Vés al contingut

Viquiprojecte Discussió:PESCAR/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Si ho voleu incloure, he completat les dues lletres que faltaven pel logo: S, RTownie (Discussió) 11:12, 27 nov 2016 (CET)

M'hi he llançat i ho he Fet Fet! jo (gràcies Townie!) --Pau Colominas (t'ajudo?) 13:33, 27 nov 2016 (CET)
Gràcies!--Kippelboy (disc.) 10:31, 28 nov 2016 (CET)

Dubtes

Van aquí ?. Bé, ja ho moureu si he errat.

Pregunta: Tots els articles són nous ?--amador (disc.) 20:41, 21 des 2016 (CET)

Sí, la llista que està preparada és plena d'enllaços vermells. Alguns d'ells existeixen en altres wikis (en,es,fr,de...) però no a cawiki. D'altres no existeixen en cap wiki o són només esborranys. Serà interessant ;)--Kippelboy (disc.) 22:35, 21 des 2016 (CET)

Dubte: En premium A, Art amarnià = Art d'Amarna? (Jaumellecha (disc.) 21:24, 29 des 2016 (CET)).

gràcies per veure-ho! El canvio dels articles en reserva (han de ser tots vermells abans de començar el mes). Si trobes algun altre així, avisa! --barcelona (disc.) 22:00, 29 des 2016 (CET)
ha sigut coincidència (va ser un dels primers articles que vaig fer) XD . Com estic mirant el que hi ha en les altres viquipèdies sobre aquests articles, si veig algun article que m'indiqui que ja está fet en català, avisaré. (Jaumellecha (disc.) 22:10, 29 des 2016 (CET)).
ja he comprobat que tots els articles tinguin els enllaços vermells. En els articles que he pogut, he afegit enllaços a la wiki anglesa per tenir alguna cosa per on començar.--Jaumellecha (disc.) 03:42, 30 des 2016 (CET)

Més dubtes (perdoneu-me si soc pesat!): No veig cap problema si un editor inicia un article i que després hagin més editors que l'ampliïn, pero... com evitar que dos (o més) editors iniciïn / ampliïn el mateix article alhora i de forma independent? (per exemple, si uns quants editors alhora dediquen el seu temps en traduir els 84k de (en:Three-age system) -> (Sistema de les tres edats) en la seva pàgina d'usuari, en el moment que un d'ells ho publiqui, la resta tindrà la sensació d'haver perdut el temps, ja que la seva feina ja estarà feta per una altra persona). Una opció que veig es fer els articles directament a la seva pàgina corresponent, amb la plantilla d'inacabat mentre s'estigui treballant l'article, però tantes modificacions a la pàgina no tornaria boig el sistema que comptabilitzarà el nombre d'octets afegits a l'article?--Jaumellecha (disc.) 02:37, 30 des 2016 (CET)

Jaume, pregunta tot el que calgui! La idea és anar editant (entre com més gent, millor) els articles de manera col·laborativa a l'espai principal de l'article. En principi el sistema de càlcul ja analitzarà el nombre d'octets afegits per usuari. No hi ha problema :-)))--Kippelboy (disc.) 07:59, 30 des 2016 (CET)
Crec que el problema és quan es tradueix (i havent articles sobretot en anglès fa pinta que aquest projecte pot ser molt de traduccions) ja que mentre algú tradueix els altres no ho saben i poden començar la mateixa traducció (no avisa, oi? potser caldria dir-ho als desenvolupadors, suposo que Translate sap que un article està en fase de traducció i per quin usuari). Llavors s'hauria de fer manualment, si algú està en procés de traducció que ho avisi d'alguna manera, a la discussió o al costat del link vermell. -- Dvdgmz(Escriu-me) 12:52, 30 des 2016 (CET)
El content translator t'avisa si algú altre ja ha iniciat una traducció en curs sobre un article determinat. David, això que comentes, ja funciona ;)--Kippelboy (disc.) 09:36, 1 gen 2017 (CET)
Jo no soc molt d'usar molt el content translator (a mi m'és més fácil tenir el control de la traducció en tot moment i anant millorant l'article sobre la marxa, que deixar que un programa faci la traducció i després tingui que repassar tot l'article per a veure que ha fet, a més que a vegades agafo la informació en varis idiomes). Aniré ficant la plantilla En procés En procés... al costat de l'enllaç vermell corresponent de la llista o la plantilla d'inacabat o traduïnt en la mateixa pàgina.--Jaumellecha (disc.) 13:06, 1 gen 2017 (CET)
crec que amb la plantilla inacabat a l'article per no omplir la taula és més que suficient, i no penso que els conflictes d'edició siguin tants un cop passada l'entrada de mes--barcelona (disc.) 18:34, 1 gen 2017 (CET)

Un altre dubte, en aquest cas del sistema de puntuació. Si creo un article de 4.300 octets, i posteriorment li afegeixo 800 octets (final: 5.100 octets), són 4 o 5 punts? Moltes gràcies! --Townie · discussió 11:10, 1 gen 2017 (CET)

5 punts, però estem treballant per crear un sistema automàtic més fàcil --barcelona (disc.) 18:34, 1 gen 2017 (CET)

Amb el traductor content translator, la primera edició es automàtica y no es pot posar el #PESCAR . com es pot solucionar?--MarisaLR (disc.) 13:14, 1 gen 2017 (CET)

No fotis !. S'ha de posar hashtag #PESCAR ? --amador (disc.) 17:10, 1 gen 2017 (CET)
no patiu, KRLS solucionarà tot el tema dels punts, vosaltres feu articles --barcelona (disc.) 18:34, 1 gen 2017 (CET)
Hola a tothom, la idea és que mitjançant la llista d'articles a millorar el sistema de comptabilització de punts ja detecti quines són les edicions fetes per cada usuari, quin nombre d'octets i on sumen (P,E,S...). Encara està en període de desenvolupament, però no us preocupeu pels punts, que el sistema ho hauria de gestionar tot ok. Pel que fa al hashtag o etiqueta, es recomana fer-ho servir per a donar-li visibilitat al projecte, però no servirà per la comptabilització de punts en aquest concurs. Gràcies per l'empenta inicial i estem a la vostra disposició si teniu més preguntes. Gràcies a tothom! --Kippelboy (disc.) 06:33, 2 gen 2017 (CET)

Més dubtes

Creant articles van sortint enllaços en vermell que també són d'aquest temps cronològic. Si es creen comptaran també com vàlids pel VP:PESCAR?--Beusson (disc.) 19:54, 1 gen 2017 (CET)

no per al concurs (es podria llavors pensar que tot és pescar), però s'anima a fer-los. Com indica l'argumentari, el concurs és el mitjà i l'objectiu és omplir els buits d'una època.--barcelona (disc.) 22:21, 1 gen 2017 (CET)
d'acord i gràcies! però o amplieu més la llista o el dia 2-3 de cada mes quedarà feta... que aquí són una colla de màquines a l'hora de pencar! Només s'ha de veure el primer dia de concurs... i això que la gent està de ressaca XD --Beusson (disc.) 23:55, 1 gen 2017 (CET)
Tant de bo passi això que dius Beusson. Pensa que ara per ara no hi ha gaires més concursos en línia, però durant l'any PESCAR se solaparà amb d'altres concursos, activitats i reptes personals de cada viquipedista. El repte és mantenir aquest ritme tot l'any. Si ho aconseguim, ja podem estar molt contents, ja que és una cosa que no hem fet mai (fer un concurs de llarga durada que tingui prou suport de la comunitat al llarg d'un any, a l'estil de les wikileagues o wikicups de les wikis més grosses). Abraçada!--Kippelboy (disc.) 06:35, 2 gen 2017 (CET)
exactament veurem si les màquines mantenen el ritme hehe. I insisteixo, jo confio que fora de concurs la gent s'escandalitzi de veure com tenim algunes èpoques i es posi a fer articles relacionats. --barcelona (disc.) 22:44, 2 gen 2017 (CET)
...fer articles relacionats i millorar una mica els que hi ha fets (que molts són curtets!); ara mateix estava comparant el nostre eblaïta amb el que tenen fet els francesos, i ja m'entren ganes de millorar-lo!! XD (Jaumellecha (disc.) 22:52, 2 gen 2017 (CET)).

Enllaç a la portada

No creieu que es podria posar uns dies a la portada de la viquipèdia un enllaç cap aquest VP? Li donarà visibilitat i sempre és bo atraure gent...--Beusson (disc.) 01:20, 2 gen 2017 (CET)

Bona idea! Jo ho posaria com a banner per a usuaris identificats (no per a tothom). Algun voluntari per a fer-ho?--Kippelboy (disc.) 06:35, 2 gen 2017 (CET)
@Kippelboy, Beusson: Fet Fet! L'he fet de tal manera que les imatges de fons per cada eix es puguin canviar per cada mes de l'any. Si vols, en puc fer també d'individuals per cada tema. --Townie · discussió 22:47, 7 gen 2017 (CET)
Molt bona feina! Gràcies Townie --Beusson (disc.) 09:06, 8 gen 2017 (CET)
Podríem usar aquest bàner enlloc de les lletres de color, no?--KRLS , (disc.) 15:45, 30 gen 2017 (CET)

Els conflictes d'anar a PESCAR

Ja pensava jo que es podia produir una cosa semblant, però avui ho he pogut comprovar. M'he estat gairebé tot el matí (de nou a una, aproximadament) amb la traducció de l'article de la civilització ciclàdica, basant-me essencialment en l'article castellà, que tradueix de pena l'anglès i hi afegeix una bona dosi de collita pròpia, aquesta ja més passable, i afegint-hi també la taula cronològica extreta de la viqui portuguesa, més completa. I a l'hora de desar-lo em trobo que la Marisa ja l'havia traduït, però no existia abans de posar-m'hi jo. Hi he col·locat el meu text al damunt, perquè he pensat que era més complet, i resulta que tota la feinada del matí resulta en 468 octets negatius per a la meva contribució, i 26.029 per a la de la Marisa. Com que aquest problema es pot reproduir en cadascun dels articles, i veient que la feina feta sí que té destorb, passo de pescar més a les aigües procel·loses de la història. --Enric (discussió) 13:15, 2 gen 2017 (CET)

La feina no ha estat en va, ni molt menys! L'article inicial era una traducció feta amb el Content Translator que deixa tot el text fet una porqueria, amb paraules sense traduir (segueixo pensant que aquesta eina hauria d'estar molt limitada als usuaris). La versió que has fet tu sembla més completa i arregladeta.--Townie · discussió 13:16, 2 gen 2017 (CET)
De fet he agafat com a base la traducció esborrada que havia fet en Capdevila i l'he arreglada. S'ha de dir que el resultat inicial, tot i algunes errades evidents, era molt millor que el que surt amb el Content Translator, que realment és un nyap. De tota manera el conflicte continua: resulta que les meves quatre hores de feina en aquest article es resumeixen en -468 octets! Més coses: arran d'aquest article he anat fent correccions a altres de paral·lels, com ara el de la ceràmica ciclàdica o el de l'art ciclàdic, que volia començar, però potser, vist el panorama, ho deixo per a més endavant. Aquests, encara que no formin part estrictament de la llista, també comptarien a l'hora d'anar a pescar? Perquè no hi he afegit el hashtag... --Enric (discussió) 13:22, 2 gen 2017 (CET)
No, aquests no compten (vaja, crec). S'encoratja la creació d'aquests articles, però, al cap i a la fi, l'objectiu del viquiprojecte és omplir buits de la història. Em sembla que en KRLS està desenvolupant un sistema on no fa falta posar el hashtag, o sigui, que no et preocupis massa sobre això. --Townie · discussió 13:25, 2 gen 2017 (CET)
jo també m'hi he trobat amb la ceràmica de Kamares. Quan anava a penjar-lo ja me l'he trobat fet (i no hi era quan l'he començat). Hauríem de rumiar com evitar-ho, però també suposo que això passarà només aquests primers dies. Seguim! --Beusson (disc.) 13:47, 2 gen 2017 (CET)
Una opció seria crear l'article només amb la plantilla {{Inacabat}}, abans de començar a traduir o ampliar, per indicar que et disposes a traduir-lo. Així, si quan afegeixes la teva plantilla ja hi ha conflicte d'edició, millor que no tradueixis res.--Townie · discussió 13:49, 2 gen 2017 (CET)
Em sembla una molt bona solució, i senzilla. Potser es podria explicar breument a la pàgina del projecte.--Medol (disc.) 14:02, 2 gen 2017 (CET)
Ben pràctic. Per cert, també li he fet una repassadeta a la ceràmica de Kamares... --Enric (discussió) 16:07, 2 gen 2017 (CET)
Townie Jo no he deixat la tradución tal i com la fa el Content Translator, ja sé que les deixa una porqueria, és que quan he posat la plantilla de "inacabat" no l'ho he desat, i m'hi he posat a re-traduir tot el bé que jo sé, (que naturalment no vull ni comparar-me amb l'Enric, a qui moltes vegades he hagut de demanar ajut). Però sens dubte, no pensava deixar-la com una traducció automàtica i punt.--MarisaLR (disc.) 16:19, 2 gen 2017 (CET)
@MarisaLR: Sé que ho fas (t'he vist fer-ho d'altres vegades), però ho dic per altres casos on gent arriba a la Viquipèdia, veu aquesta eina, fa els quatre clics per fer la traducció i ho deixa tal i com queda. És per això que deia de donar l'eina a persones que facin el que precisament fas tu, netejar els articles. Moltes gràcies per la feina feta, i a pescar!--Townie · discussió 16:56, 2 gen 2017 (CET)

Ja s'ha acabat el gener ?

Una de dos: o hem estat molt ràpids...o hi havia pocs articles...o ambdues coses. Perquè som a dia 4 i només queda un article del mes de gener per fer. --MALLUS (disc.) 21:13, 4 gen 2017 (CET)

Per si algú vol rematar el gener... -> Alimentación en Mesopotamia (castellà), y Gastrononima en Mesopotàmia (castellà). (Jaumellecha (disc.) 21:55, 4 gen 2017 (CET)).
L'article en:Iraqi cuisine pot ser un bon punt de partida. De fet en anglès consideren com a sinònimes la cuina iraquiana i la mesopotàmia. --MALLUS (disc.) 22:03, 4 gen 2017 (CET)
En realitat l'article Iraqi cuisine de la viquipèdia anglesa està dedicat gairebé exclusivament a la gastronomia de l'Iraq actual i hi ha una breu pinzellada històrica, però no sé pas si dóna per a un article amb cara i ulls... De fet, l'únic que se'n pot aprofitar són les tres primeres frases de la introducció i el curt apartat d'història. L'article està tot més orientat a la gastronomia (per això es diu Iraqi cuisine) que no al tipus d'aliments que es feien servir. --Enric (discussió) 12:15, 5 gen 2017 (CET)

L'article d'alimentació no és el que indica a cuina Iraq, com explica Enric. Respecte als articles que són pocs. Es va valorar posar 5 articles per casella però penso que no cal per diversos motius

  • no es tracta només de fer l'article sinó anar ampliant els dels altres a mesura que passin els mesos per incrementar la qualitat, i la majoria dels temes triats donen per molt més del que indica la versió anglesa (la més àmplia normalment) per tant la feina no "s'acaba" amb una traducció
  • s'anima a fer articles connexos, com comenta Beusson més avall, i aquí la feina ja és infinita a base de vermells
  • se suposa que els usuaris començaran cada mes els articles nous i la resta de dies del mes quan s'hagi acabat la llista o faran les millores i articles esmentats als punts anteriors o podran dedicar-se a altres concursos i projectes personals, recordo que PESCAR dura dotze mesos i no es pot pretendre que tothom estigui full time en ell o es cansaran--barcelona (disc.) 11:42, 7 gen 2017 (CET)

2 preguntes

Bona iniciativa. Dues preguntes, disculpeu si ja estan contestades en algun lloc!

  • Podem utilitzar l'eina d'editathons per puntuar els articles? Quan la vaig utilitzar per al mes d'Àsia el Novembre em va sembla que anava molt bé.
  • Quin criteri es fa servir per decidir quins articles son "premium" i quins no?

Salut! --Jey (disc.) 23:47, 4 gen 2017 (CET)

El sistema de puntuació està en fase d'elaboració, es va plantejar usar aquesta eina però no contemplava els diferents eixos de punts (no és només que siguin a la llista, sinó comptar de quin tema i època etc). Els criteris són la dificultat / longitud / caràcter genèric. Per exemple: un article normal dels d'art serà una obra, mentre que un de premium és un art X , de la cultura Y, que inclou potencials enllaços a altres obres. --barcelona (disc.) 11:37, 7 gen 2017 (CET)

Més idees

Com ja vaig comentar, a mida que es van fent els articles del concurs en van sortint d'altres que no puntuen, però que també s'aniran creant. Per donar-los una mica de visibilitat i que es vegi la feina feta, penso que potser seria una bona cosa fer-ne una llista fora de concurs amb tots els articles que es vagin creant (per ex. Mineria de l'antic Egipte, Nabonasar, ...) i així es veurien també les noves aportacions al VP. Que en penseu? --Beusson (disc.) 23:58, 4 gen 2017 (CET)
Molt bona idea Beusson: Creada pàgina aquí--Kippelboy (disc.) 06:24, 5 gen 2017 (CET)
Perdó, però Mineria de l'antic Egipte sí figura a la llista oficial. --MALLUS (disc.) 07:59, 5 gen 2017 (CET)
Ups, perdó. Tens raó, però vaja, hi ha altres articles fets (per ex.Vas d'Enmetena,...). --Beusson (disc.) 08:18, 5 gen 2017 (CET)

#PESCAR

Bon dia; no havia vist el tema de #PESCAR i no ho he posat als articles que he treballat. Es pot posar ara? --Gerhidt (disc.) 13:25, 11 gen 2017 (CET)

Hola, ho pots posar a partir d'ara, no et preocupis. L'etiqueta o hashtag la fem servir per deixar constància i per fer estadístiques, però la puntuació del concurs anirà relacionada amb les edicions amb els articles llistats. En KRLS està desenvolupant un sistema que esperem ho automatitzi al màxim, així només us heu de dedicar a ampliar els articles. Gràcies per contactar i sort amb el repte!--Kippelboy (disc.) 13:41, 11 gen 2017 (CET)

Seguiment

Ja funciona la llista de seguiment amb els rànquings del projecte! https://ca.wikipedia.org/wiki/Viquiprojecte:PESCAR/seguiment !! Gràcies @KRLS:

Imatge del Partenó

Bon dia! No hi havia caigut fins ara, però el Partenó és del segle V aC, si mal no recordo. La imatge al més de març (s. I aC - V dC) no hauria de ser aquesta, doncs. --Gerhidt (disc.) 13:59, 30 gen 2017 (CET) Gerhidt (disc.) 13:59, 30 gen 2017 (CET)

Hola Gerhidt, gràcies per l'aportació i per l'interés. Més que el Partenó en sí mateix, la imatge simbolitza Grècia, que sumant època antiga, hel·lenística i romana, va des del 776 aC - fins el 330 de la nostra era, aproximadament. Hem triat les imatges fent servir les imatges relacionades amb el segle que hi havia als articles corresponents de viquipèdia en diversos idiomes.

Ja posats, l'escena de Napoleó davant l'esfinx, es va produir sobre el 1789-1799. La pintura és del segle XIX. Potser jo hi posaria alguna imatge de la revolució francesa (la mort de Marat) o de la revolució americana. Gerhidt (disc.) 14:04, 30 gen 2017 (CET)

pel que fa a aquesta pintura, no és tant l'obra sinó el que representa. La idea era no centrar-nos en la història de la humanitat només en batalles o revolucions. Aquesta imatge -tot i parlar de l'extensió dels imperis- permet veure un creuament,o enfrontament, de cultures. Gràcies de nou per les teves aportacions. Si més persones creuen que no és la imatge més adequada, no tinc cap inconvenient en canviar-la, això és un wiki ;). --Kippelboy (disc.) 22:03, 30 gen 2017 (CET)
Doncs hi estic d'acord, tens tota la raó. Gràcies! --Gerhidt (disc.) 10:53, 31 gen 2017 (CET)

volsc

Ja tenim volscs. Si vol dir un altre cosa perdoneu per la confusió.--Beusson (disc.) 16:04, 30 gen 2017 (CET)

No ho sé, però es deu referir a la llengua, com a la viquipèdia anglesa "Volscian language". La cosa no dóna per gaire, però. No hi ha material, gairebé. --ReginaManresa (disc.) 16:54, 30 gen 2017 (CET)
l'article és de la llengua, sí, posem els pobles en plural i idioma en singular. Sé que és un article difícil, per això puntua doble, però és clau. Gràcies per fixar-vos-hi, noteu alguna cosa més que no quadri?--barcelona (disc.) 23:13, 30 gen 2017 (CET)

Ens hem tornat bojos

Bon vespre! Em sembla que la competitivitat se'ns està escapant de les mans... El mes passat ja em va semblar "lleig" que en @Jaumellecha: "clavés" 39.084 octets (39 punts) amb un article en anglès, i que després anés traduint mica en mica, de manera que encara sumava més punts. Però mira, vaig pensar que cadascú amb les seves manies. Però avui, que encara és 28 de febrer, i que per tant encara no és permès escriure als articles del mes de març, resulta que ja hi ha 6 articles començats, un del company @Jey: i cinc de la companya @MarisaLR:. Evidentment, tots sis amb l'etiqueta de "estem treballant en aquest moment". Bé, és clar que tots volem guanyar, i que se'ns vegi reconeguda la nostre feina, però potser (només potser), estaria bé no enemistar-nos pel camí, i afavorir que tothom pogués participar. Actituds com aquesta només provocaran una guerra d'edicions, de la qual se'n veurà perjudicada la qualitat dels articles (no hem d'oblidar que, precisament, l'objectiu d'aquest projecte és millorar la cobertura de la viquipèdia en temes històrics destacats). En resum, només us volia demanar que sigueu esportius, que no veneu la convivència per un, dos o vint mil punts més, que intenteu ser justos amb els altres companys que també tenen ganes de participar, i si al final resulta que hi ha algú que fa més punts que vosaltres, doncs treballeu més la següent edició (espero que n'hi hagi moltes més). I si us plau, seguiu les normes establertes. --Gerhidt (disc.) 21:33, 28 feb 2017 (CET)

@Gerhidt:, aclareixo que en Leges regiae, els 39k inicials són de la traducció directa de l'anglès; els punts que s'han anat afegint és informació que vaig afegir després de mirar el mateix article en italià (una mica més complet), i d'afegir coses d'altres fonts que vaig descobrir mentre anava fent l'article. Si compares l'article que vaig fer amb els de les altres wikis, veuràs que malgrat siguin semblants, hi ha diferències. I això és aplicable a tots els articles que vaig fent. Forma part de les meves manies que enlloc de traduir amb el traductor un article en una llengua en concret i deixar-lo tal com surt traduït (i fent això podria fer més articles en menys temps), el que faig és traduir un article en la que en aquell moment em sembla millor, i anar afegint la informació que hi ha en els articles en altres llengües que no és present en la traducció de la primera llengua i informació que vaig trobant buscant pel meu compte (es triga més, però val la pena). Això no es nota gaire quan hi ha un article fet només en una llengua, o quan les demés llengües són traduccions o traduccions resumides d'una llengua en concreta, però quan cada llengua diu la seva, es pot fer coses com -> Delta fluvial (fes una ullada i el compares amb els articles en altres llengües i veuràs millor el que te he dit). Pel que fa els punts, ni me'n preocupo ni me'ls miro; faig els articles per que em criden l'atenció, sento curiositat o simplement per que si, però que no m'ho prenc com prioritari, que hi ha més coses que vull fer. Això si, et dono la raó sobre això de començar abans... Companys/companyes, deixeu alguna cosa pels demés!!! ;) --Jaumellecha (disc.) 22:29, 28 feb 2017 (CET)
En la línia del que comenten més amunt, escric per queixar-me també. Però jo no m'enemistaré amb ningú. Simplement plego. Cada vegada anem a pitjor. El primer mes era desconeixement, al febrer era algun despistat. Ara ja no se com qualificar-ho, però esta clar que si no seguim les regles no cal jugar. I perquè consti tinc més de 130.000 octets esperant a les 12h que ara ja no presentaré, així no desvirtuaré el concurs. No seguiré col·laborant en un projecte que m'agradava però que ja és un campi qui pugui. Si tinc el mono ja aniré fent articles fora de concurs, perquè això ja fa pena. Adeu-siau!. --Beusson (disc.) 22:41, 28 feb 2017 (CET)
@Gerhidt, Beusson: Disculpes per part meva no havia vist que encara no estava previst començar. Son coses que passen amb els concursos en línia (sempre podria dir que no havia vist que l'article que he començat era del concurs, encara que segur que ningú em creuria :D). El pròxim cop aniré amb més compte. Salut! --Jey (disc.) 22:46, 28 feb 2017 (CET)
@Jey: Un article pot ser un despiste, cinc és una altra cosa. No passa res, simplement ho deixo. --Beusson (disc.) 22:49, 28 feb 2017 (CET)
Bon vespre. Només comentar que aquelles edicions abans d'hora no puntuaran al concurs com ja és va avisar.--KRLS , (disc.) 00:04, 1 març 2017 (CET)
Primer de tot celebro interès per concurs però evidentment no té sentit enfadar-se amb usuaris només per intentar córrer més, no és l'esperit de la proposta. Crec que apart de no puntuar els que estan fora de termini, sí cal fer canvis per evitar aquesta situació desagradable. Al març hem reduït el temps inicial, deixant unes hores perquè la gent revisi si hi ha errades als noms o qualsevol problema. Està clar que s'avança per intentar penjar a les 0:00, o fins i tot abans, i això pot desvirtuar el concurs o fer emprenyar altres participants. Per tant a partir d'ara es penjaran els articles o just abans de la mitjanit o si no és possible per exigències de la vida real, amb retard, però evitant aquest panorama. Demano disculpes per la part que em toca però pensava sincerament que veient les queixes de febrer i reduint el termini de penjar els articles, es podria resoldre el conflicte de manera autònoma entre els concursants. Com no ha estat així sinó que continua el problema i l'últim que vull és cremar viquipedistes actius o que la gent abandoni el concurs (ens queden 15 segles per fer!), canviaré el que he comentat. Si penseu que cal modificar alguna cosa més, digueu-ho ara. Però que la competitivitat no ens faci perdre el nord o el sentit del projecte.--barcelona (disc.) 00:22, 1 març 2017 (CET)
D'acord amb la Barcelona. A més, només us estic deixant un temps per a que aneu editant amb avantatge. En breu m'hi posaré jo a editar i us guanyaré a tots. La tassa serà meva! ;)--Kippelboy (disc.) 07:00, 1 març 2017 (CET)
Bon dia a tots!@Gerhidt:, @Jey:, @Beusson:, @KRLS:, @Barcelona:, @Kippelboy: i altres. Sento haver armat tota aquessta revolada, m'explico:
  • Aquest mes no hi havia la informació que calia començar a partit del dia 1, con sí ha ocorregut en els dos anteriors mesos.
  • A més vaig veure que un usuari ja havia començat.
  • Si que vaig pensar que potser no es començava a comptabilitzar fins el'1 de març. però vaig pensar que preferia perdre els primer punts, ja que jo no puc estar aixecada a les dotze de la nit, i el mes anterior em pa passar que tenint preparats uns quants dels articles anunciats, el dia 1 de febrer ja estaven amb la plantilla de editant... i també havia diversos articles dels mateixos usuaris.
  • Ara mateix vaig a llevar aquesta plantilla de quatre del cinc articles que havia escollit per anar fent durant aquest mes.
  • Potser si hagués una norma de no poder començar un article fins a acabar el primer i que quedés ben clar que fos sempre a partir del dia primer del mes en curs, seria una bona forma per poder anar fent tots els articles, sense haver-hi suspicàcia i sobre tot sense haver de "retirarse" cap usuari. Això és una aportació a la Viquipèdia i alhora un joc de competició: la tassa no serà pas per tu Kippe!.--MarisaLR (disc.) 10:30, 1 març 2017 (CET)
De pas deixeu-me fer la falca del Catalan culture challenge que allí si que sembla que de moment ens falten mans! Us hi animeu? :) --Jey (disc.) 15:50, 2 març 2017 (CET)

Proposta de solució (aprofitant que ni participo ni participaré al PESCAR): Limitar la plantilla "editant" a un article per usuari. --Pau Colominas (t'ajudo?) 16:16, 2 març 2017 (CET)

em sembla que això hauria de partir d'autocensura dels usuaris, no podem posar una norma que insti a acabar un article (perquè per definició mai s'acaben) abans d'iniciar-ne un altre i la plantilla editant era per evitar que es trepitgessin les traduccions. Ho trobo doncs una bona pràctica, però no veig que ho puguem posar com a norma del concurs, tot i que si ho voleu es posa, malgrat vagi contra esperit wiki total --barcelona (disc.) 23:46, 2 març 2017 (CET)
Jo personalment he optat per "no entrar a la batalla", perquè ja veig que l'afany competitiu és tan elevat que al final no tens ni temps de mirar quin article faràs...que ja ha arribat algú i te l'ha "trepitjat". Això ja ho vaig veure al mes de gener...però al febrer encara va ser més "heavy"...i ara al març ja és que "ni miro" (bé..sí que miro..però res més). Entenc que tothom vol guanyar...però és clar el que no es pot es "monopolitzar". I bé..aprofito per dir que això de la Viquipèdia no deixa de ser un "divertimento"...i que si ens ho prenem molt a la valenta...quan no ens dóna un duro (o un euro) i al capdavall és una cosa que fem "per amor a l'art"...doncs bé..si ens ha de "fer sentir malament"...millor no ficar-s'hi i anar a altres projectes a can Viqui, com diu en Jey, que de ben segur tots ells ens agrairan la nostra presència.--MALLUS (disc.) 01:00, 3 març 2017 (CET)
MALLUS Ni més ni menys. He optat per retirar-me d'un concurs on vistes les circumstàncies ja no m'hi trobava a gust. D'aquesta forma, potser i dic potser, ja no caldrà que forcin el reglament per poder guanyar. Sempre sóc competitiu, però de manera saludable. Com be dius, hi ha altres formes de col·laborar amb la viquipèdia i/o projectes germans on trobar-se més còmode. Fins la propera!--Beusson (disc.) 08:56, 3 març 2017 (CET)
Em sembla que en feu un gra massa. A mi em sembla suficient no posar els articles abans d'hora, tal i com ja s'ha dit que es faria. Però començar un article no dona punts. I que algú comenci diversos articles per treure's competència no crec que torni a passar. En qualsevol cas, hi ha articles incomplets d'aquest mes sense cap plantilla d'editant com Economia de la dinastia Han, i també dels mesos anteriors com Inundació de Gun-Yu o Ameixa Spenta, a hores d'ara queden molts article en vermell, i hi ha centenars d'articles relacionats per fer. La feina no ens l'acabarem.--Medol (disc.) 09:07, 3 març 2017 (CET)
Per això mateix Medol : donat que tenim feina per donar i vendre i molts projectes per col·laborar, no penso pas capficar-me si algú (o alguns) vol(en) endur-se tota la fama i glòria d'aquest viquiprojecte. --MALLUS (disc.) 09:56, 3 març 2017 (CET)
Torno a demanar perdó pel meu mal fer després de deu anys en la viquipèdia. Ni canviar normes, ni endur-me la fama i glòria ni trepitjar"ni monopolitzar ni res més. Em retiro del projecte, per «votació popular». Economia de la dinastia Han, ha quedat a mig fer està sense plantilla de editant, i Art de l'imperi part, tan sols té unes petites línies de la introducció i també està sense etiqueta de editant des de l'1 de març. Que la pau, la tranquil·litat i el bon fer torni al projecte.--MarisaLR (disc.) 12:22, 4 març 2017 (CET)

Perquè no torneu tots els afectats a editar al concurs després d'haver exposat el que ha posat. Sembla que ha quedat clar que es produirà un fre general per anar fent articles sense violentar els altres, seria una pena que ara quedessin tots vermells o a mitges per un incident. Queda molt any per davant!--barcelona (disc.) 12:26, 4 març 2017 (CET)

@Barcelona: la qüestió no és "tornar o no tornar". És que sembla que quan hi ha un petit premi pel mig (ni que sigui simbòlic) perdem tots plegats l'oremus. Jo de la meva banda si veig algun tema en què pugui col·laborar...ja saps que sempre hi col·laboraré. Però és clar, si comença el mes...i t'adones que t'han "trepitjat" gairebé tots els temes...és clar... al final tires per un altre camí.--MALLUS (disc.) 22:08, 4 març 2017 (CET)

Batalles antigues

@Barcelona: No he trobat referències a la Batalla del Tàmesis. Quina és? Gràcies! --Jey (disc.) 20:16, 2 març 2017 (CET)

Tinc una pista. (en:River Thames#Roman Britain)--Medol (disc.) 21:19, 2 març 2017 (CET)
efectivament, allà tens pistes i aquí també [1] veig que aquesta no és clara en no tenir entrada independent, ho sento :(--barcelona (disc.) 23:44, 2 març 2017 (CET)