Viquipèdia:X Viquimarató de la Llengua Catalana

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
X Viquimarató de la Llengua Catalana
23 al 29 de novembre de 2023

Coordinació: Amical Wikimedia i Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya


Andorra l'Alguer Catalunya Catalunya del Nord Franja de Ponent Illes Balears País Valencià


Viquipèdia:X Viquimarató de la Llengua Catalana
Viquipèdia:X Viquimarató de la Llengua Catalana


La Viquimarató de la Llengua Catalana és una activitat organitzada anualment per Amical Wikimedia i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya des de l'any 2013, a la qual es van sumar tots els territoris de parla catalana l'any 2020. Durant els dies que dura la Viquimarató, els voluntaris amplien amb referències fiables els articles relacionats amb la llengua catalana a la Viquipèdia, en creen de nous o en tradueixen d'altres llengües. Alhora, serveix d'introducció a la Viquipèdia a aquells participants que encara no estan avesats al seu funcionament.

El tema que es proposa treballar enguany és el vocabulari esportiu. Aquest esdeveniment compta amb la participació de voluntaris dels set territoris de parla catalana (l'Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià), un fet que garanteix aportacions des de tot el domini lingüístic. I, en conseqüència, tota la varietat geogràfica de la llengua tindrà la seva representació. A més a més, aquesta jornada també arriba a l'exterior, enguany se celebrarà també a Portugal (Lisboa i Porto) i a França (París), on s'organitzaran viquimaratons per traduir articles sobre cultura catalana. La Viquimarató té lloc en línia a tots els territoris, i també compta amb actes presencials en diverses localitats. Diversos organismes i governs donen suport institucional a l’impuls i difusió en els respectius territoris: la Generalitat de Catalunya, el Govern d’Andorra, l’Institut d’Estudis Baleàrics, l’Oficina Pública de la Llengua Catalana (Catalunya del Nord) i l’oficina de l’Alguer de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia.

A l'apartat proposta d'articles trobareu les llistes d'articles, així com els enllaços als articles proposats pels territoris.

Quan[modifica]

Del 23 de novembre a les 00.00 h al 29 de novembre a les 23.59 h de 2023.

Participació[modifica]

Presencialment[modifica]

Es duran a terme actes presencials en localitats dels diferents territoris. Consulteu a sota tots els detalls. Si voleu organitzar un acte contacteu amb els organitzadors. En els actes presencials cada participant ha de portar el seu ordinador portàtil o un suport des d'on pugui editar els articles.

Per participar en els actes presencials, cal inscriure's a la llista de participants que trobareu a la pàgina pròpia de cada acte, seguint els enllaços de la taula següent.


Dijous 23
Divendres 24
Dilluns 27
Dimecres 29
  • Viquimarató de Llengua i Cultura Catalanes a Lisboa (a la Biblioteca Camões, de les 16.00 h a les 20.00 h)

En línia[modifica]

Es podrà participar a la Viquimarató de la Llengua Catalana en qualsevol moment de la setmana que dura. Consulteu els horaris de suport en línia a l'edició. Recordeu apuntar-vos a l'apartat d'inscripcions per participar en la viquimarató i fer-hi constar la vostra adreça electrònica per optar als premis del concurs.

Concurs #Viquillengua7x7[modifica]

Com en la passada edició, la Viquillengua7x7, a més de viquimarató, tindrà format de concurs. Els participants podran optar a diversos premis, com ara tres entrades dobles per realitzar activitats esportives al Canal Olímpic de Catalunya, entrades per a un partit del BC MoraBanc Andorra de la Lliga ACB de bàsquet, entrades per a dues persones per a una jornada completa a la instal·lació de Sant Ponç del GEiEG (Grup Excursionista i Esportiu Gironí (piscina, zona d'aigües, fitnes i pàdel) o el curs en línia Senderisme, totes les claus: Millora els teus coneixements de muntanya, de la plataforma B4Experience. És important fer servir l'etiqueta #viquillengua7x7 per facilitar el recompte de la feina feta i determinar els guanyadors del concurs.

Consulta la pàgina del concurs per conèixer tots els detalls.

Bibliografia[modifica]

Cobertura mediàtica[modifica]

Xarxes socials[modifica]

Coordinació[modifica]

Organitzadors[modifica]

Amical Wikimedia, Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Institut d’Estudis Baleàrics del Govern de les Illes Balears, Ministeri de Cultura i Esports del Govern d'Andorra, amb la col·laboració de l'Oficina Pública de la Llengua Catalana a Perpinyà, la Delegació del Govern a Itàlia a l'Alguer, la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya i el TERMCAT.

Enllaços externs[modifica]