a la seva tornada de Marrakech, ha estat detinguda per a possessió de droga i li han proposat un arranjament: evitar la presó i a canvi recuperar fotos comprometedores en relació amb un personatge de la família reial, preses pel polèmic activista dels drets civils Michael Abdul Malik, una mena de Malcolm X, d'aquí el seu nou nom Michael X, per tal d'enviar-los a una persona propera al govern.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. Vanessa Thorpe. «Untold story of Baker Street bank robbery» (en anglès). The Guardian, 11-03-2007.
  2. Tom Pettifor. «Bank job that opened the door on a royal sex scandal» (en anglès). The Daily Mirror, 16-02-2008. Arxivat de l'original el 16 de maig 2008. [Consulta: 6 maig 2011].
  3. Lions Gate Entertainment. «The Bank job». Lions Gate Entertainment, 2008. Arxivat de l'original el 2008-02-02. [Consulta: 6 maig 2011].