.um

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de domini de primer nivell.um
TipusDomini de primer nivell territorial
Introduït1997
SituacióModificat a no assignat per l'ICANN el 2007, esborrat de la zona arrel el 20 d'abril de 2008
RegistreUnited States Minor Outlying Islands Registry
Organització patrocinadoraEra l'Institut de Ciències de la Informació de la Universitat del Sud de Califòrnia
Ús destinatEntitats relacionades amb les Illes d'Ultramar Menors dels Estats Units
Ús realEstava obert per a usos experimentals fins al 20 d'abril de 2008
Restriccions en el registreNo és possible fer-hi registres, el domini no és a l'arrel
EstructuraJa no és a l'arrel
Pertany a la jurisdiccióEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Lloc web oficialFormerly nic.um

.um era el domini de primer nivell territorial (ccTLD) de les Illes d'Ultramar Menors dels Estats Units. És administrat pel Registre de les Illes d'Ultramar Menors dels Estats Units. Fins a la fi de 2006, el registre estava ubicat a l'Institut de Ciències de la Informació de la Universitat del Sud de Califòrnia (USC-ISI), que era l'administrador original del domini .us abans que es va traspassar a NeuStar. Originalment, els registrats només podien inscriure dominis de tercer nivell o més alt, però des d'abril de 2002 també es van poder fer de segon nivell.

La pàgina de registres de .um Arxivat 2007-01-01 a Wayback Machine. roman activa des de la fi de desembre de 2006; tanmateix, el cercador Google de .um troba només un resultat, la pàgina de registres. Hi ha una adreça de correu electrònic a través de la qual es pot demanar informació sobre la pàgina inicial al lloc de registres, però aparentment, avui dia, el registre només està acceptant registres d'"interès", per tant, cap domini pot ser registrat actualment.

El gener de 2007, l'ICANN excloïa el domini de .um de la llista mestra de noms de domini en resposta a la seva inoperativitat, mentre que l'Institut de Ciències de la Informació de la Universitat del Sud de Califòrnia es desvinculava de l'administració del domini.

Enllaços externs[modifica]