Usuari:Carla Peris

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Mei i el gatet bus[modifica]

Mei and the Kittenbus (títol original en japonès : めいとこねこバス, Mei to Konekobasu), es un curtumetratge animat de la pelicula "El meu veí Totoro" dirigida per Hayao Miyazaki el 2002, sobre un petit gatbus i el famós esperit del bosc enomenat "Totoro". Va ser realitzada pels Estudis Ghibli.

Mei i el gatetbus
Mei to Konekobasu
Fitxa tècnica
Direcció Hayao Miyazaki
Protagonistes null AmpliaChika Sakamoto

Noriko Hidaka

Hitoshi Takagi

Tanie Kitabayashi

Shigesato Itoi

Producció Tōru Hara
Disseny de producció Kazuo Oga
Guió Hayao Miyazaki
Música Joe Hisaishi
Fotografia Takeshi Seyama
Muntatge Takeshi Seyama
Productora Toru Hara
Distribuïdora Toho ( Japó)

Manga Films (Catalunya)

Dades i xifres
País Japó
Data d'estrena 2002
Durada 13 minuts
Idioma original japonès
Color color
Format 1.85:1
Temàtica
Gènere AnimacióFantasía
Més informació
IMDb Fitxa 
FilmAffinity Fitxa
AlloCiné Fitxa
Rotten Tomatoes Fitxa
All Movie Fitxa
Lloc web Lloc web oficial

Argument[modifica]

Quan la mes petita de las germanas Kusakabe, Mei ( Mei Kusakabe ), es trobaba jugant tranquilament en el pati del darrera de la seva casa, veu a la llunyania un petit tornado que s'apropa. La Mei intenta atrapar-lo, y quan ho aconsegueix, el que abans semblava un tornado ara es converteix en un petit gatbus, el famos vehícle felí, que s'espanta al veure's atrapat per la nena, fins que la mateixa li ofereix un caramel. Mes tard arribarà el gatbús original, i agafan a el seu petit s' aniran, pero en la nit el petit gatbús va en busca de la Mei, la seva nova amiga, i emprenderán un mágic viatge a las profunditats del bosc en el que es celebran reunions de esperits de gatsbusos de totas formas, mides y variats llocs de procedencia. Es en aquesta extranya reunió on la protagonista es retrobarà amb el seu antic veí: Totoro.

Repartiment[modifica]

Mei Kusakabe (草壁メイ Kusakabe Mei): Es la germana petita (4 anys) de la protagonista "Satsuki Kusakabe" (El meu veí Totoro)

Gatet Bus (こねこばす Konekobasu): Es un petit gat màgic amb forma de bus. Fill de el "Gat bus" (El meu veí Totoro)

Totoro[modifica]

Els Totoro(トトロ Totoro) son tres un esperits del bosc que habiten en l' interior d'un gran arbre mil·lenari, d'espècie camforer.

Oo-Totoro(Gran - Totoro): el més gran de color gris i el més conegut dels tres

Chuu-Totoro ("Mitjà - Totoro"): de color blau

Chibi-Totoro (petit - Totoro): de color blanc

Altres personatges[modifica]

Gatbús (猫バスNekobasu): com el seu nom indica, es tracta d'un esperit-gat (Bakeneko) que ha assumit la forma d'autobús. Acudeix a la crida de Oo-Totoro que l'utilitza com a mitjà de transport. Entre altres peculiaritats té sis parells de potes i poders que li permeten desplaçar-se a velocitats increïbles sense ser vist, només se sent el vent.

Curiositats[modifica]

El curt de "Mei to Konekobasu" només està exposat al museu de Ghibli al Japó a la ciutat de Mitaka, tot i que es accesible a fora dels límits del museu. Un Youtuber crokittycats va tenir la idea de agrupar tot el material i penjar-lo a la ret.

Enllaços externs[modifica]

https://www.filmaffinity.com/es/film792327.html

http://www.sensacine.com/peliculas/pelicula-179714/