Viquiprojecte:Categorització/Espanyols

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Jo sobre aquesta categoria tinc dues suggerències:

  • tots són espanyols;
  • categoria per cada comunitat (i ciutat) autònoma.

Personalment estaria d'acord amb la primera però com està ara categoritzat aquesta categoria en concret no hi estic d'acord. Què creieu que s'hauria de fer? JaumeBG 16:13, 25 abr 2011 (CEST)

D'acord amb la teva proposta: categoria per comunitat (o ciutat) autònoma i si alguns no són els 5 necessaris els posem a Categoria:Dirigents esportius espanyols. --Davidpar (disc.) 16:25, 25 abr 2011 (CEST)
Això ja es fa així. Concretament el que jo demanava és si tots els catalans són espanyols o s'hauria d'ajustar al que es va acordar aquí. Pau Cabot · Discussió 17:03, 25 abr 2011 (CEST)
Un cop llegit aquesta presa de decisions, em decanto per separar, per exemple, els espanyols dels dels PPCC (i dintre de PPCC, posar les categories cat i bal que hi ha actualment). --Davidpar (disc.) 17:58, 25 abr 2011 (CEST)
Si a la categoria:dirigents esportius catalans no hi ha cap nord-català, pot estar dins de la categoria:dirigents esportius espanyols, i el dubte seria només si cal donar-li un nom més d'acord amb la presa de decisió (crec que no cal). Si hi ha algun nord-català, aleshores caldria separar-los (catalans del sud contemporanis i catalans del nord).--Pere prlpz (disc.) 00:34, 29 abr 2011 (CEST)
A veure... no té sentit barrejar criteris lingüístics amb criteris administratius. M'explico. Pel poc que sé jo de lingüística els Països Catalans no responen a les fronteres administratives (la qüestió del Tractat dels Pirineus n'és el paradigma). Tanmateix Categoria:Catalunya inclou Categoria:Vall d'Aran (domini lingüístic de l'aranès, que crec que és més semblant al gascó o a l'occità que al català) per tant la Categoria:Catalans inclou la categoria:Aranesos. Suposant que els catalans haguessin d'anar dins dels Països Catalans els Aranesos també hi entrarien i que jo sàpiga el gascó és una llengua diferenciada. Òbviament a les illes resulta més clara aquesta diferenciació. Pel que fa al PV/CV sembla ser que la isoglossa català/castellà parteix la comunitat valenciana per la meitat més o menys de nord a sud pel que algunes comarques podrien estar en el domini del valencià i altres al domini del castellà/aragonès (fruit de les repoblacions amb aragoneses ja fa una pila de temps). Per no parlar del Carxe a Múrcia, aquella regió de les comarques nordcatalanes que no parlen català o l'oblidada i vituperada franja de ponent. Per mi resulta impossible destriar-ho ja que són dos sistemes de classificació diferents pel que caldria crear sistemes de categorització pràcticament paral·lels però no coincidents. Concloent, els dirigents esportius catalans potser pertanyeran als dirigents esportius dels Països Catalans fins que surti uns aranesos i llavors ja ho tindrem empantanegat i començarem a fer equilibris estranys amb les categories. --Bestiasonica (disc.) 01:34, 29 abr 2011 (CEST)
A Viquipèdia:Presa de decisions/2007/Categorització de balears, catalans i valencians és va decidir que els catalans del sud i del nord van a la categoria catalans, que els espanyols van a la categoria espanyols i que els francesos van a la categoria de francesos. Això fa que hi hagi dues categories dins de catalans actuals, una dins d'espanyols i una dins de francesos. Els aranesos podrien estar, a més, dins d'occitans, però això és una altra història, i els valencians van tots dins de la categoria valencians. No està clar què hem de fer quan en una categoria de catalans temporalment tots són del sud o del nord, però jo agafaria l'opció més senzilla i no m'hi trencaria massa el cap.
Naturalment, la categorització actual de l'àmbit catalanoparlant es pot canviar, però les condicions que plantegen com a irrenunciables diferents sectors d'editors són incompatibles entre elles si no és fent un esquema complicat com el que hi ha ara.--Pere prlpz (disc.) 02:12, 29 abr 2011 (CEST)
I per cert, no entenc quin és el problema amb els dirigents esportius especialment, perquè amb futbolistes, escriptors, polítics i una pila de categories per activitat més no sembla haver-hi dubtes sinó només aplicació dels criteris que ja tenim.--Pere prlpz (disc.) 02:15, 29 abr 2011 (CEST)
El problema amb Categoria:Dirigents esportius espanyols és que hi manquen els catalans espanyols, que són quasi tots els de Categoria:Dirigents esportius catalans. Això és un problema que passa amb moltes categories de catalans, que encara no estan subcategoritzades per estat. Pau Cabot · Discussió 12:02, 1 ago 2011 (CEST)