The Gold Ghost

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Gold Ghost
Fitxa
DireccióBuster Keaton i Charles Lamont Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióE. W. Hammons Modifica el valor a Wikidata
GuióEwart Adamson Modifica el valor a Wikidata
FotografiaDwight Warren (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ProductoraEducational Pictures Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorMetro-Goldwyn-Mayer Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1934 Modifica el valor a Wikidata
Durada20 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema mut Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0025190 Filmaffinity: 406759 Letterboxd: the-gold-ghost TMDB.org: 51373 Modifica el valor a Wikidata

The Gold Ghost és un curtmetratge de comèdia precodi estatunidenc del 1934 codirigit i protagonitzat per Buster Keaton..[1]

Trama[modifica]

Dos pares rics, Jim i George, intenten casar els seus fills Gloria i Wally per enfortir les seves famílies. Gloria es nega a casar-se amb Wally, considerant-lo com "una prova que la reencarnació existeix perquè ningú podria ser tan mut com ell en una vida". Wally ho escolta i se'n va, decidint abandonar la seva ciutat per complet.

Acaba a Nevada, sense saber que la ciutat on s'instal·la és de fet una ciutat literalment fantasma. En descobrir la insígnia descartada d'un xèrif, es declara a si mateix el xèrif. Wally entra a un saló i coneix una bella noia que resulta ser un fantasma. Quan veu que està sent molestada pels fantasmes de diversos antics habitants de la ciutat, els espanta amb la seva pistola. Aviat s'uneix a ell l'antic gàngster Bugs Kelly que ha fingit la seva mort i ha acabat a la mateixa ciutat que Wally després de fugir.

Dos buscadors locals descobreixen or enterrat als afores de la ciutat i això provoca un renovat interès per la ciutat i fa que desenes de persones es presentin per començar la seva pròpia recerca d'or, inclosos Glòria i el seu pare. Un grup de gàngsters apareix i intenta intimidar en Wally perquè els lliuri la ciutat, però ell es nega. Bugs Kelly, convençut que Wally no té el valor de dirigir la ciutat, agafa la insígnia d'en Wally i es declara xerif. No obstant això, aviat li retorna la insígnia a Wally després que els gàngsters l'apunten per negar-se a vendre i Wally i Bugs s'uneixen per expulsar els gàngsters de la ciutat.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. Brian Gusse, Rovi. «The Gold Ghost». NYTimes.com, 07-12-2014. Arxivat de l'original el 2014-12-14. [Consulta: 5 novembre 2022].

Bibliografia[modifica]

  • James L. Neibaur The Fall of Buster Keaton. His Films for MGM, Educational Pictures, and Columbia Scarecrow Press. Pages: 242 ISBN 978-0-8108-7682-8 July 2010

Enllaços externs[modifica]