Usuari:Helenamontolio

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Derek Hale és un personatge de la sèrie de Teen Wolf (Lobo adolescente a Espanya i Hispanoamèrica) per MTV, escrita per Jeff Davis. Aquest personatge és retratat per Tyler Hoechlin el qual també ha sortit a pel·lícules com Undrafted i Everybody Wants Some, sortirà a la pròxima temporada de Supergirl i a la segona pel·lícula de Cinquanta Ombres d'en Grey.

Derek Hale és un dels personatges principals de la sèrie de televisió durant les primeres 4 temporades el qual representa ser un home llop.

Biografia[modifica]

Derek Hale és un home llop des que va néixer igual que tota la seva família. Talia Hale, la seva mare (retratada per Alicia Coppola), era altament respectada per la comunitat d'homes llop de la zona, fent així que Derek tingués contacte amb altres homes llop que no formaven part de la seva bandada (traducció de la paraula 'pack' en anglès).

Ell i la seva família havien viscut tota la seva vida a la Casa Hale a Beacon Hills, Califòrnia i va anar a l'escola i l'Institut de la ciutat.

Peter Hale (retratat per Ian Bohen), el seu oncle, explica que Derek va parlar amb l'alfa d'una altra bandada perquè convertís a la seva parella (Paige) en un home llop. La idea de Derek no va acabar de funcionar i per acabar amb el patiment de Paige, la va matar, això fent que al treure la vida a una persona innocent els seus ulls canviessin de groc a blau.

Temps més tard, Derek va començar una altra relació amb Kate Argent (retratada per Jill Wagner), caçadora d'homes llop. Kate va utilitzar Derek per aconseguir informació sobre la seva família que més tard va utilitzar per calar foc a la Casa Hale que va matar a quasi tota la família de Derek.

L'oncle de Derek va ser l'únic que va poder escapar del foc. Al cap de 6 anys, Peter va aconseguir la posició d'alfa matant a Laura Hale (germana de Derek i neboda d'ell) i tot seguit matant a tota la gent que va formar part del foc que va matar als seus familiars.

Posteriorment, havent lluitat contra altres éssers sobrenaturals, Derek troba a Cora, la qual ell pensava que havia mort amb l'incendi. Més tard ella es posa greument malalta i Derek sacrifica el seu poder d'Alfa per curar-la i salvar-li la vida.

Més endavant, Kate Argent torna a Derek en el noi de 15 anys que abans va ser, fent així que no recordés el foc. Quan el van aconseguir tornar a l'edat normal, Derek havia perdut tots els seus poders com a home llop però ningú sabia el perquè.

Tot el procés de perdre els poders d'home llop i estar a punt de morir tenien a veure amb l'evolució que estava patint. Al final de la seva història dins de la sèrie, Derek és capaç de convertir-se en un llop de veritat.

Temporades[modifica]

Temporada 1 — Derek torna a Beacon Hills després de la mort de la seva germana. Scott McCall (retratat per Tyler Posey) culpa a Derek d'haver-lo convertit en home llop i aquest, poc més tard el salva d'uns caçadors d'homes llop.

Durant aquesta temporada, Derek Hale ajuda a Scott a controlar els seus poders d'homes llop que ha adquirit recentment per una mossegada que un alfa misteriós li va donar. Scott no se'n adona de l'ajuda que Derek li està proporcionant i el culpa de tots els fets sobrenaturals que li ocorren a ell i els seus amics. Derek necessita l'ajuda d'Scott per localitzar i identificar l'alfa que està matant a gent de la ciutat.

Temporada 2 — Derek comença la temporada sent un alfa i se centra a crear la seva bandada i capturar (i matar) el 'Kanima' (criatura sobrenatural). Per aconseguir atrapar-la i identificar qui és aquesta criatura que està fora de control, s'ajunta amb Scott que també el vol atrapar per protegir els seus amics.

Temporada 3 — Una bandada d'alfes intenten que Derek mati a un home llop del seu ramat per convertir-lo en un alfa com ells. Mentre això passa, Derek perd a un dels seus betes i troba a la seva germana petita, Cora, que ell pensava havia mort amb la seva família.

Temporada 4 — Apareix lligat i tancar en un (no està confirmat) temple Azteca a Mèxic. Quan Scott i els seus amics van a rescatar-lo el troben més jove del que era. Ha rejovenit als 15 anys, físicament i mentalment.

Durant el temps en el qual està rejovenit, Derek no recorda el foc que va matar la seva família ni recorda qui el va causar. Kate Argent intenta beneficiar-se.

Durant la temporada, Derek ajuda Scott amb el seu nou beta, Liam Dunbar (retratat per Dylan Sprayberry)

Al final de la temporada Derek viatja a Mèxic amb el ramat de Scott i en Peter per salvar a Scott i Kira (retratada per Arden Cho) que estan en perill. Derek acaba sent mortalment ferit però després de ser mort torna a viure perquè tot era part d'una evolució que estava patint, Derek es pot convertir en un llop de veritat

Bandada[modifica]

Isaac Lahey — Retratat per Daniel Sharman. És un personatge que surt per primer cop a l'episodi 'Omega' de la temporada 2. És un estudiant de l'Institut de Beacon Hills que també jugava a lacrosse en el mateix equip de l'Institut. Vivia amb el seu pare, l'entrenador Lahey. El seu germà Camden va morir en combat com a militar d'Estats Units. El seu pare l'abusava, el tancava en un congelador (sense connectar a el corrent) que més tard li va causar claustrofòbia.

Isaac Lahey treballava al cementeri de Beacon Hills i es va trobar per primer cop amb Derek allà una nit, Derek li va oferir convertir-lo en home llop i Isaac va acceptar. L'endemà va tenir una discussió amb el seu pare i aquest va morir aquella mateixa nit a mans del Kanima (bèstia sobrenatural esmentada prèviament). Després d'aquests esdeveniments Isaac se'n va anar a viure amb Derek.

Erica Reyes — Retratada per Gage Golightly. Estudiant de l'Institut de Beacon Hills que patia d'epilèpsia d'ençà que era petita i la medicació que havia de prendre li causava augment de pes i acne. Va conèixer a Derek per primer cop a l'hospital de Beacon Hills després d'haver sigut hospitalitzada per un atac d'epilèpsia que va patir a l'Institut.

Després que Erica acceptés convertir-se en el mateix que Derek, la seva epilèpsia va desaparèixer. Més tard va ser capturada pels caçadors i un cop va poder escapar, no molt més tard va ser capturada un altre cop però aquest cop per la bandada d'Alfes. Va ser tancada conjunt amb Boyd per després morir a mans de Kali (interpretada per Felisha Terrell), una Alfa de la bandada.

Vernon Boyd — Interpretat per Sinqua Walls. Estudiant de l'Institut de Beacon Hills. Treballava a la pista de gel de la ciutat on per primer cop va conèixer a Derek i va acceptar converir-se en home llop.

Més tard quan els atacs dels caçadors i el Kanima van augmentar va decidir marxar de Beacon Hills amb Erica però no ho van aconseguir perquè van ser capturats pels caçadors. Quan aconsegueix escapar dels caçadors és un altre cop capturat però aquest cop per el ramat d'Alfes (conjuntament amb Erica). Va estar tancat durant 4 mesos juntament amb Cora Hale fins que Scott i Derek els rescaten. Quan torna a l'Institut, Boyd busca vengança contra els Alfes per matar a Erica i amb Derek i Isaac tenen un pla per atrapar els Alfes. Quan el pla falla, Kali, amb l'ajuda d'Ethan i Aiden (retratats per Charlie Carver i Max Carver), els Alfes bessons agafen a Boyd i el claven a les urpes de Derek, fent així que aquest tregui la vida al seu propi Beta.

Família[modifica]

Família Hale — Mare de Derek i Alfa del ramat de la Família Hale que més tard va ser assassinada per Kate Argent i alguns altres caçadors quan aquests van calar foc a la casa on ells vivien.

Cora Hale — Interpretada per Adelaide Kane. Germana de Derek i Beta sense ramat que va escapar del foc i va anar a viure a Amèrica del Sud durant els següents sis anys, actualment torna a estar allà.

Peter Hale — Oncle de Derek i germà de Talia de la qual ell sempre ha estat gelós i ressentit d'ençà que ella va aconseguir la posició d'Alfa i no ell creient que el poder li pertanyia a ell i no la seva germana. Quan el foc va ocorrer ell va poder sobreviure amb cremades greus al cos i va entrar en un coma durant sis anys per recuperar-se. Durant aquest temps va culpar a Talia de la mort de gran part de la seva família i va pensar a matar totes les bèsties sobrenaturals de Beacon Hills. Sis anys després va sortir del coma i amb l'ajuda de la seva infermera va aconseguir matar a la seva neboda, Laura Hale i treure-li el poder d'Alfa i quedar-se'l ell.

Laura Hale — Interpretada per Haley Roe Murphy. Germana gran de Derek i Cora. Ella i Derek no estaven a casa quan aquesta va calar foc i va matar a gran part de la seva família. Així, Derek i ella van marxar de Beacon Hills. Va morir a mans del seu oncle Peter Hale que la va matar per aconseguir la posició d'Alfa.

Malia Tate — Retratada per Shelley Hennig. Cosina de Derek i filla biològica de Peter i Corrine (assassina professional) però va ser adoptada per Henry Tate i la seva dona. La seva família va patir un accident de cotxe que va matar a la seva mare i germana (no biològiques) i es va creure morta per vuit anys fins que es va descobrir que estava vivint la seva vida com a coiot (ja que tenia l'habilitat de convertir-se'n en un però no sabia com transformar-se un altre cop en humana).

Connexió amb altres personatges importants[modifica]

Scott McCall — Scott és un noi adolescent que és convertit en un home llop per l'oncle de Derek, Peter. Derek intenta ajudar a Scott a dominar les noves habilitats que el jove està adquirint. Derek i Scott acaben actuant junts per protegir a la gent de Beacon Hills del món sobrenatural.

Stiles Stilinski — Interpretat per Dylan O'Brien és un noi humà, millor amic de Scott que també el va ajudar a controlar les noves habilitats que anava adquirint per el fet de ser un home llop. Al ser amic de Scott tenia directament contacte amb Derek al qual Stiles també va ajudar en vàries ocasions. Sovint aporta idees per resoldre els problemes que Scott i Derek es veuen forçats a lluitar.

Allison Argent — Interpretada per Crystal Reed és una noia humana que al principi sembla no tenir res en especial i que aviat entra en una relació amorosa amb Scott. Al principi Allison i Derek no es porten bé, ja que Derek sap qui és la seva família. Quan Allison descobreix el secret de la seva família Derek comença a tolerar-la però no arriba mai a confiar en ella.

Chris Argent — Retratat per J.R Bourne és el pare d'Allison i un caçador d'homes llop professional. Al principi Derek el veu com a un enemic, ja que es dedica a caçar i matar a persones de la seva mateixa espècie. Al cap de molts fets ocorreguts Derek i Chris col·laboren i treballen junts en alguns casos per protegir la gent de Beacon Hills.

Enllaços Externs[modifica]

http://es.teenwolf.wikia.com/wiki/Wiki_Teen_Wolf

http://es.teenwolf.wikia.com/wiki/Derek_Hale

http://es.teenwolf.wikia.com/wiki/Familia_Hale

http://www.mtv.es/busqueda?q=teen+wolf%2B

Referències[modifica]

http://es.teenwolf.wikia.com/wiki/Wiki_Teen_Wolf