Usuari:Mcapdevila/Philip de Montmorency

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
El Comte de Horn.

Felip de Montmorency ( Philippe de Montmorency , en francès) (1524 - 5 de juny de 1568, Brussel·les), també conegut com Comte de Horn , era fill del primer matrimoni de|d'Egmont amb Joseph de Montmorency. El títol de comte de Horn li va venir del segon marit de la seva mare, Jean de Horn.

Estàtua d'Egmont de Horn a Brussel·les.

Felip de Montmorency va néixer entre 1518 i 1526, possiblement al castell de Ooidonk, fill de Joseph de Montmorency, comte de Nevele, i Jeanne d'Egmont. El seu pare va morir el 1530 a Itàlia, i la seva mare es va tornar a casar amb Jean II, comte de Horne/Hoorne, del qual Felip va aconseguir el comtat de Horne el 1540. Patge i després camarlenc de la cort de Carles V, es va casar amb Walburgis de Neuenahr el 1546. Es va convertir en estatúder de Guelders en 1555, a almirall de Flandes, i va arribar a ser cavaller de l'Orde del Toisó d'Or el 1556.

El 1559 va comandar la majestuosa flota que va conduir a Felipe II des dels Països Baixos a Espanya, i va romandre a la cort espanyola fins a 1563. En tornar es va alinear amb el príncep d'Orange i amb el Comte d'Egmont com a cap del partit que s'oposava a la política del cardenal Granvela . Quan Granvela es va retirar, els tres nobles van continuar resistint-se a la introducció de la Inquisició i del govern espanyol en els Països Baixos.

Juntament amb el comte d'Egmont va ser jutjat i condemnat com traïdor. Van ser executats el 5 de juny de 1568 a la gran plaça davant l'ajuntament de Brussel·les.


Vegeu també[modifica]

Nota[modifica]