Usuari:C.anxova/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Neue Zeitschrift für Musik[modifica]

Fundat per Robert Schumann en 1834, the Neue Zeitschrift für Musik (NZM) va ser un diari de crítica musical publicat dues vegades a la setmana que constava d'unes 4 pàgines. Considerat per alguns el primer diari dedicat exclusivament a la música. Al principi va ser el mateix Schumann amb l'ajuda d'alguns companys de l'ofici que ho editaven, entre els quals es trobaven Julius Knorr i Ludwig Schunke. Anys més tard acabaria cedint el lloc d'editor al seu amic Franz Brendel, a causa de la seva ocupada vida com a compositor.El seu primer número va aparèixer el 3 abril 1834.

La crítica musical tenia un significat especial per Schumann, per la qual cosa el diari va ser concevido des d'un primer moment per una opinió alternativa de la música del moment als joves músics d'aquell moment. El NZM solia contenir gran quantitat d'articles i entrevistes de diversos personatges relacionats amb el món de la música al llarg d'Europa. Alguns d'aquests articles també eren escrits per diversos coneixedors alemanys i músics coetanis a Schumann. Ell mateix va escriure sobre diversos altres autors com són Beethoven, Mendelssohn, Hummel o Rossini.

Començament de Neue Zeitschrift für Musik[modifica]

Va ser fundada el 1834 per Robert Schumann a Lepizig. Encara que el primer editor va ser Julius Knorr, la major part del treball sobre els primers números del NZM va ser realitzat per Schumann. Tot i ser una col·laboració entre diversos, des d'un primer moment tota la responsabilitat d'aquest projecte va recaure en el jove alemany (només tenia 15 anys quan el periòdic va ser estrenat)

Des d'un primer moment estant al càrrec de l'empresa, la seva màxima preocupació va ser reconèixer els compositors passats i realçar les seves grans obres, perdudes en l'oblit fins a aquest moment (altres autors com Felix Mendelssohn ja ho feien) i d'aquesta manera cridar l'atenció a les noves generacions i així poder motivar-les. En les seves crítiques, va elogiar als de la nova generació de músics que van merèixer elogis, entre ells Frédéric Chopin i Héctor Berlioz.

Canvis en la direcció[modifica]

Al juny de 1843, altres compromisos de Schumann li van fer renunciar a la direcció de la revista, i en 1844 Franz Brendel es va convertir en propietari i editor. Sota el seu mandat, la peça més notable va ser l'article antijueu de Richard Wagner "Das Judenthum in der Musik", publicat sota el pseudònim K. Freigedank ( "Freethought") en el volum 33, no. 19 (3 ​​de setembre de 1850). Diferents professors del Conservatori de Leipzig es van indignar i van demanar la dimissió de Brendel del seu consell. L'article de Wagner havia insultat la memòria de Felix Mendelssohn, el fundador del conservatori, però va tenir poc efecte en aquest moment. Més tard, al segle XIX, va contribuir a l'augment de l'antisemitisme, incloent la crítica de la música de compositors jueus que diferien en l'estil de Wagner.

Neue Zeitschrift für Musik avui en dia[modifica]

Avui dia les seves publicacions estan dedicades a les tendències contemporànies, sobretot a la nova música, jazz, art sonor, el pop, i altres més, així com manifestacions històriques de la música. També trata cada un dels temes i debtas d'actualitat, i conté retrats de compositors, parla amb els protagonistes de la vida musical contemporània i contribucions analítiques. En nombrosos CD, DVD i ressenyes de llibres que té es discuteixen noves publicacions on també avaluen críticament.