Usuari Discussió:Tonicp

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola, Tonicp! Sigues benvingut/uda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura (recorda signar prement l'icona Icona per a signar). A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?

--Pau Colominas (t'ajudo?) 12:10, 11 oct 2013 (CEST)[respon]

Re: Gràcies[modifica]

Hola Toni,

En primer lloc gràcies per col·laborar amb la Viquipèdia i enhorabona pel teu primer article! La vertiat és que està prou bé, sí senyor. Potser estaria bé que citessis alguna font més si és que n'has utilitzat alguna altra a part de l'Enciclopèdia Catalana (com a que a la versió en línia no és tan completa com el teu article, no sé si és que has consultat alguna cosa més o tenies accés a una versió més completa). A part d'això, crec que poca cosa més puc aconsellar-te sobre l'article que has fet, més enllà de buscar-ne (si vols) més dades per tal d'ampliar-lo. T'encoratjo doncs a seguir creant i millorant articles a la Viquipèdia, i si tens cap dubte sóc a la teva disposició.

Salutacions,

--Pau Colominas (t'ajudo?) 19:00, 13 oct 2013 (CEST)[respon]

Re: Dubtes, help!![modifica]

Hola Toni!

Per usar imatges a la Viquipèdia abans les has d'haver pujat a Wikipedia Commons, on es desa tot el material que s'usa a les diferents viquipèdies. Assegura't de pujar només fitxes amb llicència lliure. Pots trobar informació sobre com pujar fitxers a Commons aquí. Quan hagis carregat el fitxer, ja el podràs usar tal com s'explica a la guia d'ús d'imatges.

Sóc a la teva disposició.

Salutacions,

--Pau Colominas (t'ajudo?) 11:23, 17 oct 2013 (CEST)[respon]

Eines d'ajuda per usuaris novells[modifica]

Hola Tonicp,

Estem desenvolupant una guia per introduir als usuaris novells en l'ús de les eines per citar les fonts als articles, així com per donar una aproximació de com aportar referències i notes bibliogràfiques de manera adequada. Pots trobar-ne una versió preliminar a Viquipèdia:Guia per referenciar. Ens agradaria que hi fessis un cop d'ull i que ens en donessis la teva opinió a la pàgina de discussió de la guia (Viquipèdia Discussió:Guia per referenciar). Valorem molt els teus comentaris com a usuari actiu registrat en els últims mesos.

Moltes gràcies pel teu temps.

--Pau Colominas (t'ajudo?) 22:47, 4 des 2013 (CET)[respon]


Proposta d'esborrament de la pàgina «Antoni Maria Fàbregas Rosal»[modifica]

Hola,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Antoni Maria Fàbregas Rosal», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.

-- Brunnaiz (disc.) 01:03, 28 ago 2023 (CEST)[respon]
Hola, he rebut el vostre correu explicant la inconveniència de l'entrada sobre Antoni Maria Fàbregas Rosal.
Primer de tot cal dir que tinc un enorme respecte per la Viquipèdia i agraïment per les persones que la feu possible i que, com ja sabeu, soc totalment inexpert en la creació d'articles a la Viquipèdia.
No tinc especial interès a mantenir aquest article si el considereu inapropiat, simplement intento entendre les raons, que de tot s'aprèn.
Dit això us plantejo un parell de qüestions.
He vist en els comentaris sobre aquesta entrada que el fet de ser un descendent directe d'aquesta persona es considera un problema a l'hora d'escriure sobre ell. Quedi clar que si bé el meu interès en el personatge està motivat per aquesta relació, intento que la meva aproximació no estigui condicionada en cap cas per ella.
També em sorprèn veure que es consideren inadequades les informacions basades en "fonts primàries".
M'ha semblat veure en algun dels comentaris que es considera una font fiable el dadescat.com. Res a dir excepte que, en el cas que ens ocupa, proporciona dades errònies com la professió de metge. Aquesta és una dada falsa que s'ha anat propagant per la xarxa a partir d'una errada publicada. Consultant els registres històrics d'unes quantes "fonts primàries" (el col·legi de Metges de Barcelona, la Universitat de Barcelona i els Anuaris Comercials de l'època), es pot comprovar quins estudis va cursar i quina professió va exercir. És només un exemple que va servir perquè l'Enciclopèdia Catalana eliminés la "professió de metge" de la seva entrada que, per cert, havia copiat de dades.cat.
Salutacions cordials. Tonicp (disc.) 18:49, 28 ago 2023 (CEST)[respon]
@Tonicp:

Bon dia, Toni. Ara mateix sembla que l'article es mantindrà per consens de la comunitat en la proposta d'esborrament. Així i tot, és molt poc recomanable editar articles de temes amb què hom té proximitat, com ara els de persones conegudes o organitzacions de què un és membre. En podeu llegir més a Viquipèdia:Conflicte d'interessos. D'altra banda, gràcies per la informació sobre la veracitat de les referències, això sempre és benvingut vingui de qui vingui. --Brunnai (disc.) 17:29, 29 ago 2023 (CEST)[respon]