Vés al contingut

Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Papa Evarist/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Quan diu: "la seva festivitat no va ser inclosa en el Calendari Romà el 1969", entenc que es refereix al "santoral", ja que el calendari romà és una altra cosa. Pots arreglar-ho ?.--amador (disc.) 06:14, 21 maig 2015 (CEST)

Fet Fet! Gràcies!--Sorenike (disc.) 10:45, 21 maig 2015 (CEST)
Perdona Amadalvarez, ho he tornat a deixar com estava, he consultat altres versions de viquipèdia i en anglès hi ha aquest aquest article sobre el calendari romà de l'Església, simplement deixarà un enllaç vermell.--Sorenike (disc.) 10:51, 21 maig 2015 (CEST)
Doncs, ja fas tard a crear l'article i eliminar el vermell de la Infotaula !!. --amador (disc.) 13:51, 21 maig 2015 (CEST)
Fet Fet! Ja hi és! L'he traduït de l'anglès, tot i que he posat allò essencial, i no pas tot el llistat de sants i festes que hi apareixen.--Sorenike (disc.) 15:00, 21 maig 2015 (CEST)
Alguna referència al Docetisme que esmenten a eswiki?--Jey (disc.) 01:15, 24 maig 2015 (CEST)
Si existeix alguna tradició sobre això, sincerament, no sé on deu sortir reflectida... He mirat l'article sobre Docetisme a la Catholic Encyclopedia (de pas quan pugui ampliaré l'article en català a partir d'aquest) i no surt esmentat res, i si fos realment una dada mínimament verificable en alguna font més o menys antiga segurament apareixeria, tal i com s'esmenta l'aparició de les sectes gnòstiques a Roma en el cas del papa Higini.--Sorenike (disc.) 01:37, 24 maig 2015 (CEST)

Enhorabona per l'article, es nota tota la feina de documentació que hi ha al darrere, encara que proposi algunes millores. Penso que aquests articles relativament curts perquè no es disposa de més informació han d'estar especialment bé per a ser articles de qualitat. Lingüísticament, els temps verbals haurien de ser consistents a tot l'article (a la introducció hi ha va ser, fou i és; a la secció següent hi ha «Més tard es va convertir al cristianisme i, després, es traslladaria...»). Hi ha algunes frases impersonals o poc concretes, que caldria veure si es poden concretar més: «es considerà», «se li atribueix», «es començà»... Algunes frases que penso que es poden reescriure:

  • «La poca informació la dóna el Liber Pontificalis i, tanmateix, les disposicions que esmenta es consideren falses.» Entenc la frase però no m'acaba de sonar bé.
  • «Venerat com a sant, la seva festivitat és el 26 d'octubre.» Ja no ho és, no?
  • «Està compost per Eu i aristos (Eυάριστος).» Què explica aquesta frase? Eu i aristos, què volen dir? Eu va en majúscula?
  • «L'Església, que encara és de marcada tradició grega.» Frase tallada?
  • «La dada d'enterrament és probablement creïble en comparació a la resta que ofereix el Liber.» "Dada" o "data"? "Probablement creïble" es pot simplificar a "creïble". S'hauria d'explicar com la comparació amb la resta la fan creïble.

I a l'enllaç extern del final he vist que es comenta una tradició napolitana que no s'esmenta a l'article. Se'n pot trobar alguna cosa? --Salvi «Ssola» (discussió) 00:20, 3 juny 2015 (CEST)

Gràcies pels comentaris!
  • Sobre les frases, em rellegeixo l'article i m'ho vaig mirant.
  • Canviat el "venerat com a sant" i també "la dada d'enterrament" Fet Fet!
  • Intentaré buscar els significats per separat! Fet Fet! No he trobat que Eu signifiqui res en especial, de moment ho he arreglat sense explicar-ho. Seguiré buscant.
  • Arreglada la frase tallada Fet Fet! en copiar-ho del papa Sixt I, ho vaig adaptar malament.
  • Afegit un breu apunt sobre la tradició napoilitana Fet Fet!

--Sorenike (disc.) 01:44, 3 juny 2015 (CEST)

@Sorenike: Perdó si t'he fet algun conflicte d'edició. Crec que ja has millorat tot el que et demanava. Una cosa més que se m'acut seria utilitzar la plantilla {{segle}}, que escriu els nombres romans en versaleta com recomana l'IEC, però potser abans de fer aquest canvi s'hauria d'assolir un consens general a la Viquipèdia, perquè no és una pràctica estàndard.--Salvi «Ssola» (discussió) 22:27, 3 juny 2015 (CEST)