2 de 7 aixecat per sota

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de construcció castellera2 de 7 aixecat per sota
Altres noms2 de 7 per sota, 2 de 7 aixecat per baix, torre de 7 aixecada per sota, torre de 7 per sota, torre de 7 aixecada per baix
Nomenclatura2de7ps, 2de7s, 2d7ps, 2d7s, 2/7ps, 2/7s, Tde7ps, Tde7s, Td7ps, Td7s, T/7ps, T/7s, T7ps, T7s
Estructura simpleDos
PisosSet
TècnicaAixecat per sota
CategoriaGamma alta de set
Núm. colles1 d

El 2 de 7 aixecat per sota, o torre de 7 aixecada per sota és un castell de 7 pisos d'alçada i dues persones per pis en el seu tronc, excepte els dos darrers pisos compostos per l'acotxador i l'enxaneta. Respecte al 2 de 7 té la peculiaritat que el castell s'inicia des de la part de dalt i després es van afegint pisos per sota que es van aixecant un per un amb l'ajuda directa de tres persones per cada pilar i el suport de la pinya.

Història[modifica]

Sembla que aquest castell es va realitzar per primer cop a la Festa Major de Tarragona de 1877 durant l'etapa que es coneix com a la primera època d'or dels castells, per part de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, aleshores dirigida per l'històric cap de colla Isidre de Rabassó.

Aquest castell no es va intentar durant el segle xx fins que els Castellers de Sants foren els primers a intentar-lo al segle xxi, descarregant-lo al primer intent el 16 de novembre de 2008 a Terrassa. Havien passat 131 anys durant els que, de manera esporàdica, només algunes poques colles havien realitzat el 2 de 6 aixecat per sota.

Aquest castell no figura en la Taula de puntuacions del concurs de castells 2010.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]