Yesterday

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Yesterday és una famosa cançó composta per Paul McCartney i apareguda en l'àlbum Help! de The Beatles el 1965. Segons el Llibre Guinness dels rècords, Yesterday és la cançó més emesa per ràdio en tot el món.[1] A més a més és la cançó més enregistrada de la història de la música popular amb més de 3000 versions. McCartney ha comentat en diverses ocasions que considera aquesta cançó la millor de les seves composicions. És una de les cançons més famoses de tota la història.[Quan?]

Yesterday fou la primera gravació del grup en què un sol membre de la banda cantava. És una balada sobre l'amor perdut, i es diferència notablement dels treballs anteriors de la banda; per això la resta dels membres no van acceptar llançar-la en un senzill al Regne Unit.

La cançó fou composta exclusivament per McCartney, però degut a l'acord sobre les composicions del grup, als crèdits s'atribuïa a la parella "Lennon/McCartney". Anys després McCartney va intentar invertir l'ordre dels noms però no ho va fer davant les protestes de Yoko Ono, la vídua de John Lennon.

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. «Most Recorded Song», Guinness World's Records, Arts & Media [Consulta el 24 d'agost de 2013]