Usuari:Espercius

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

ESPERCIUS ET DEMANA QUE CONTRIBUEIXIS A MILLORAR WIKIQUOTES. CREA WIKIQUOTES DELS ARTICLES SOBRE PERSONATGES QUE FACIS I ENLLAÇA-LES!!!. ÉS FÀCIL, ENRIQUIDOR I DÓNA SERIETAT I SOLIDESA AL PROJECTE VIQUIPÈDIA

| PORTADA DE WIKIQUOTES

NO OBLIDIS VOTAR UN NOM PER LA WIKIQUOTE[modifica]

Clica l'enllaç i llegeix atentament les instruccions. Participa!!!!.

Viquipèdia:Presa de decisions/2006/Sobre el nom definitiu per Wikiquote


Informació Babel de l'usuari
ca-N Aquest usuari és un parlant natiu de català.
es-4 Esta persona tiene un conocimiento casi nativo del español.
en-2 This user has intermediate knowledge of English.
fr-2 Cet utilisateur dispose de connaissances intermédiaires en français.
it-1 Questo utente può contribuire con un livello elementare in italiano.
Viquipedistes per llengua

Hola, sóc l´Espèrcius. Vinc fugint de la Viquipèdia en espanyol. No em pregunteu per què he marxat d´allà... Algun dia escriuré un llibre titulat, Wikitrauma: com vaig sobreviure a la Wiki en castellà i no vaig morir en l'intent. Ingrés a Viquipèdia el 5 de Maig de 2005.

Vaig nèixer a Barcelona el 1975 sota el signe del lleó. Les meves aficions són la lectura, cultivar bonsais, i escriure. Escriure és per a mi com respirar. També col.lecciono postals antigues, de finals del s.XIX i principis del s.XX, les cerco a fires i també per Internet. En tinc més de dues-centes. Algunes són d'ilustracions i d'altres són fotografies de gent amb els més diversos vestits, postures i expressions. M'agrada llegir també els missatges escrits en elles; són petites històries, missatges i detalls de gent normal i corrent que han perdurat en el temps i que mai sabré com van acabar. Sovint les he de traduir perquè la majoria són de l'estranger. El cinema m'apassiona, però no m'agrada gaire el cine comercial. L'Art en totes les seves vertents també m'interessa moltíssim: la música i la pintura em captiven.

La Història també m'agrada molt. Els meus períodes històrics preferits són l'Imperi Romà, l'Edat Mitjana, el Renaixement, el Segle de les Llums i el període victorià. En quant a l'edat mitjana em fascina la història dels pobles de la conca mediterrànea. Potser és perquè em sento mediterrànea 100% (no llatina) i m'identifico moltíssim amb la història del Mare Nostrum i dels pobles que han viscut a les seves riberes durant segles. De la Història de Catalunya m'impressiona molt el període de la Renaixença fins el final de la Guerra Civil. La Guerra també m'interessa, però sovint em posa molt trista per tot el que va passar.

La Història de l'Esglèsia també desperta el meu interés, sobretot la del període Paleocristià (em sembla que veig massa pel.lícules technicolor tipus Ben-Hur o La túnica sagrada durant Setmana Santa).

També sóc apassionada de la Història de la Medicina. M'interessen enormement els mètodes mèdics en el món antic i l'evolució que han tingut fins els nostres dies. També m'interessen les malalties i com aquestes han influit en l'evolució humana.

La fotografia del s.XIX també m'agrada i m'encanta contemplar fotografies d'aquella época.

Com progressa la Viquipèdia!
Nombre d'articles: 751.698

Les meves últimes 5 feines[modifica]

Aquí posaré els últims cinc articles que he el.laborat. Per conèixer la meva feina anterior, si's plau tafaneja al meu historial de contribucions. No posaré aquí la meva feina a Wikiquotes perquè allà també tinc pàgina personal.