Viquipèdia:Esborrar pàgines/Propostes

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Admissibilitat
Directrius aprovades
Biografies
Empreses
Associacions
Llibres
Centres educatius
Vegeu també
Esborrar pàgines: Precedents
Drecera:
VP:EP/P

Aquesta és la pàgina per a discutir les propostes d'esborrament de pàgines. Per a incloure una proposta vegeu els tres passos a seguir a Ajuda:Esborrar pàgines. Si heu arribat aquí per completar el segon pas, feu servir l'enllaç següent i ompliu la informació que se us demanarà en la plantilla precarregada. Recordeu complir el tercer pas després d'efectuar el segon!

Llegiu la pàgina proposada a esborrar i llegiu-ne els motius. Mentre el procés estigui obert podeu expressar les vostres opinions i votar. Només s'accepten vots d'usuaris amb més de 30 dies antiguitat i més de 100 contribucions en l'espai principal (articles) durant els darrers tres mesos abans de la data de la proposta. Com a excepció es permet votar al creador de l'article si era un usuari registrat quan el va crear. Per emetre el vostre vot inicieu una nova línia amb un asterisc (*)

 • La vostra votació
 • Els motius que us porten a emetre tal vot i la vostra firma (~~~~). Si la vostra opinió simplement coincideix amb la d'un altre votant expliciteu-ho. Digueu, per exemple, «Opino igual que el proponent» o «Comparteixo el punt de vista de l'usuari tal». Si voleu participar en diverses propostes, editeu-les d'una en una perquè quedi a l'historial i al resum d'edició el títol de la pàgina que esteu valorant.

Si una votació ja ha complert els terminis corresponents perquè es pugui considerar acabada, afegiu-hi una línia amb el resultat. Si han guanyat els vots favorables a l'eliminació de la pàgina, un administrador procedirà al seu esborrament i traslladarà la proposta d'eliminació a l'arxiu històric corresponent. Si s'ha optat per mantenir la pàgina, també traslladarà la proposta a l'historial i, a més, deixarà una còpia a la pàgina de discussió de l'article que es pretenia esborrar per a informar-ne en vistes de posteriors processos d'eliminació.

anargallat[modifica | modifica el codi]

Pàgina: anargallat (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: anargallat · anargallat en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació contingut no enciclopèdic, a més tampoc no es pot importar al Viccionari per manca de fonts d'informació (VP:VER) --Bestiasonica: enraonem? 17:26, 20 oct 2014 (CEST) (proponent)
 • A favor Aprovació La paraula no surt ni al DCVB. El tema de l'esgrogueïment de la roba segurament donaria per un article, però aquest microesborrany no és enciclopèdic.--Pere prlpz (disc.) 17:50, 20 oct 2014 (CEST)
 • A favor Aprovació d'acord amb prlpz. --Flamenc (disc.) 01:00, 21 oct 2014 (CEST)
 • A favor Aprovació --Solde (disc.) 08:13, 21 oct 2014 (CEST)
 • A favor Aprovació Pels motius exposats. --Pau Colominas (t'ajudo?) 09:41, 22 oct 2014 (CEST)

Antoni Àtic[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Antoni Àtic (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Antoni Àtic · Antoni Àtic en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Sense proves que aquesta persona tingui notabilitat enciclopèdica, només és esmentat una sola vegada per Sèneca. El fet que en tinguem consciència 2.000 anys més tard no és sinònim de notabilitat enciclopèdica, simplement significa que l'obra de Sèneca en què se l'esmenta de passada ha sobreviscut fins als nostres dies. --—Leptictidium (digui, digui) 08:43, 21 oct 2014 (CEST) (proponent)
 • Objecció Objecció L'article no té referències perquè el 2007 en Jolle no posava de quin llibre treia les coses (de fet, aleshores poca gent ho feia), però com a mínim surt en un llibre de Séneca i al llibre d'on ho va treure en Jolle. Es podria plantejar una fusió si hi hagués un altre article que millorés amb aquesta informació de manera que aquest microesborrany es tornés redundant, però no veig quin article podria ser que realment fos una millora per l'article destí.--Pere prlpz (disc.) 10:05, 21 oct 2014 (CEST)
  1. Comentari Comentari @Pere prlpz: Tinc entès que la cobertura trivial (i.e. simples mencions de passada) no compta a l'hora d'establir notabilitat enciclopèdica. M'equivoco? —Leptictidium (digui, digui) 11:29, 21 oct 2014 (CEST)
   Per donar-te una bona resposta hauria de veure la font d'en Jolle. Per exemple, si un diccionari de biografies de personatges antics dedica una entrada a dir que un personatge va ser esmentat per Sèneca, la menció al diccionari no és trivial encara que la de Sèneca ho fos (cosa que també està per veure).
   I encara que aquí sigui anecdòtic i difícilment ens pugui portar a una conclusió, ens podem plantejar si un retòric romà esmentat per Sèneca és un artista que va publicar dues o més obres, encara que fossin orals.--Pere prlpz (disc.) 14:02, 21 oct 2014 (CEST)
   Diria que la font d'en Jolle va ser http://quod.lib.umich.edu/m/moa/acl3129.0001.001/427?page=root;size=100;view=image . No diu pas que la menció de Sèneca sigui trivial, sinó que la seva referència és un llibre de Sèneca, tot i que és raonable suposar que no en digui gaire més.
   Anant al fons del tema, aquesta és una informació publicada per una font secundària acadèmica i per tant cap a la Viquipèdia. El dubte podria ser a on estarà millor, però de moment crec que no tenim cap lloc millor. Si fos un personatge de ficció seria clar que aquest microesborrany estaria millor a l'article de l'obra, i si fos una espècie estaria millor al gènere, però en aquest cas no veig quina fusió pot millorar la Viquipèdia.--Pere prlpz (disc.) 14:18, 21 oct 2014 (CEST)
D'acord amb en Pere que és una informació publicada per una font secundària acadèmica i, per tant, cap a la Viquipèdia. Però també s'ha de dir que no basta per un article i que, per tant, aquest article no és admissible. Haurem de pensar quin seria l'article que li escauria més. Jo començaria a pensar en un article sobre aquesta obra concreta de Sèneca o en una llista d'autors esmentats per Sèneca ... Pau Cabot · Discussió 16:14, 21 oct 2014 (CEST)
@Pere prlpz: i @Paucabot: Sèneca menciona Antoni Àtic durant una exposició en la qual apareixen una cinquantena persones. Una d'elles és Àtic, i la citació completa és aquesta:
«Antoni Àtic és qui féu la declamació més pueril, car digué el següent: "Vencedor gairebé des de la tomba, Otriades es premé les ferides amb els dits per escriure el nom d'Esparta al trofeu. Era tinta digna d'un espartà! Oh, quin heroi, que no sabia escriure sinó amb sang!»
Leptictidium (digui, digui) 18:03, 21 oct 2014 (CEST)
Bona feina. Jo no ho havia aconseguit trobar.
Això (més el seu context) podria ser una ampliació de l'article, tot i els dubtes sobre si és investigació original a partir d'una font primària (que segur que ha ha estat comentada per erudits moderns, però no deuen ser fàcils de trobar en línia). Ara bé, seguim en el mateix cas, perquè no deixa de ser un esborrany molt curt: és informació acceptable sense més dubte que quin és el millor lloc per posar-la.--Pere prlpz (disc.) 18:10, 21 oct 2014 (CEST)


Guerres de l'Azerbaidjan[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Guerres de l'Azerbaidjan (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Guerres de l'Azerbaidjan · Guerres de l'Azerbaidjan en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Article sense text. Informació errònia. --Pau Cabot · Discussió 19:07, 21 oct 2014 (CEST) (proponent)
 • Comentari Comentari Quina és la informació errònia? Es pot corregir? I pel que fa al text, n'hi hauria prou amb una frase que digués: «Aquesta és una llista de guerres i conflictes armats en els quals ha participat l'Azerbaidjan»? —Leptictidium (digui, digui) 19:35, 21 oct 2014 (CEST)
Sí, perdona per no haver-me explicat més, però és que la cosa clama al cel: surt a la llista la Guerra de l'Afganistan, que si té implicació azerbadjanesa, per mi, no és evident. Es podria traduir l'article de en:List of wars involving Azerbaijan, en què supòs que s'ha inspirat (molt lliurement) però s'hauria de almanco posant-hi una mica de context, conservant-ne el format, etc. El que seria fer l'article de bell nou, vaja. El que hi ha ara, millor esborrar-lo. Pau Cabot · Discussió 19:45, 21 oct 2014 (CEST)
Li he posat una introducció que aclareix el contingut de l'article. Crec que l'article, tot i que encara millorable, ja es pot conservar.—Leptictidium (digui, digui) 20:20, 21 oct 2014 (CEST)
Comentari Comentari Fins i tot comparant amb en:List of wars involving Azerbaijan, que no és gran cosa, li falten guerres i barreja guerres i missions de pau (i només una de tres). A més, té una bibliografia que és improbable que s'hagi consultat i que no se sap què referencia. L'article d'on s'ha traduït, es:Anexo:Guerras en las que participó Azerbaiyán, no és millor. No sé si s'ha d'esborrar o no, però gaire bo ni útil no és.--Pere prlpz (disc.) 20:40, 21 oct 2014 (CEST)
 • NeutralA favor Assumible L'article necessita ser millorat profundament, doncs pràcticament no aporta informació al lector i la que aporta planteja dubtes en verificabilitat. Tal com està ara, veig assumible l'esborrament. --Pau Colominas (t'ajudo?) 09:44, 22 oct 2014 (CEST)

Alenxandreis[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Alenxandreis (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Alenxandreis · Alenxandreis en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació El nom de la pàgina és incorrecta i hi ha una pàgina correcta que la reemplaça --Mifalsac (disc.) 22:03, 22 oct 2014 (CEST) (proponent)
  • Comentari Comentari El mateix Mifalsac va crear la pàgina Alenxandreis i després Alexandreis, i va intentar blanquejar la primera. Aleshores, és un cas d'esborrat directe per petició de l'autor, de bona fe i amb motiu d'un error en el nom.--Pere prlpz (disc.) 23:01, 22 oct 2014 (CEST)
 • Cancelled process mini.svg S'anul·la aquesta proposta VP:CSR#G7. Pau Cabot · Discussió 23:20, 22 oct 2014 (CEST)