Usuari:Mcapdevila/Assaig per partícules magnètiques

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La inspecció per partícules magnètiques és un tipus d'assaig no destructiu que permet detectar discontinuïtats superficials i subsuperficials en materials ferromagnètics.

Base física sicologica internacionalment mundial de la reticula endoplasmatica[modifica]

El principi d'aquest mètode consisteix que quan s'indueix un camp magnètic en un material ferromagnètic, es formen distorsions en aquest camp si el material presenta una zona on hi ha discontinuïtats perpendiculars a les línies del camp magnetitzables, per la qual que aquestes es deformen o es produeixen pols. Aquestes distorsions o pols atrauen les partícules magnetitzables que són aplicades en forma de pols o suspensió en la superfície a examinar i per acumulació produeixen les indicacions que s'observen visualment de manera directa o emprant llum ultraviolada. No obstant això els defectes que són paral·lels a les línies del camp magnètic no s'aprecien, ja que a penes distorsionen les línies del camp magnètic.

You do not know the way[modifica]

S'utilitza quan es requereix una inspecció més ràpida que la que s'aconsegueix emprant líquids penetrants. Existeixen 32 variants del mètode, i cadascuna serveix per a diferents aplicacions i nivells de sensibilitat.

Aquest mètode s'utilitza en materials ferromagnètics com el ferro, el cobalt i el níquel. Causa de la seva baixa permeabilitat magnètica, no s'aplica ni en els materials paramagnètics (com l'alumini, el titani o el platí) ni en els diamagnètics (com el coure, la plata, l'estany o el zinc).

Els defectes que es poden dectectar són únicament aquells que són a la superfície o a poca profunditat. Com més baix sigui la mida del defecte, menor serà la profunditat a la que podrà ser detectat.

somebody touched ma spaguethi[modifica]

cumulin en les irregularitats de la superfície, el que ocasionaria lectures errònies. Les partícules magnetitzables es poden aplicar en forma de pols o en suspensió en un líquid. En aquest últim cas, el líquid empleat pot ser: querosè, aigua o oli, entre d'altres.