Torre de Valldejuli

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Torre de Valldejuli
Dades
TipusTorre de defensa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXVI
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaPalafolls (Maresme) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióVall de Sant Genís. Palafolls (Maresme)
Map
 41° 40′ N, 2° 44′ E / 41.66°N,2.73°E / 41.66; 2.73
Bé cultural d'interès nacional
Tipusmonument històric
Data22 abril 1949
Codi BCIN1159-MH Modifica el valor a Wikidata
Codi BICRI-51-0005580 Modifica el valor a Wikidata
Id. IPAC1280 Modifica el valor a Wikidata

La Torre de Valldejuli és una torre de defensa de la masia de Can Valldejuli, al municipi de Palafolls (Maresme), declarada bé cultural d'interès nacional.

Descripció[modifica]

És una casa situada a la banda ombrívola de la Serralada litoral, al cantó oposat de Malgrat de Mar i Pineda. S'hi accedeix per un camí que surt de la carretera que uneix Sant Genís de Palafolls amb la que va cap a Girona. En direcció cap a Sant Genís de Palafolls, just abans d'arribar al restaurant Masia de Can Gibert, es troba el camí que arriba fins a Can Valldejuli.

És una casa restaurada i molt ben conservada, de tres cossos, baixos i pis. Portal rodó adovellat i tres finestres gòtiques. Les façanes són de construcció de pedra aparellada vista -anteriorment a la restauració, la paret de migjorn era de tàpia-. Separada de la casa, té la torre cilíndrica amb un pontet de comunicació -de construcció moderna-. D'aquesta torre es conserven els arquets del matacà del volt, sense mur de protecció. És de tres pisos -als quals també s'hi accedeix per una porta a la planta- i fins fa poc n'hi havia el bestiar i l'aviram. A la façana nord on hi ha ara un porxo, de recent construcció, on es trobava una capelleta mig destruïda on hi havia una Mare de Déu. La capella fou destruïda i la imatge encara es conserva a la masia.[1]

Referències[modifica]

  1. «Torre de Valldejuli». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 12 desembre 2012].

Enllaços externs[modifica]