Usuari:Castello.85/Pascuala García Martínez

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPascuala García Martínez
Biografia
Naixement16 d'octubre de 1970
La Canyada de Biar,Espanya
Dades personals
FormacióUniversitat de València
Tesi acadèmicaCorrelacions morfològica i no lineals obtingudes per mètodes opticodigitals (1998)
Activitat
OcupacióÒptica
Fotònica
Òptica física

Pascuala García Martínez (La Canyada de Biar, Alacant, 16 d'octubre de 1970) és una científica valenciana. Es va llicenciar en ciències físiques en 1993 en la Universitat de València, doctorant-se en la mateixa universitat en 1998[1]. Des de 2002 és professora titular en el departament de Òptica de la Universitat de València[2], i des del 2012 està acreditada a catedràtica per la ANECA[3].

Trajectoria científica[modifica]

El seu principal camp d'investigació se centra en l'estudi dels moduladors espacials de llum, en la caracterització i l' aplicació dels cristalls líquids, el processat òptic-digital d'imatges, correlacions no linials i processat morfològic. A dia d'avui la seua tasca investigadora la realitza a la Universitat Miguel Hernández d'Elx amb el grup de Tecnologies Òptiques i Optoelectròniques[4].
És coautora de més de 60 articles en revistes internacionals, de 6 capítols de llibre i d'unes 70 comunicacions a congressos internacionals i nacionals.

Compromís social[modifica]

Destaca la seua tasca per la igualtat de gènere en la ciència. Ha sigut la coordinadora del node País Valencià de AMIT (Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues) des de 2005 fins 2007 i des de 2011 és la secretària del grup de "Mujeres en Física" de la Reial Societat Espanyola de Física.

Títols i nomenaments[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]


[[Categoria:Físics]] [[Categoria:Físics valencians]]