Vés al contingut

Usuari:JordiBaroja/proves/Sílvia Aldavert i Garcia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Sílvia Aldavert Garcia (Alcarràs 1977) és una politòloga i activista feminista catalana experta en Drets Sexuals i Reproductius. Directora de L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius -anteriorment Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears- des de l’any 2005 i vicepresidenta del Consell de les Dones de Barcelona des del 2022.

Trajectòria[modifica]

Llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i en Literatura comparada per la Universitat de Barcelona(UB) va iniciar la seva trajectòria professional al Consell de Joventut de Barcelona i ja el 2005 va esdevenir directora general de L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius.

Ha impulsat nombrosos projectes com els vinculats al currículum d’educació sexual -Coeduca’t- la creació de L’Observatori de Drets Sexuals i Reproductius o programes de protecció i defensa de les defensores de drets. El 2019 va participar com a ponent a la «Comission on the Status of Women» de l’Organització de les Nacions Unides (Nova York).[1] Ha impartit conferències a la Universitat de Barcelona, a la Universitat de La Laguna (Tenerife) entre d'altres espais acadèmics.

També ha participat en nombrosos seminaris, conferències, grups de treball i mobili

Infotaula de personaSílvia Aldavert i Garcia
Biografia
Naixement24 d'agost 1977
Alcarràs (Segrià)
Activitat
Lloc de treball L'Associació de Drets Sexuals i Reproductius

tzacions socials d’arreu del territori, destacant com una de les veus més reconegudes i prestigioses en la defensa dels Drets Sexuals i Reproductius de Catalunya i l’Estat espanyol.[2][3][4]

Un dels seus àmbits principals d’expertesa i activisme és l’accés al dret a l’avortament, temàtica en la que ha acompanyat i impulsat moltes iniciatives per garantir el dret al propi cos en tot el territori català des de diferents espais d’incidència com al Parlament de Catalunya, Congreso de los Diputados, als mitjans de comunicació (amb col·laboració regular a Els matins de TV3) o teixint aliances comunitàries.[5][6][7]

A l’actualitat és vicepresidenta del Consell de Dones de Barcelona, membre del Consell Assessor en Polítiques de Gènere en Salut[8] i coordinadora del grup de treball de Drets Sexuals i Reproductius del Consell Nacional de Dones de Catalunya. Ha estat representant de la Xarxa de Dones per la Salut i coordinadora del grup de Treball dels ODS i Agenda 2030 del Consell Nacional de Dones de Catalunya.

Publicacions[modifica]

Ha estat co-autora de diversos materials vinculats a salut sexual i reproductiva

Reconeixements[modifica]

L’any 2018 se li va concedir el premi Aspàsia en defensa de l’equitat de gènere valorant la seva trajectòria en l’apoderament de nenes i dones a través del seu treball vinculat al lideratge de projectes de defensa i promoció dels drets sexuals i reproductius.[9]

El 2021 l’entitat que dirigeix, L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius, va rebre la Creu de Sant Jordi.[10]

  1. «[http://www.agenda2030feminista.org/wp-content/uploads/2018/03/NP.ENG_Alian%C3%A7aFeminista.pdf Latin American and European Alliance at the United Nations for a 2030 Feminist Agenda]» (en anglès). [Consulta: 6 desembre 2023].
  2. «Entrevista a Sílvia Aldavert_Cal eliminar l'estigma sobre els drets sexuals i reproductius» (en català). https://xarxanet.org/.+[Consulta: 6 desembre 2023].
  3. «Entrevista a Sílvia Aldavert_La indefectible distopia dels drets sexuals i reproductius» (en català). https://sobiranies.cat.+[Consulta: 6 desembre 2023].
  4. «Entrevista a Sílvia Aldavert_Els drets sexuals i reproductius no s'han considerat mai drets humans» (en català). https://www.elcritic.cat.+[Consulta: 6 desembre 2023].
  5. «Entrevista a Sílvia Aldavert_Hi ha una estratègia transcional per acabar amb el dret a l'avortament» (en català). www.eltemps.cat.
  6. «Entrevista a Sílvia Aldavert_Tornarem als avortaments clandestins» (en català). https://www.vilaweb.cat.+[Consulta: 6 desembre 2023].
  7. «Entrevista a Silvia Aldavert_Escoltar el batec empeny a l'avortament clanestí perquè les dones no canviaran d'opinió» (en català). https://www.ara.cat.+[Consulta: 6 desembre 2023].
  8. «Ordre creació Consell Assessor Polítiques de Gènere en Salut» (en català). [Consulta: 6 desembre 2023].
  9. «Sílvia Aldavert, guanyadora del Premi Aspàsia 2018» (en català). [Consulta: 6 desembre 2023].
  10. «L'Associació de Drets Sexuals i Reproductius rep la Creu de Sant Jordi 2022» (en català). [Consulta: 6 desembre 2023].