.hr

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de domini de primer nivell.hr
Tipus Domini territorial de primer nivell
Introduït 1993
Situació Actiu
Registre CARNet
Organització patrocinadora CARNet
Ús destinat Entitats relacionades amb Croàcia Croàcia
Ús real Molt popular a Croàcia
Restriccions en el registre Limitat a ciutadans, residents i empreses/organitzacions croats; regles i restriccions diverses segons la categoria del qui registra
Estructura Els registres es poden fer directament al segon nivell, o al tercer nivell, sota algunes etiquetes reservades de segon nivell
Documents Reglaments del TLD .HR
Polítiques de disputa Arbitratge
Pertany a la jurisdicció Croàcia
Lloc web oficial http://www.dns.hr/en
Modifica les dades a Wikidata

.hr és el domini de primer nivell territorial (ccTLD) de Croàcia (en croat, Hrvatska).

Detalls[modifica]

El domini .hr l'administra CARNet - Croatian Academic and Research Network (Xarxa acadèmica i de recerca croata), per mitjà del comitè de DNS de CARNet, que en decideix la política, i el servei de DNS de CARNet, que porta el dia a dia. El comitè el componen membres associats amb la comunitat acadèmica. Fins al 2010, el servei l'operava SRCE, el Centre informàtic universitari; des de l'u de juliol de 2010, les operacions de servei es divideixen entre la mateixa CARNet, l'SRCE i diferents registradors.

Els qui registren dominis es classifiquen en diferents grups amb regles diferents. Totes les categories, excepte la .com.hr, requereixen alguna connexió amb Croàcia, com ara ser-ne ciutadà, resident permanent, o empresa inscrita. Els dominis de tercer nivell (exemple.com.hr) els pot registrar qualsevol persona del món, mentre proporcionin un contacte local.

Algunes categories de registradors poden fer-ho directament al segon nivell, però normalment, això està limitat a un registre per entitat legal (encara que en algunes categories se'n permeten més, normalment si es considera que el projecte és d'interès públic).

També hi ha registres de tercer nivell per a persones particulars en alguns dominis especialitzats com ara .iz.hr (voldria dir .de.hr), i un nombre il·limitat de registres per a empreses a .com.hr, però aquests no són tan populars com els dominis de segon nivell registrats directament sota .hr.

Enllaços externs[modifica]