Usuari Discussió:Pau Colominas/Twitter

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Opcions d'efemèrides 2024[modifica]

@Pau Colominas

Balears:

@Paucabot quins dos esculls? Hi ha cap efemèride humana, institucional o esdeveniment que se m'escapi o que no hagi sabut veure amb el Query Builder?

Andorra: No he trobat persones, organitzacions o fets rellevants a 50, 100, 150, 200, 300 o 500 anys...

Catalunya i Catalunya del Nord (no oficials):

Franja de Ponent:

Xavier Dengra (MISSATGES) 23:42, 13 gen 2024 (CET)[respon]

@Xavier Dengra: Tenint en compte que han de donar per a diverses piulades al llarg de l'any i el repartiment geogràfic, jo em quedaria (recopilant els que ja teníem triats):
  • #anydelscamèlids (ONU)
  • #anyEstellés (País Valencià, 100 naixement)
  • #anyPapasseit (Catalunya, 100 mort)
  • #anyPuigAntich (Catalunya, 50 mort)
  • #anySalvietti (l'Alguer, 100 naixement)
  • #40Mequinensa (Franja, 40)
  • Una o dues dones de Balears, per paritat ja que a la llista de dalt hi ha 3 homes i 1 dona.
D'altra banda, incloem el centenari del metro de Barcelona que vam comentar, o és massa centralista? (No solem agafar efemèrides municipals...)
--Pau Colominas (t'ajudo?) 15:57, 14 gen 2024 (CET)[respon]
Tenint en compte que tampoc hi ha progressos científics ni institucions, posaria el metro de Barcelona, Paula Cañellas Alba (educadora i feminista, de Mallorca), Maria Lluïsa Canut Ruiz (investigadora, de Menorca) i l'Institut d'Estudis Eivissencs (institució de cultura catalana, Eivissa). També crec fonamental Àngel Guimerà (per trascendental) i Rosalia Guilleumas. Són 12 i amb diversitat territorial. Fins i tot si canviéssim algun dels esmentats per Leonor Ferrer Girabau (delineant, de Barcelona però treballà bona part de la vida a les Balears; 150 anys no és efemèride massa rodona), no canviaria el fet que les efemèrides de Catalunya són massa barcelonacèntriques. Per això la del metro, com a molt, la canviaria per Unió de Pagesos. Si bé TMB farà molta més difusió que UdP, els tuits sobre metro agradaran molt més a twittertrencat. Però amb la sequera, lluita mediambiental i equilibri temàtic, si hem de limitar a 12 potser sí que escolliria la segona. Xavier Dengra (MISSATGES) 16:49, 14 gen 2024 (CET)[respon]
@Xavier Dengra: Mira aquí què et sembla la proposta tancada a 12, especialment pel que fa al nom/redacció de les etiquetes. Si la veus bé comencem ja a encetar-les. --Pau Colominas (t'ajudo?) 19:03, 15 gen 2024 (CET)[respon]