Vés al contingut

Usuari:Alguienmuyrandom/Léa Bello

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLéa Bello
Biografia
Dades personals
NacionalitatFrancesa

Catégorie:Page utilisant P18 Catégorie:Article utilisant l'infobox Biographie2 Catégorie:Article utilisant une Infobox Léa Bello, nascuda el 15 de març de 1987 a Arles ( França ), és vidéaste, periodista, doctora en geofísica i divulgador científic francès . Va presentar la sèrie web Zeste de science i va participar en altres programes de mediació científica .

Biografia[modifica]

Léa Bello es va incorporar a l' École Normale Supérieure de Lió i és doctora en geofísica . En gener 2015 , va defensar la seva tesi en Ciències de la Terra, titulada " Predicció d'estructures convectives terrestres » [1], abans de seguir una formació en comunicació científica a l' Institut dels mitjans de comunicació de Grenoble [2] . Té un màster en comunicació científica [3] .

A finals de 2017, el CNRS va posar en marxa el canal de divulgació científica de YouTube Zeste de science, conduït per Léa Bello on, a « un to poc convencional, presenta una investició en curs o un descobrent rect » [3] . El 2019, es va associar amb Sébastien Carassou per al festival internacional de cinema científic i el seu guió sobre paleoclimatologia va rebre el premi Science & Vie TV - La Science "en short », la ciencia en pantalones cortos [4] .

Després es va unir a l'equip del canal de YouTube Le Vortex, llançat a març 2019 i que també tracta de la divulgació de la ciència [5] , [6]; hi publica sobretot amb Manon Bril un vídeo sobre estereotips masclistes i electrodomèstics [7]. Léa Bello participa en altres canals científics, com Avids de recherche, on fa una anàlisi de Netflix [8], i Mental Walk, sobre la vida submarina [9] .

Enllaços externs[modifica]

[[Categoria:Divulgadors científics]] [[Categoria:Youtubers]] [[Categoria:Youtubers francesos]] [[Categoria:Alumnes de l'Université Grenoble-Alpes]] [[Categoria:Pàgines amb traduccions sense revisar]]