Viquipèdia Discussió:Gran Quinzena Anual de la Qualitat/2015

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Panotxa (discussiócontribucions)

Passats uns dies de la finalització de la quinzena us presento les meves conclusions.

  • Aquest any s'ha presentat un nou format visual que sembla que ha agradat
  • En general la recepció i participació en la quinzena ha estat molt notable, amb un decreixement generalitzat en les categories de manteniment
  • Tot i que l'apadrinament va creixent any rere any, també creixen les veus que consideren que la mentorització va en contra de l'estímul a participar
  • La no obertura de viquiprojectes en paral·lel ha afavorit el decreixement de elements a reparar, concentrant els esforços en la millora general
  • L'augment de categories amb característiques molt tècniques ha funcionat molt bé
  • La datació de categories és molt beneficiosa per al manteniment: Les edicions més antigues deficients van baixant progressivament, però hi ha categories que tenen pocs elements i no li és pràctica la datació mensual, amb anual n'hi ha prou. De la mateixa manera, per períodes antics (2012, 2013, 2014) la datació mensual ja no fa cap servei, agrupant-la a anualitats n'hi ha prou.
  • Els elements a mantenir, tot i excepcions amb determinades categories van baixant progressivament amb els anys, tot i el creixement en nombre d'articles.
  • Hi ha categories que estan estancades o van creixent progressivament, i caldria atacar-les de manera específica: Fusions, desambiguacions, articles orfes, articles sense referències o sense referències d'admissibilitat, articles a millorar-ne el format, esborranys, errors de referències i manca de coordenades
  • Hi ha categories que decreixen progressivament: Deficiències de traduccions i manca de referències puntuals
Barcelona (discussiócontribucions)

Bones conclusions, estic molt d'acord en la importància de les dates, que fa que la gent s'estimuli a enllestir anys molt antics i no et deprimeixes quan et fan créixer una categoria que estàs intentant fer baixar perquè compta per a l'any vinent. Crec que el tema pendent de tota quinzena, que potser hauria d'anar en un altre lloc, són els esborranys. Gràcies per la feina feta

Jey (discussiócontribucions)

Moltes gràcies per la feinada i les conclusions! D'acord amb totes elles. Personalment aquest any he tingut reticències de participar en algunes categories és perquè sembla que aviat Wikidata facilitarà moltíssim la feina en moltes elles (infotaules, categories...). Potser l'any vinent? De totes formes cal seguir fent molta feina manual i segur que es poden trobar nous criteris per avaluar . Gràcies de nou!

Yuanga (discussiócontribucions)

Bones conclusions, però està inacabat el darrer paràgraf.

Panotxa (discussiócontribucions)

Solucionat!

Yuanga (discussiócontribucions)

Gràcies @Panotxa! Doncs ja sabem quins són els punts febles i que hem d'atacar!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Gràcies, @Panotxa. Sense l'estímul del sistema de seguiment no seriem tant actius.

Trobo que ens hauríem de posar com a una obligació periòdica (mes, trimestre, cadascú quan pugui) fer un cop d'ull al quadre resum per mirar que no creixi (molt) durant l'any i així evitar l' efecte Sísif.

Kippelboy (discussiócontribucions)

Jo crec que hauríem de proposar-nos no tenir "articles marcats com a pendents de fa més de 4 anys". Com si fos una legislatura o un temps màxim, crec que ens hauríem de marcar com a grup fer neteja de manera que el 2016 tinguem NET tot allò referent a 2012, el 2017 tot allò referent a 2013 i així... penso que de cara a la quinzena de l'any següent o a un eventual viquirepte d'estiu podriem posar-nos aquesta fita.

Bestiasonica (discussiócontribucions)

Penso que hi ha molta incentivació de la creació d'articles (inclús hi ha un Viquiprojecte amb el nom explícit d'un article al dia). Aquesta empenta fomenta la creació d'articles a tot drap per assolir reptes d'escàs valor per se. El resultat són les desenes de milers d'articles de quatre ratlles o menys. Molts no són susceptibles de ser ampliats i aquells que ho podrien ser no reben (tanta) atenció dels usuaris que potser no troben interessant ampliar articles. Més ben dit no se'ls incentiva a fer-ho amb la mateixa intensitat amb que es fa a Viquipèdia:Portal. Penso que els reptes per al proper quinquenni hauria de ser fomentar l'ampliació d'àmbits d'articles. Tenim moltes categories d'esborranys que servirien a aquest propòsit. Hi ha un gran interès en treure els articles de les categories de manteniment i alguns usuaris promouen la distinció d'articles de qualitat. El que queda enmig d'aquests extrems queda oblidat. Sinó feu uns quants clics a article a l'atzar.

Resposta a «Conclusions»
Pere prlpz (discussiócontribucions)
  • Per la propera edició, jo trauria Categoria:Municipis amb coordenades a més de 5 km de les de Wikidata, perquè el que hi queda inclou molts falsos positius que no es poden treure perquè la categoria és automàtica, i perquè si ens interessa posar a la quinzena categories d'aquesta mena n'hi ha un grapat, i potser aquesta és la menys adient.
  • El tema dels padrins s'entén malament, fins i tot per part d'usuaris que no són exactament novells però que han viscut poques quinzenes de la qualitat (una mostra). És fàcil entendre que la categoria que té un padrí està reservada al padrí i que els altres no s'hi han de ficar. Entenc que té la seva gràcia veure com milloren les categories que tenen el nostre nom al costat, però s'ha d'explicar millor. Potser cal una introducció, o potser li hem de canviar el nom per una cosa així com "voluntaris".
Kippelboy (discussiócontribucions)

D'acord amb el tema padrins, que pot portar a algun malentès.

Panotxa (discussiócontribucions)

D'acord també amb el tema padrins. En diverses ocasions he hagut d'explicar el significat.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Tema padrins: mai ho havia entès! Seria més clar "a càrrec de", o "reservat per a" com diu en Pere?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Precisament el problema és que s'entén com si digués "a càrrec de", o "reservat per a". Si hem de mantenir-ho, ha de ser amb alguna fórmula que deixi clar que ni hi ha res reservat ni hi ha ningú a càrrec de cada cosa, de manera que qualsevol es pot afegir on vulgui, tant si hi ha algú més com si no, i fins i tot pot fer tanta feina com vulgui sense apuntar-se ni haver de preguntar res als que hi estan apuntats.

Panotxa (discussiócontribucions)

Si hi ha consens, per al 16 ens ho carreguem

Barcelona (discussiócontribucions)

Jo crec que potser es pot explicar, entenc que les categories no estan reservades però potser si algú veu que una categoria X no té nom, doncs l'agafi.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Perdoneu. Havia interpretat literalment la frase del Pere "És fàcil entendre.." quan hauria d'haver llegit "és fàcil que s'entengui..."! Creia que n'era una "definició" (el terme "voluntari" no em diu res, no ho és tothom?). Aleshores, què és i quina és (era) la tasca del padrí? Gràcies.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Veig que per haver començat dient que no s'entén la pàgina tampoc estic donant mostres d'explicar-me millor...

La idea dels padrins suposo que és que els viquipedistes ens apuntem a la quinzena a fer una o més tasques, igual que la gent s'apunta com a participants als viquiprojectes. Suposo que veure molts apuntats anima a participar-hi, i que haver-se apuntat a una categoria pot animar a fer-hi molta feina. No sé fins a quin punt és efectiu però a priori sembla una bona manera de visualitzar la quinzena com un esforç col·lectiu, que és la gràcia de la quinzena.

D'acord que "voluntaris" no vol dir res perquè ho som tots, tot i que com a mínim no es veu potencialment excloent com "padrins" o "responsables". Potser "Inscrits", "Participants", "Ja s'hi han apuntat" o "Inscriviu-vos aquí" convida més a afegir-s'hi.

La introducció a la pàgina de la quinzena també la podríem millorar.

Arnaugir (discussiócontribucions)

A mi m'agrada apuntar-me a una categoria ja que m'encoratja a treballar-hi durant la QQ, però d'acord que "padrins" potser no és prou concís. Què tal "interessats"? o també "voluntaris" crec que seria suficient.

Resposta a «Dos comentaris per l'any vinent»
Panotxa (discussiócontribucions)

Ja he acabat el recompte. Vull donar l'agraïment per la implicació a la comunitat viquipedista, aquest ha estat un gran any, en el què hi ha hagut una baixada generalitzada de totes les categories tret d'algunes puntuals, tot i que hem tengut moltes incorporacions de categories molt tècniques, i s'ha notat una forta empenta a la millora dels esborranys.

Kippelboy (discussiócontribucions)

+1 Moltes gràcies a tothom i especialment a tu Panotxa per l'empenta anual :-)

Arnaugir (discussiócontribucions)

Moltes gràcies a tots!! Jo he fet el que he pogut, he baixat bastant les traduccions mal fetes de 2014, aviam si les puc deixar a 0 algun dia.

Resposta a «Finalització del recompte»

Articles mancats de coordenades de Barcelona

1
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Crec que als articles sense coordenades de Catalunya no hi estem sumant els de Barcelona. Aquest any no vindrà d'aquí perquè són pocs, però ho deixo apuntant per sumar-los l'any que ve.

Resposta a «Articles mancats de coordenades de Barcelona»
Jey (discussiócontribucions)

En aquesta edició m'he pogut polir en pocs minuts tots els pendents de Categoria:Articles sense infotaula de persones gràcies a que ara aquestes agafen paràmetres de Wikidata. A veure si per l'any que ve ho podem aplicar també en les infotaules geogràfiques! Salut!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

@Jey: Per edificis pots provar la {{infotaula patrimoni cultural}}, que agafa força coses, si hi són. Les infotaules geogràfiques estan començant a agafar dades, però no tantes, tot i que el principal problema és la manca de dades a Wikidata. Tot i això, que foto surti sola ja és un avanç.

Resposta a «Infotaules de Wikidata»
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Crec que els articles duplicats per fusionar no surten ni separats ni sumats dins dels articles per fusionar. Estaria bé afegir-los-hi.

Panotxa (discussiócontribucions)

Els afegiré com a nova categoria, la casuística és diferent

Paucabot (discussiócontribucions)

La majoria dels articles "duplicats" crec que encara estan a les categories per fusionar. En alguns casos, a més, no és gens senzill discriminar entre duplicats, relacionats o casos en què un article inclou l'altre.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord que és difícil discriminar i hi ha una àmplia zona grisa, però hi ha uns casos que són clars.

De cara a la quinzena, és igual si van junts o separats, però l'important és que els comptem també.

Paucabot (discussiócontribucions)

D'acord.

Panotxa (discussiócontribucions)

Estic avançant una mica conclusions, però entre les coses que es proposaran serà eliminar la periodificació mensual botitzada d'algunes categories de manteniment amb poc moviment i passar-la a anual, i igualment passar a anualitzades les categories periodificades mensuals amb més de tres anys.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord que aquestes categories serveixen de poc, tot i que el mateix bot podria fer un registre cronològic de noves etiquetes que tindria la mateixa utilitat de seguir els canvis.

Paucabot (discussiócontribucions)

D'acord amb en Panotxa i en Pere.

Paucabot (discussiócontribucions)
Resposta a «Articles duplicats»
Panotxa (discussiócontribucions)

Algú sap fer i incrustar un banner per anunciar que la QQ15 està en marxa, quan n'estigui?

Arnaugir (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

No em surten els números als articles sense infotaula. Crec que falta sumar-hi les subcategories per mes.

Panotxa (discussiócontribucions)

Fet! corregit, faltava la suma dels periodificats

Resposta a «Articles sense infotaula»
Paucabot (discussiócontribucions)

Em passa una cosa curiosa: la majoria de recomptes d'esborranys em donen zero, però si faig una previsualització de la secció, puc veure els números correctes. Supòs que és degut al número ingent d'operacions que ha de fer la pàgina. Potser podríem moure les seccions a pàgines diferents com feim a Viquipèdia:Avaluació d'articles?

Panotxa (discussiócontribucions)

Ja ho he provat, quan cridem a una subpàgina de càlcul, refà la suma i afegeix la quantitat de sumes al recompte acumulat, de manera que no traiem res. La única manera és eliminant sumatoris, i això s'aconsegueix netejant categories senceres. Les categories amb data amb pocs elements son les més fàcils de netejar i no es regeneren. Altra cosa serà identificar les categories amb data mensual que no son necessàries pel poc volum d'incorporacions, i es podrien substituir per anuals si el bot ho permet.

Panotxa (discussiócontribucions)

També podem eliminar categories, de fet, alguna se n'ha anat esborrant amb el temps, sobretot temporalitzades netes, però també alguna no temporalitzada neta i sense moviment en anys, recordo un parell de mancances de coordenades

Paucabot (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)

Crec que, a l'estètica, arribarem. Jo he fet dues seccions. Si t'agrada com queda, basta fer les altres.

Respecte del càlcul, d'acord amb què hi ha categories de manteniment com Categoria:Articles que necessiten un expert que potser no caldria desglossar per mesos i bastaria per anys. I sí, potser la manera més fàcil d'arreglar el problema ara mateix seria buidar algunes categories, però a llarg plaç s'hauria de fer qualque cosa.

Panotxa (discussiócontribucions)

Si ets capaç de millorar l'estètica, endavant, de moment va funcionant. Conforme vagi avançant amb els recomptes proposaré les categories que no s'haurien de separar per mesos, tot i que fer-ho per anys hi anirà bé. Els articles en les categories de 2012 i 2013 per defecte crec que es podrien agrupar en una sola categoria per any, atesa la seva edat, cosa que ens permetrà esponjar el recompte sense perjudici al manteniment

Resposta a «Recompte d'esborranys»
Panotxa (discussiócontribucions)

D'acord amb els comentaris de la taverna les dates de la quinzena seran del 28 de desembre de 2015 al 11 de gener de 2016

Kippelboy (discussiócontribucions)

Ha costat, però una vegada més orgullós de la comunitat viquipedista i de com podem arribar a consensos partint de punts de vista molt diferents. Gràcies a tothom! Amb ganges de QQ15!

Resposta a «Canvi de dates»