Viquipèdia Discussió:Benvinguda/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Nupedia

He esborrat el paragraf de sota, no em sembla necessari i de fet no crec que sigui veritat (www.nupedia.org no funciona, i no he sentit enlloc que aquest projecte progressi). Xevi


Si creus que tot això és massa enrevessat i confús, llavors probablement serà millor per a tu un projecte més seriós. Vés a Nupedia, que és en efecte molt més rigorós i seriós. (Alguns dels Viquipedians són Nupedians que es diverteixen amb un projecte lateral que es mou més de pressa, però que no té controls de qualitat -a part del fet que qualsevol pot corregir immediatament els teus errors).

Historial

L'historial anterior al 2013 és a Viquipèdia:Benvinguts a la Viquipèdia. --V.Riullop (parlem-ne) 17:55, 3 juny 2015 (CEST)

Contingut més ample

Qualcú podria fer les dues columnes més amples? He reciclat codi d'un altre lloc i ara no sé fer més amples les columnes. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 20:09, 9 març 2013 (CET)

Veig que ja ho ha fet n'Arnau. Pau Cabot · Discussió 13:11, 10 març 2013 (CET)
I ho he fet sense haver vist la teva sol·licitud :-)--Arnaugir 14:06, 10 març 2013 (CET)

Enllaços duplicats

Viquipèdia:Plantejament de preguntes i Viquipèdia:Nouvinguts fan gairebé la mateixa funció. Crec que ho podríem fusionar i pensar un nou enllaç per afegir a l'apartat Pregunteu (per allò de que hi hagi els mateixos a banda i banda). Pau Cabot · Discussió 13:05, 10 març 2013 (CET)

Hi estic d'acord. Go ahead. Li direm simplement Viquipèdia:Plantejament de preguntes o un altre nom? --Arnaugir 14:07, 10 març 2013 (CET)

crea una pàgina

jo no posaria aquí l'enllaç per crear noves pàgines, millor que ho facin des d'un vermell--barcelona (disc.) 13:07, 10 març 2013 (CET)

I si aquest vermell no hi és o no saben on trobar-lo? Aquesta és una de les preguntes clàssiques d'un novell. Pau Cabot · Discussió 13:11, 10 març 2013 (CET)
d'acord però després vindran les plantilles massives d'orfe... --barcelona (disc.) 14:03, 11 març 2013 (CET)
Jo crec que estam aquí, bàsicament, per facilitar la vida als novells, i si l'article acaba tenint una plantilla d'{{orfe}}, no veig que això sigui un problema tan greu. En realitat, em deman fins a quin punt un avís és un problema (en sí mateix vull dir, més enllà d'informar d'una mancança o possible mancança).
També s'ha de tenir en compte que no sempre tendrà (o podrà tenir) l'avís d'orfe ja que molts dels articles que es creen ja estan demanats a qualque lloc però potser els novells no saben trobar on és per clicar-hi a sobre i crear l'article. Pau Cabot · Discussió 14:37, 11 març 2013 (CET)

Enllaç a espai d'usuari

No sé si ho heu vist però un dels enllaços de Llegiu apunta a Usuari:Paucabot/Novells. És un recull de defectes més comuns que he anat recollint tot mirant els primers articles dels novells. Si interessa, s'hauria de moure a l'espai Viquipèdia i, si no, eliminar. Pau Cabot · Discussió 13:27, 10 març 2013 (CET)

El pots moure sense cap problema, només faltaria... ara, potser li pots posar {{assaig}}, com et sembli.--Arnaugir 14:07, 10 març 2013 (CET)

Vídeos

La majoria de la gent té peresa de llegir. Jo miraria de posar enllaços a Fitxer:Introducció a la Viquipèdia.ogg i Fitxer:Interfície de la Viquipèdia.ogg. Fer un nou vídeo amb la interfície actual ja seria ideal. Pau Cabot · Discussió 13:30, 10 març 2013 (CET)

Se n'hauria de fer un amb la interfície actual. Mentre no el tinguem crec que podria despistar en comptes d'ajudar.--Arnaugir 14:10, 10 març 2013 (CET)

Consell del dia

Hi he afegit el consell del dia que si desapareix de la benvinguda ja no tindrà altra utilitat. De totes formes, no n'estic convençut i es pot revertir si fa nosa. --V.Riullop (parlem-ne) 14:42, 11 març 2013 (CET)

Una llàstima si ja no l'utilitzam enlloc, però jo crec que prioritzaria el minimalisme i la claredat de la pàgina. Pau Cabot · Discussió 14:47, 11 març 2013 (CET)
Ídem que en Pau. A més alguns dels consells són més avançats. Jo els posaria a VP:P.--Arnaugir 15:53, 11 març 2013 (CET)
Ups, a VP:P ja hi és. Reverteixo, doncs. --V.Riullop (parlem-ne) 16:08, 11 març 2013 (CET)

VP:PU i massa enllaços a llegiu

Crec que estaria bé incorporar VP:PU a la secció llegiu, ja que fer la pàgina d'usuari és una molt bona manera d'aprendre codi wiki. El que passa, però, és que ara ja hi ha massa coses en aquesta secció (molt més alta que l'altra) i realment el que convendria seria fer encara més una selecció. Si n'haguéssim d'eliminar tres (per fer les dues seccions igual d'altes), quines eliminaríeu? Pau Cabot · Discussió 13:26, 26 març 2013 (CET)

Una altra opció és posar-ho així, però potser queda massa carregat ... Pau Cabot · Discussió 13:55, 26 març 2013 (CET)
Què tal "La meva pàgina d'usuari (info.)". --V.Riullop (parlem-ne) 14:00, 26 març 2013 (CET)
M'agrada com ho diu en Vriullop, fins i tot en comptes de "info" es pot posar "aprèn-ne més", no cal que sigui tan curt. I el fet que una columna sigui més alta que l'altra, tampoc passa res.--Arnaugir (discussió) 18:30, 26 març 2013 (CET)

coherència

S'hauria de fer servir sempre la segona persona del plural o del singular ("cita" o "citeu", etc). A Plantilla:Benvinguda/Versió3 es parla de tu, així que potser fóra bo fer el mateix aquí: "Llegeix", "Pregunta", etc.--Arnaugir (discussió) 18:44, 26 març 2013 (CET)

Em sembla correcte. El vós és per quan la màquina es dirigeix a l'usuari i el plural indefinit per quan la comunitat es dirigeix al públic en general. En el missatge de benvinguda se suposa que és d'usuari a usuari. Aquí ens dirigim a un públic concret on se cerca més proximitat per acollir un novell. De fet, en aquesta pàgina ja parlem de "demana", "entra", "exposa"... --V.Riullop (parlem-ne) 21:01, 26 març 2013 (CET)

Pàgina d'acollida i d'altres

Què en fem de Viquipèdia:Pàgina d'acollida? Al final resulta redundant i no li veig la utilitat. És una pàgina més en els intents de fer pàgines d'ajuda. Viquipèdia:Benvinguts a la Viquipèdia n'era un altra, ara redirigida. Crec que aquesta s'hauria d'anomenar "Viquipèdia:Benvinguts a la Viquipèdia" (fusionant historials) i redirigir "Viquipèdia:Pàgina d'acollida". Per altra banda, també trobo redundant Ajuda:Introducció i Viquipèdia:Guia bàsica, les dues enllaçades aquí. No tenen el mateix propòsit? No sabria quina de les dues recomanar ni per què, però potser amb una n'hi ha prou. També fusionades? Crec que el fet de tenir informació dispersa sense estructurar és una de les coses que despisten, cosa solucionada bé en la nova benvinguda. --V.Riullop (parlem-ne) 21:25, 26 març 2013 (CET)

Viquipèdia:Pàgina d'acollida no està enllaçada a la pàgina, no? Ajuda:Introducció i Viquipèdia:Guia bàsica s'haurien de fusionar, però mentre això no es fa, crec que n'hauríem de triar només una de les dues per a la pàgina dels novells. Pau Cabot · Discussió 21:43, 26 març 2013 (CET)
D'acord amb la fusió d'Ajuda:Introducció i Viquipèdia:Guia bàsica. Pel que fa a l'altra, em sembla bé redirigir-la.--Arnaugir (discussió) 22:14, 26 març 2013 (CET)

missatge de benvinguda incorrecte

"Moltes gràcies per SER aquí" (estar és un calc del castellà) LluísBanyoles (disc.) 08:53, 27 abr 2021 (CEST)