Vans

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Vans és una companyia tèxtil, dedicada principalment a la producció de calçats, fundada per Paul Van Doren el 1966 a Califòrnia. El seu principal mercat és al skateboarding, a més d'altres esports urbans i també extrems.

Ja en els anys 1970 el creador Paul Van Doren entra a la dura competència de les sabatilles a nivell professional creant models de Vans per a bàsquet, beisbol i fins i tot lluita lliure. El 1983 diversos dels seus models van aconseguir una gran acceptació al mercat, però l'oferta va ser molt àmplia i Vans comença a anar-se'n a pique.Paul Van Doren desenvolupa en Vans una reorganització i pren el comandament com a administrador cap. Proposa que si en tres anys no s'aixeca el deute de 12 milions de dòlars caldrà retallar despeses de tot tipus. El 1985 Vans aconseguiria pal·liar aquest deute després d'haver pagat a tots els seus creditors.

1. És el lloc que va ocupar Vans l'any 2000 de la llista de la revista Forbes a les millors companyies petites d'Amèrica.

 12. És el nombre de parells que va vendre Vans en el seu primer dia de vendes en la seva primera botiga.
 45. És el primer model de sabatilles que va vendre Vans.
 12.000 (milions). És el deute que va Vans que el va portar a la fallida ia la futura venda de la companyia.
 46.000. Són els metres quadrats que ocupa el skatepark de Vans a Orange County, Califòrnia.
 285.000. Va ser el número d'assistents a l'Vans Triple Crown Series de 2003.
 500.000. Va ser el número d'assistents al 10è Vans Warped Tour, el famós festival de música de la companyia als Estats Units.
 7. Són els skaters patrocinats per aquesta marca que han guanyat els X Games 

Vans, a més d'oferir calçat per al skate, ha ampliat el seu catàleg a roba, accessoris i vídeos (sobre trucs i els millors representants d'aquest esport.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Vans Modifica l'enllaç a Wikidata