Usuari:CBL Difusio/EPSC

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Usuari:CBL Difusio)
Imatge exterior de l'EPSC

L'Escola Politècnica Superior de Castelldefels (EPSC) és una escola d’ensenyament Superior de la Universitat Politècnica de Catalunya situada al municipi de Castelldefels que imparteix titulacions de Grau, Màster i Doctorat en l’àmbit de les Telecomunicacions i l’Aeronàutica, amb un fort compromís pel que fa a la innovació en l’ensenyament i la qualitat. Aquest compromís es combina amb una intensa activitat de recerca en contacte estret amb la indústria, per promoure la transferència de resultats a la societat.

L’EPSC forma part del Campus del Baix Llobregat, que s’integra en el Parc Mediterrani de la Tecnologia, un dels parcs tecnològics més avançats de la Mediterrània.

Les seves principals característiques són:

  • Ser pioners a l'Estat Espanyol pel que fa a l’aprenentatge cooperatiu basat en projectes, amb un nombre reduït d'estudiants per classe.
  • Un sistema d'avaluació continuada, basat en el treball regular dels estudiants.
  • El 80% dels estudiants que ingressen acaben els seus estudis.
  • Promoure l’experimentalitat i l’ús dels laboratoris, que estan a disposició dels estudiants quan no s’hi fan classes.
  • Pràctiques a empreses incloses al pla d’estudis (més de 250 estudiants per any, al voltant de 400 h/estudiant, contactes amb més de 180 empreses).

L’EPSC participa en el Projecte pilot d’adaptació a l’Espai Europeu d’Educació Superior. Els i les estudiants que es titulin en Enginyeria Tècnica de Telecomunicació rebran, a més, el títol de Graduat en Enginyeria de Telecomunicació atorgat per la Generalitat de Catalunya.

Història[modifica]

El setembre del 1991 es va crear l’Escola Universitària Politècnica del Baix Llobregat (EUPBL) amb seu provisional a Sant Just Desvern, un centre de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), en el qual es va començar a impartir la titulació d’Enginyeria Tècnica de Telecomunicació, especialitat en Sistemes de Telecomunicació.

El curs 2000-2001es va posar en marxa la titulació d’Enginyeria Tècnica de Telecomunicació, especialitat en Telemàtica.

El curs 2001-2002 l’Escola es va traslladar al nou Campus del Baix Llobregat i va passar a denominar-se Escola Politècnica Superior de Castelldefels (EPSC). Aquest curs es va començar a impartir també el Segon Cicle d’Enginyeria de Telecomunicació.

El curs 2002-2003 es va començar a impartir la titulació d’Enginyeria Tècnica Aeronàutica, especialitat en Aeronavegació.


Un professorat i estudiantat amb premis de reconegut prestigi[modifica]

Des dels seus inicis al 1991, l'Escola ha apostat per la qualitat a la docència i a la gestió i té la Certificació de Qualitat ISO 9001:2000, renovada el 2005. Per tot això l’EPSC ha estat guardonada en dues ocasions amb el Premi Vicens Vives i també ha rebut el Premi Flyer. Recentment l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari (AQU) li ha atorgat dues distincions de qualitat.


La recerca a l'EPSC[modifica]

Diversos departaments de la Universitat tenen grups de recerca que desenvolupen investigació d’alta qualitat a l’EPSC, fonamentalment en els camps següents:

- Tecnologia de la Informació

- Microones

- Control Aplicat

- Sensors Intel·ligents

- Xarxes de Banda Ampla

- Comunicacions Mòbils i per Ràdio

- Seguretat i Connexió de Xarxes

- Fotònica

- Electrònica

- Materials

- Microgravetat

- Navegació Aèria

- Sistemes de Satèl·lit

- Disseny de Sistemes de Comunicacions

L'EPSC i el Campus del Baix Llobregat: dins del Parc Mediterrani de la Tecnologia[modifica]

El Campus del Baix Llobregat forma part del Parc Mediterrani de la Tecnologia que té una superfície de 38 Ha i allotja, a més de centres docents (EPSC, ESAB), serveis universitaris, centres d'investigació i empreses). Situat al costat del Canal Olímpic, el Campus té unes comunicacions excel·lents amb Barcelona i la seva àrea metropolitana: l'estació de tren de Castelldefels es troba a uns 300m del Campus, hi ha diverses línies d'autobús que hi arriben i també s'hi accedeix per l'autopista C-32 i l'autovia de Castelldefels (C-31).

El Campus del Baix Llobregat ha estat dissenyat amb criteris mediambientals tant pel que fa a la construcció com a la utilització dels edificis, de forma que es té una cura específica del sol i la vegetació, el consum d'aigua i energia dels edificis, i preveu carrils de bicicleta i de vianants per a la mobilitat interna, i la potenciació del transport públic en les seves comunicacions externes.[1].

Referències[modifica]

  1. Pla ambiental del Campus de Castelldefels [1]

Enllaços externs[modifica]

[[Categoria: Universitat Politècnica de Catalunya]]