Viquipèdia:Esborrar pàgines/Propostes

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Admissibilitat
Directrius aprovades
Biografies
Empreses
Associacions
Llibres
Centres educatius
Vegeu també
Esborrar pàgines: Precedents
Drecera:
VP:EP/P

Aquesta és la pàgina per a discutir les propostes d'esborrament de pàgines. Per a incloure una proposta vegeu els tres passos a seguir a Ajuda:Esborrar pàgines. Si heu arribat aquí per completar el segon pas, feu servir l'enllaç següent i ompliu la informació que se us demanarà en la plantilla precarregada. Recordeu complir el tercer pas després d'efectuar el segon!

Llegiu la pàgina proposada a esborrar i llegiu-ne els motius. Mentre el procés estigui obert podeu expressar les vostres opinions i votar. Només s'accepten vots d'usuaris amb més de 30 dies antiguitat i més de 100 contribucions en l'espai principal (articles) durant els darrers tres mesos abans de la data de la proposta. Com a excepció es permet votar al creador de l'article si era un usuari registrat quan el va crear. Per emetre el vostre vot inicieu una nova línia amb un asterisc (*)

 • La vostra votació
 • Els motius que us porten a emetre tal vot i la vostra firma (~~~~). Si la vostra opinió simplement coincideix amb la d'un altre votant expliciteu-ho. Digueu, per exemple, «Opino igual que el proponent» o «Comparteixo el punt de vista de l'usuari tal». Si voleu participar en diverses propostes, editeu-les d'una en una perquè quedi a l'historial i al resum d'edició el títol de la pàgina que esteu valorant.

Si una votació ja ha complert els terminis corresponents perquè es pugui considerar acabada, afegiu-hi una línia amb el resultat. Si han guanyat els vots favorables a l'eliminació de la pàgina, un administrador procedirà al seu esborrament i traslladarà la proposta d'eliminació a l'arxiu històric corresponent. Si s'ha optat per mantenir la pàgina, també traslladarà la proposta a l'historial i, a més, deixarà una còpia a la pàgina de discussió de l'article que es pretenia esborrar per a informar-ne en vistes de posteriors processos d'eliminació.

Pallars, 299-317[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Pallars, 299-317 (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Pallars, 299-317 · Pallars, 299-317 en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'ha aportat cap font on verificar els continguts de l'article en més de dos anys. --Bestiasonica: enraonem? 18:49, 10 des 2014 (CET) (proponent)
Pel treball efectuat en les edicions posteriors a la proposta. Bestiasonica: enraonem? 09:44, 21 des 2014 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent.--Dafne07 (disc.) 12:25, 11 des 2014 (CET)
 • En contraneutral Consentible home, és un premi FAD, només cal anar a una biblioteca d'arquitectura o del Museu del Disseny i buscar-ne les referències. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz(Escriu-me) 22:23, 14 des 2014 (CET)
 • Comentari Comentari Jo vaig començar a googlejar amb la intenció de dir el mateix que ha dit en Dvdgmz, perquè igual que ell, veig clara l'admissibilitat del tema. Ara bé, el que no vaig aconseguir va ser confirmar gairebé res del poc que diu l'article. Per no trobar, no vaig trobar ni indicis que aquest nom s'apliqués a aquests edificis. Aleshores, si hi comencem a posar {{CN}} i esporgar, l'única cosa que queda és que el FAD del 1959 el van guanyar uns edificis d'habitatges situats a tal lloc i obra d'aquests arquitectes; per dir això, no cal un article, sinó que amb una línia a l'article del premi n'hi ha prou.--Pere prlpz (disc.) 23:30, 14 des 2014 (CET)
 • Comentari Comentari el nom és el de la fàbrica de Poblenou; Metalls i Plateria Ribera, les culleres seria el nom popular; suposo que es va aplicar als habitatges. A veure si puc passar-me per alguna biblio especialitzada i veure què trobo; que google no ho és tot :-) --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz(Escriu-me) 21:32, 15 des 2014 (CET)
  • Comentari Comentari Segons Patrimoni industrial de Poblenou, el nom seria: «Metales y Platerias Ribera (Can Culleres)» però aixó és el nom de la fabrica que va fomentar l'edifici de pisos, però no és el nom de l'edifici. Flamenc (disc.) 22:22, 17 des 2014 (CET)
 • Objecció Objecció Afegides referències de llibres d'arquitectura. --Panotxa (disc.) 06:38, 16 des 2014 (CET)
 • Objecció Objecció per les millores Flamenc (disc.) 20:24, 17 des 2014 (CET)
 • NeutralA favor Assumible Per les referències afegides. Les referències demostren que l'única cosa referenciable del poc que diu l'article és l'adreça i que va guanyar el premi FAD (no està referenciat ni el nom de l'article). Per dir això, es pot posar una frase a l'article del premi o als dels arquitectes.--Pere prlpz (disc.) 20:33, 17 des 2014 (CET)
 • Comentari Comentari El llibre de Lapunzina hi dedica quatre pàgines al seu llibre, no son mencions trivials --Panotxa (disc.) 20:55, 17 des 2014 (CET)
 • Comentari Comentari He afegit una ref d'una revista suïssa (Das) Werk d'arquitectura del 1962 amb una crítica força elogiosa. Si parlen d'aquest edificis a Suïssa, ha de significar algo.Flamenc (disc.) 22:05, 17 des 2014 (CET)
 • Objecció Objecció Pel treball referenciador i de completat de Panotxa i Flamenc --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz(Escriu-me) 09:39, 19 des 2014 (CET)
 • Comentari Comentari @Dvdgmz: vot duplicat --Panotxa (disc.) 04:35, 20 des 2014 (CET)
 • Comentari Comentari He reanomenat l'article, com que Can Culleres o les Culleres no és aquest edifici, però el nom popular d'un altre edifici, la fàbrica que va fomentar la construcció dels pisos. --Flamenc (disc.) 22:33, 20 des 2014 (CET)

Alborde[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Alborde (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Alborde · Alborde en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació sense referències d'admissibilitat --Panotxa (disc.) 22:17, 11 des 2014 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari podria ser acceptable se hi hagués refs. demés, el passiu es fa amb ser i no amb estar.Flamenc (disc.) 00:42, 15 des 2014 (CET)

Alfresco[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Alfresco (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Alfresco · Alfresco en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació sense referències d'admissibilitatPer les milores --Panotxa (disc.) 21:35, 14 des 2014 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació d'acord. Flamenc (disc.) 00:40, 15 des 2014 (CET)
 • Objecció Objecció He millorat una mica l'article, mencionant algunes referències, entre elles de ComputerWorld. És un software molt usat i de ben segur encara es poden trobar més referències. --Solde (disc.) 22:49, 17 des 2014 (CET)
 • Comentari Comentari no tinc clar que sigui exactament el cas, però tenim un problema amb les referències que serveixen per decidir admissibilitat amb el software lliure quan tota la documentació útil per referenciar es contstrueix col·laborativament (com Viquipèdia) en un wiki o similar. Aquest "coneixement humà" publicat i consolidat no podrà ser mai recollit en una enciclopèdia si seguim considerant criteris d'admissibilitat que exclouen aquest tipus de fonts. Caldrà esperar que se'n faci un llibre que segurament quedarà ràpidament desfasat i desactualitzat. Potser caldria considerar aquesta qüestió per aquest tipus específic de coneixement i, no acceptar les fonts per que sí, sinó fixar altres criteris més adequat a com, des de fa al menys una dècada, es construeix, publica i consensua un tipus de coneixement. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz(Escriu-me) 09:44, 19 des 2014 (CET)
 • Comentari Comentari d'acord amb la proposta de debat d'en @Dvdgmz: --Solde (disc.) 14:17, 19 des 2014 (CET)
  • Comentari Comentari En alguns casos aquestes fonts col·laboratives es poden considerar fonts pròpies, però si el sol fet de tenir una documentació col·laborativa sobre el tema fos mostra d'admissibilitat, tenir un article a la Viquipèdia faria admissible qualsevol cosa, de manera que no existirien articles mancats d'admissibilitat.
O sigui, el problema no és que de certs temes en parlin les fonts pròpies (col·laboratives o no) sinó que el problema és que en parlen les fonts pròpies i ningú més.--Pere prlpz (disc.) 14:38, 19 des 2014 (CET)
 • Objecció Objecció Per les millores, i he afegit una ref fiable més. --Panotxa (disc.) 09:54, 21 des 2014 (CET)
 • Comentari Comentari Respecte al debat de fonts col·laboratives, estic d'acord amb la posició d'en Pere, només han de servir en casos excepcionals, com les fonts pròpies, i mai per validar l'admissibilitat d'un subjecte, com a molt per validar punts concrets de l'article. --Panotxa (disc.) 09:54, 21 des 2014 (CET)
  • Comentari Comentari segurament cal traslladar el debat a un altre lloc o fer-ne una proposta. Però es una qüestió de com es construeix i actualitza avui el coneixement en alguns àmbits i quines són les fonts fiables. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz(Escriu-me) 16:06, 22 des 2014 (CET)

Alleycat race[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Alleycat race (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Alleycat race · Alleycat race en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació sense referències d'admissibilitat --Panotxa (disc.) 20:00, 15 des 2014 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari la cosa sembla existir, però si és rellevant és un altre qüestió, no sóc segur. Si l'article es mantindria, s'hauria de demanar l'avis del TERMCAT per veure si hi ha una alternativa terminològica catalana o si mantenir l'expressió anglesa.--Flamenc (disc.) 01:16, 17 des 2014 (CET)

Col·lectiu Porta de Brandenburg[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Col·lectiu Porta de Brandenburg (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Col·lectiu Porta de Brandenburg · Col·lectiu Porta de Brandenburg en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació sense referències d'admissibilitat --Panotxa (disc.) 04:33, 20 des 2014 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació una organització creada el novembre 2014, de la qual ningú ha parlat de manera independent del subjecte, excepte unes banalitats mal referenciades, penso que és una mica prematur a una enciclopèdia.--Flamenc (disc.) 22:24, 20 des 2014 (CET)

Firart[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Firart (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Firart · Firart en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

Llista de falsos amics del català amb l'alemany[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Llista de falsos amics del català amb l'alemany (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Llista de falsos amics del català amb l'alemany · Llista de falsos amics del català amb l'alemany en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació sense referències d'admissibilitat --Panotxa (disc.) 12:39, 20 des 2014 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari Dubto si s'ha de conservar, perquè per dir que "katalog" no vol dir catàleg sinó vetllada no cal una llista. Ara bé, és una llista. Què vol dir que una llista no és admissible? Que cap font fiable ha dit que hi hagi falsos amics entre el català i l'alemany?--Pere prlpz (disc.) 12:47, 20 des 2014 (CET)
 • Una llista amb un únic element, i que a més que la pertanyença d'aquest element al conjunt hagi estat posada en dubte és clarament mancada d'admissibilitat, no s'ha justificat res. --Panotxa (disc.) 13:56, 20 des 2014 (CET)
 • A favor Aprovació Perquè el poc que s'hi diu està malament, per manca de referències i perquè fins i tot si fos veritat diu massa poc per justificar una llista. Ara bé, això no és manca d'admissibilitat; si qualsevol corregeix i amplia la llista es pot quedar.--Pere prlpz (disc.) 19:13, 20 des 2014 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb en Pere. --SenyorFontal (disc.) 20:44, 20 des 2014 (CET)

Oriol Izquierdo Llopis[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Oriol Izquierdo Llopis (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Oriol Izquierdo Llopis · Oriol Izquierdo Llopis en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Sense fonts fiables, currículum --SenyorFontal (disc.) 17:56, 20 des 2014 (CET) (proponent)

Per les millores --SenyorFontal (disc.) 11:34, 21 des 2014 (CET)

 • Objecció Objecció Ex director de la Institució de les Lletres Catalanes. Millores fetes i afegides refs. Gràcies per avisar!--Kippelboy (disc.) 21:25, 20 des 2014 (CET)
 • Comentari Comentari donem una mica temps per veure si es pot millorar l'article--Flamenc (disc.) 22:57, 20 des 2014 (CET)
 • Objecció Objecció Més millores i referències afegides --Panotxa (disc.) 07:59, 21 des 2014 (CET)
 • Comentari Comentari. Que és DEA? la frase s'ha de corregir, peró no és comprensible. Demés, hauriem d'adherir a una regla del periodisme que vol que a un article sempre és menciona el nom complet seguit de l'acrònim entre parentesis, la primera vegada que es menciona en un article, per tal de poder comprendre. UAB pot ser una evidència per a persones per a les quals és una evidència, però no ho és per al lector mitjà. --Flamenc (disc.) 13:49, 21 des 2014 (CET)

Santsesfera[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Santsesfera (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Santsesfera · Santsesfera en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

Ball de Gegants i cabets d'Ontinyent[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Ball de Gegants i cabets d'Ontinyent (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Ball de Gegants i cabets d'Ontinyent · Ball de Gegants i cabets d'Ontinyent en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Trobo documentat l'aplec que fa l'associació que els gestiona, però no el propi ball --Panotxa (disc.) 09:44, 21 des 2014 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari Si l'associació és admissible, es podria fusionar tot en un sol article?--Coentor (disc.) 12:37, 22 des 2014 (CET)
 • Comentari Comentari No trobo admissible l'associació tampoc, però és que no té article. En tot cas, afegiria una menció a Gegant (folklore)#Gegants del País Valencià, i a Ontinyent --Panotxa (disc.) 14:41, 22 des 2014 (CET)

Jocs circenses[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Jocs circenses (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Jocs circenses · Jocs circenses en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

PALILA[modifica | modifica el codi]

Pàgina: PALILA (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: PALILA · PALILA en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Publicitat d'una empresa. Les suposades referències no estan ben enllaçades; les que sí que ho estan són articles irrellevants de farciment; ple de faltes; els enllaços a la viquipèdia van a l'espanyola. Típic article resultat del viquiprojecte disseny, per cert. --Joutbis (disc.) 19:55, 21 des 2014 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent --SenyorFontal (disc.) 19:58, 21 des 2014 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent.--Pere prlpz (disc.) 20:15, 21 des 2014 (CET)
 • A favor Aprovació Publicitat, unius articuli i demés mal redactat i formatat.--Flamenc (disc.) 00:43, 22 des 2014 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb tot el que es diu. Terrible.--Edustus (disc.) 13:15, 22 des 2014 (CET)
 • A favor Aprovació Ja s'ha dit tot --Panotxa (disc.) 14:37, 22 des 2014 (CET)

Dan Bălan[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Dan Bălan (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Dan Bălan · Dan Bălan en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que el facin admissible, en anglès ja s'ha esborrat--Medol (disc.) 16:02, 22 des 2014 (CET) (proponent) Segueixo sense trobar referències, però els discs publicats el fan admissible, i no sé per què no l'havia trobat en anglès. Realment avui no n'encerto ni una... Gràcies Pere.--Medol (disc.) 18:02, 22 des 2014 (CET)
 • Comentari Comentari Si estem parlant del mateix, en anglès no l'han esborrat, sinó que és a en:Dan Bălan. A més, sembla que va ser l'impulsor del grup notable O-Zone i que després ha publicat com a mínim dos àlbums (un d'ells amb uns quants singles número 1 a Rússia).--Pere prlpz (disc.) 17:23, 22 des 2014 (CET)

Basili de Tessalònica[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Basili de Tessalònica (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Basili de Tessalònica · Basili de Tessalònica en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Objecció Objecció Cap referència prova l'existència d'aquesta persona --Medol (disc.) 16:44, 22 des 2014 (CET) (proponent) Tens tota la raó, sí que ho havia mirat malament... N'he afegit una altra encara.--Medol (disc.) 17:16, 22 des 2014 (CET)
 • Objecció Objecció Hi he posat la primera que troba el Google.--Pere prlpz (disc.) 17:05, 22 des 2014 (CET)

Plantilla:SPACEUSER[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Plantilla:SPACEUSER (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Plantilla:SPACEUSER · Plantilla:SPACEUSER en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Aquesta plantilla està obsoleta: ara hi ha la variable {{ROOTPAGENAME}} --Metrónomo (disc.) 00:18, 23 des 2014 (CET) (proponent)