Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Edward Sheriff Curtis

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

@Fredericg, no crec que sigui un criteri erroni. Trobo que és adient incloure les referències de la Sàpiens, però això no vol dir que no puguem posar-hi les referències de l'edició anglesa. És millor posar diverses referències que donin suport a la informació de l'article. És veritat que les fonts angleses no són fàcilment consultables, però en alguns articles és evident que la major quantitat d'informació està més disponible en altres llengües. Desconec si aquest és el cas, però si tenim informació en altres wikis opino que l'hem de fer servir.--Sorenike (disc.) 18:18, 9 març 2015 (CET)


@Fredericg Si tens referències de Sàpiens perfecte!! I si a més a més aporta informació addicional, millor que millor, però mantén la font anglesa també perquè les referències redundants ajuden a verificar encara més la informació, valor afegit i de vital importància en temes poc estudiats o diversos personatges desconeguts per exemple. Estic d'acord en la reducció de les crítiques i resumint amb els temes més importants. Avanço el vot perquè veig que està prou revisat i polit. Bona feina!--Manlleus (disc.) 22:06, 9 març 2015 (CET)
@Fredericg, hi ha paràgrafs o alguna secció sencera que no tenen referències. Crec que caldria afegir-les per aconseguir el distintiu més alt. --Davidpar (disc.) 16:19, 1 abr 2015 (CEST)
@Davidpar Fet! Gràcies pel consell --Fredericg (disc.) 16:45, 2 abr 2015 (CEST)

Vermells

És bo que els AdQ no tinguin enllaços vermells a l'entradeta, estaria bé crear els conceptes.--Medol (disc.) 13:24, 20 abr 2015 (CEST)
@Medol Fet! També donaré una volta al teu comentari sobre els títols dels apartats. Gràcies pels teus consells--Fredericg (disc.) 18:44, 22 abr 2015 (CEST)

Reconeixement i crítiques

Em sembla que l'apartat reconeixement i crítiques hauria de ser un apartat independent al final, més que no pas que formi part de l'obra. També pel que fa a l'obra, considero que més que titular els apartats amb el nom de l'obra en anglès s'entendria millor a primer cop d'ull amb "Escriptor i dibuixant" i "Cineasta", per exemple. Finalment, pel que fa a "Curtis com a fotògraf", em sembla reiteratiu, tot és de Curtis, amb "Fotògraf" o "Fotografia" n'hi hauria prou; i dins aquest apartat les subseccions amb un paràgraf no les trobo necessàries, trauria els titulets dels períodes, o els convertiria en un de sol del tipus "Autoaprenentatge" per exemple. Potser et serveix, potser consideres que són molt opinables els comentaris que faig, però jo ho veig així. Considero que l'article milloraria, però voto igualment. Molt bona feina.--Medol (disc.) 13:39, 20 abr 2015 (CEST)
@MedolEstic d'acord que els títols eren millorables, i sobre tot pel que fa a la fotografia. He dividit l'article en biografia, obra etnogràfica i obra fotogràfica. Al final he deixat els títols de les seves obres perquè són les úniques (pràcticament) i dedico un apartat a cadascuna. Reconeixement i crítiques ho deixo dins d'obra etnogràfica perquè es refereix a aquest aspecte. Agraït. --Fredericg (disc.) 19:12, 22 abr 2015 (CEST)

Estructura

@Fredericg: disculpa'm per venir amb propostes de canvi tan tard, però he vist que només faltava un vot i li he fet una llegida que hauria d'haver estat en temps d'avaluació. Al tema:

  • Trobo que l'estructura entre "vida personal· i "professional" provoca una duplicitat parcial i desorienta perquè no saps on trobar cada cosa. Dins "biografia" inclous informació parcialment repetida amb "Obra etnogràfica" i "Trajectòria". Penso que a "biografia" s'hauria de parlar de la seva vida en format "cronologia", baixant al detall quan siguin temes personals i passant de puntetes quan siguin temes professionals que es desenvoluparan en capítol propi. Així no es perd el fil argumental i si hom atura la lectura al final de la bio (amb la seva mort), tindrà una visió complerta de la seva vida sense el detall professional (etapes, producció, estil, etc...). Per exemple, cal explicar el detall del finançament del J.P.Morgan en la biografia personal si ho tornes a esmentar a "Obra etnogràfica" ?. Comprenc perfectament el que t'ha passat perquè em va passar el mateix amb Eugeni Xammar que tenia una vida personal intensa després de la seva també intensa vida professional i, si ho feia cronològic trencava en dos la part personal.
  • De caràcter absolutament menor: M'agrada més la galeria amb mode="packed", com tenen a l'anglesa.

Sóc conscient que el que et demano és feina, però el personatge (que he conegut gràcies a tu) es mereix un article impecable. Salut !--amador (disc.) 07:48, 23 maig 2015 (CEST)