Amàlia de Baviera

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Joseph Karl Stieler: Amalie Auguste von Bayern, 1823

Amàlia de Baviera (13 de novembre de 1801, Munic, Regne de Baviera, 1801 - 8 de novembre de 1877, Dresden) fou princesa de Baviera amb el tractament d'altesa reial que en el marc d'una ambiciosa política matrimonial del rei Maximilià I de Baviera contragué matrimoni amb el rei Joan I de Saxònia esdevenint reina de Saxònia.

Nascuda a la ciutat de Munic, capital del Regne de Baviera, sent filla del rei Maximilià I Josep de Baviera i de la princesa Carolina de Baden. Amàlia era néta per línia materna del príncep Carles Lluís de Baden i de la princesa Amàlia de Hessen-Darmstadt.

La princesa Amàlia de Baviera, reina de Saxònia.

Molt amant de la música tingué a partir de 1754 per mestre de capella al compositor turingi, Johann Philipp Kirnberger. Amàlia s'educà al costat de les seves germanes petites, la princesa Elisabet de Baviera, casada amb el rei Frederic Guillem IV de Prússia, la princesa Sofia de Baviera, mare de l'emperador Francesc Josep I d'Àustria, la princesa Maria Anna de Baviera, casada amb el rei Frederic August II de Saxònia i la princesa Lluïsa de Baviera, mare de l'emperadriu Elisabet d'Àustria.

Amàlia es casà el dia 10 de novembre de l'any 1822 amb el príncep i futur rei Joan I de Saxònia, fill del príncep Maximilià de Saxònia i de la princesa Carolina de Borbó-Parma. La parella tingué nou fills:

Amàlia al costat de les seves germanes Elisabet, Sofia i Maria Anna, esposes o mares dels sobirans respectivament de Prússia, Àustria i Saxònia i exerciren, de forma conjunta, una enorme influència en la política i les decisions preses pels seus països.